Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista

Vis Borrelplank – Borrelen met vis recepten

Deel deze post

Wat mag er bij het begin van het weekend, een feestje of tijdens de feestdagen niet ontbreken? Natuurlijk een borrelplank. Deze hoort erbij. Met borrelplanken kun je ook nog eens variëren. Zo maakte ik al een Duitse borrelplank, een Spaanse borrelplank, natuurlijk een kaasplank, maar wat dacht je deze keer van een vis borrelplank? Inderdaad een borrelplank volledig gevulde met alleen maar vis en visrecepten. Een echte borrelplank voor de visliefhebber. Hoe je een mooie borrelplank voor de visliefhebber samenstelt? Dat ga ik natuurlijk met je delen. Van de meest simpele vissoorten, garnituren bij vis, vissalades en natuurlijk een lekker visrecept om een echte wowfactor op je borrelplank met vis te creëren. Een waar visfeest creëren we op de borrelplank! Genieten maar en elk feestje is een succes met deze vis borrelplank en de visliefhebber zal blij zijn met zo veel heerlijke vis borrelhapjes, vis salades en vis lekkernijen.

Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista
Vis Borrelplank Foodblog Foodinista

Ingrediënten Vis Borrelplank

De vis borrelplank bestaat uit een aantal kleine visrecepten. Waarvoor we een natuurlijk diverse ingrediënten nodig hebben om een complete borrelplank met vis samen te stellen. We maken voor de vis borrelplank een makreelsalade, tonijnsalade, gevulde komkommer met ei en zalm, tomatensalade met ansjovis, zalm, Hollandse garnalen en natuurlijk mogen sausjes, augurkjes en crackers niet ontbreken.

Ingrediënten simpele tonijnsalade

1 blikje tonijn op water
1 hardgekookt ei

handje verse peterselie
1 eetlepel mayonaise, mag vetvrij
1 theelepel kappertjes
handje verse peterselie
3 kleine augurkjes
1 bosuitje
snufje peper en zout

Ingrediënten simpele makreelsalade

1 blikje makreel in olie
1 theelepel kappertjes
handje verse koriander
1 kleine rode ui
1 eetlepel mayonaise, mag vetvrij
snufje peper en zout
1 theelepel kerriepoeder

Simpele makreelsalade Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista
Ingrediënten voor de gevulde komkommer met ei en zalm

Het recept voor de gevulde komkommer met ei en zalm staat al op Foodblog Foodinista. Het gevulde kommer recept kun je dan ook al uitgebreid vinden op de blog en staat hier.

Ingrediënten voor de tomatensalade met ansjovis

handje kleine Romatomaatjes
1 rode ui
1 eetlepel olijfolie
snufje peper
1 theelepel witte balsamico azijn
blikje ansjovis
teentje knoflook
handje verse peterselie

Extra ingrediënten voor de visplank

100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
1 eetlepel Whiskeysaus
1 eetlepel ravigottesaus
8 Volkoren matzes of meer, want ze eten lekker weg. Deze zijn lekker licht en zijn in plaats van geroosterd brood.

Tips voor de bereiding van de vis borrelplank

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: pan, mooie grote houten serveerplank, aantal kleine schaaltjes voor de salades, lepeltjes, vorkjes, mes, een hakmolen is makkelijk, een klein handvergiet, lepel

Tip! Je kunt ook variëren met de makreelsalades of tonijnsalades. Op de blog kun je diverse recepten voor vissalades vinden. Kijk bijvoorbeeld eens rond bij de saladerecepten van Foodblog Foodinista. Ook is het lekker om op de vis borrelplank een eiersalade te serveren.

Maak bijvoorbeeld één van de volgende vissalades die je op de blog kunt vinden:
Aziatische makreelsalade
Frisse makreelsalade met appel
Witlofsalade met makreel
Een snelle zalmsalade of forelsalade

Recept Vis borrelplank met kleine vis recepten

Recept gevulde komkommer met zalm en ei

Start met het maken van de gevulde komkommer met ei en zalm. Deze nemen de meeste tijd in. Als deze klaar zijn dan kun je eigenlijk verder met het meest simpele werk.

Recept Simpele tonijnsalade en Simpele makreelsalade

Als de gevulde komkommers klaar zijn dan is het tijd om verder te gaan met het maken van de borrelsalades met vis. Mocht je nog moeten wachten op het afkoelen van de eieren. Dan kun je deze salades alvast maken. Alleen voor de tonijnsalade heb je ook een hardgekookt ei nodig, maar deze kun je er later doorheen mengen. Zet twee schaaltjes klaar.
Snijd voor de tonijnsalade de augurkjes, bosui, peterselie, ei en kappertjes fijn. Meng deze door de mayonaise. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet de tonijn af en meng ook de tonijn door de tonijnsalade. De tonijnsalade voor de vis borrelplank is klaar. Maak nu de makreelsalade. Snijd de kappertjes, koriander en rode ui fijn. Meng dit door de mayonaise met de kerrie en eens snufje peper en zout. Giet en dep de makreel goed af, zodat deze niet te vet is. Meng dit alles door de salade. De vissalades mogen in de bakjes op de visplank.

De visplank begint al voller te worden met de makreelsalade, tonijnsalade en de gevulde komkommer.

Simpele tonijnsalade Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista

Recept tomatensalade met ansjovis

Een frisse salade hoort er natuurlijk bij op de visplank! Lekker op een matze, op toast of gewoon om zo weg te prikken. Snijd de tomaatjes door de helft. Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook uit met de knoflookpers. Ik vind het dus heel fijn voor al het fijnsnijden en snipperen, ook voor de vissales om een hakmolentje te gebruiken. Meng de olijfolie, balsamico azijn, peterselie, knoflook en een snufje peper door elkaar. Verdeel de tomaatjes, rode ui en ansojovis nonchalant op de borrelplank en druppel de olijfolie met de ui en de kruiden over de tomatensalade met de ansjovis.

Gevulde komkommer met ei en zalm recept Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista Foodblog Foodinista

Laatste ingrediënten voor de visplank

Verdeel nu de Hollandse garnalen, zalm, matzes, cocktailsaus en ravigottesaus over de vis borrelplank en het is tijd om te genieten! Eet smakelijk!

Borrelplank met vis recepten van Foodblog Foodinista

Borrelplanken van Foodblog Foodinista

Meer borrelplanken maken? Laat je dan ook inspireren door één van de volgende borrelplanken van Foodblog Foodinista.
– Wat dacht je bijvoorbeeld van de Duitse borrelplank? Heerlijk met een goed biertje erbij!
– Een keer iets anders, maar heel erg lekker het vegetarische borrelbord met humus.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie