
19 apr Vis Borrelplank – Borrelen met vis recepten en vis borrelhapjes
Wat mag er bij het begin van het weekend, een feestje of tijdens de feestdagen niet ontbreken? Natuurlijk een borrelplank. Met het maken van een mooie borrelplank kun je variëren. Een mooie vis borrelplank met vis borrelhapjes, vis salades en vis recepten, zoals deze is perfect voor de vis liefhebbers. Lekker borrelen met vis recepten.
Borrelplanken van Foodinista
Leuke variatie kun je ook bij mij vinden geïnspireerd op recepten uit diverse landen. Zo maakte ik al een Duitse borrelplank, een Spaanse borrelplank en een Italiaanse borrelplank, maar wat dacht je deze keer van een vis borrelplank? Inderdaad een borrelplank volledig gevuld met alleen maar vis borrelhapjes en visrecepten. Een echte borrelplank voor de visliefhebber. Op de borrelplank kun je variëren met zelfgemaakte hapjes en kant-en-klare hapjes. Zo maak je een eyecatcher die geweldig smaakt!
Vis borrelplank samenstellen
Hoe je een mooie borrelplank voor de visliefhebber samenstelt? Dat ga ik natuurlijk met je delen. Van de meest simpele vissoorten, garnituren bij vis, vissalades en natuurlijk een lekker visrecept om een echte wow factor op je borrelplank met vis te creëren. Een waar visfeest creëren we op de borrelplank! Genieten maar en elk feestje is een succes met deze vis borrelplank en de visliefhebber zal blij zijn met zo veel heerlijke vis borrelhapjes, vis salades en vis lekkernijen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Vis Borrelplank
De vis borrelplank bestaat uit een aantal kleine visrecepten. Waarvoor we diverse ingrediënten voor nodig hebben om een complete borrelplank met vis samen te stellen. We maken voor de vis borrelplank een makreelsalade, tonijnsalade, gevulde komkommer met ei en zalm, tomatensalade met ansjovis, gerookte zalm (maar kijk ook eens naar onze gravad lax recepten), Hollandse garnalen en natuurlijk mogen sausjes, augurkjes en crackers niet ontbreken.
Ingrediënten simpele tonijnsalade
- 1 blikje tonijn op water
- 1 hardgekookt ei
- handje verse peterselie
- 1 eetlepel mayonaise, mag vetvrij
- 1 theelepel kappertjes
- handje verse peterselie
- 3 kleine augurkjes
- 1 bosuitje
- snufje peper en zout
Ingrediënten simpele makreelsalade
- 1 blikje makreel in olie
- 1 theelepel kappertjes
- handje verse koriander
- 1 kleine rode ui
- 1 eetlepel mayonaise, mag vetvrij
- snufje peper en zout
- 1 theelepel kerriepoeder

Gevulde komkommer met ei en zalm ingrediënten
Het recept voor de gevulde komkommer met ei en zalm staat al op Foodblog Foodinista. Het gevulde kommer recept kun je dan ook al uitgebreid vinden op de foodblog en staat hier.
Ingrediënten voor de tomatensalade met ansjovis
- handje kleine Roma tomaatjes
- 1 rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper
- 1 theelepel witte balsamico azijn
- blikje ansjovis
- teentje knoflook
- handje verse peterselie
Extra ingrediënten voor de visplank
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram Hollandse garnalen
- 1 eetlepel Whiskeysaus
- 1 eetlepel ravigottesaus
- roomkaas
- kruidenroomkaas
- 8 Volkoren matzes of meer, want ze eten lekker weg. Deze zijn lekker licht en zijn in plaats van geroosterd brood.
Tips voor de bereiding van de vis borrelplank
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Kookgerei voor het samenstellen van de vis borrelplank
- pan
- mooie grote houten serveerplank
- aantal kleine schaaltjes voor de salades
- lepeltjes
- vorkjes
- mes
- een hakmolen is makkelijk,
- een klein handvergiet
- lepel
Tip! Je kunt ook variëren met de makreelsalades of tonijnsalades. Op de foodblog kun je diverse recepten voor vissalades vinden. Kijk bijvoorbeeld eens rond bij de saladerecepten van Foodblog Foodinista. Ook is het lekker om op de vis borrelplank een eiersalade te serveren.
Maak bijvoorbeeld één van de volgende vissalades die je op de foodblog kunt vinden:
- Aziatische makreelsalade
- Frisse makreelsalade met appel
- Witlofsalade met makreel
- Een snelle zalmsalade of forelsalade
TIP: Bekijk het recept voor borrelhapjes met zalm en avocado
Recept Vis borrelplank met kleine vis recepten
Recept gevulde komkommer met zalm en ei
Start met het maken van de gevulde komkommer met ei en zalm. Deze nemen de meeste tijd in. Als deze klaar zijn dan kun je eigenlijk verder met het meest simpele werk.
Recept Simpele tonijnsalade en Simpele makreelsalade
Als de gevulde komkommers klaar zijn dan is het tijd om verder te gaan met het maken van de borrelsalades met vis. Mocht je nog moeten wachten op het afkoelen van de eieren. Dan kun je deze salades alvast maken. Alleen voor de tonijnsalade heb je ook een hardgekookt ei nodig, maar deze kun je er later doorheen mengen. Zet twee schaaltjes klaar.
Saladerecepten met vis
Snijd voor de tonijnsalade de augurkjes, bosui, peterselie, ei en kappertjes fijn. Meng deze door de mayonaise. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet de tonijn af en meng ook de tonijn door de tonijnsalade. De tonijnsalade voor de vis borrelplank is klaar. Maak nu de makreelsalade. Snijd de kappertjes, koriander en rode ui fijn. Meng dit door de mayonaise met de kerrie en eens snufje peper en zout. Giet en dep de makreel goed af, zodat deze niet te vet is. Meng dit alles door de salade. De vissalades mogen in de bakjes op de visplank.
De vis borrelplank begint al voller te worden met de makreelsalade, tonijnsalade en de gevulde komkommer.

Recept tomatensalade met ansjovis
Een frisse vis salade hoort er natuurlijk bij op de visplank! Lekker op een matze, op toast of gewoon om zo weg te prikken. Snijd de tomaatjes door de helft. Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook uit met de knoflookpers. Ik vind het dus heel fijn voor al het fijnsnijden en snipperen, ook voor de vissales om een hakmolentje te gebruiken. Meng de olijfolie, balsamico azijn, peterselie, knoflook en een snufje peper door elkaar. Verdeel de tomaatjes, rode ui en ansjovis nonchalant op de borrelplank en druppel de olijfolie met de ui en de kruiden over de tomatensalade met de ansjovis.

Laatste ingrediënten voor de visplank
Verdeel nu de Hollandse garnalen, zalm, matzes, cocktailsaus en ravigottesaus over de vis borrelplank en het is tijd om te genieten! Eet smakelijk!

Borrelplanken van Foodblog Foodinista
Meer borrelplanken maken? Laat je dan ook inspireren door één van de volgende borrelplanken van Foodblog Foodinista.
- Wat dacht je bijvoorbeeld van de Duitse borrelplank? Heerlijk met een goed biertje erbij!
- Een keer iets anders, maar heel erg lekker het vegetarische borrelbord met humus.
Meer foodblog ideeën en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's