Verse snelle zomerse pasta foodblog Foodinista

Snelle verse zomerse pasta

Deel deze post

Eerlijk is eerlijk ook in de zomer vind ik eten nog steeds lekker en dan vooral zomerse recepten en gerechten, maar lang in de keuken staan is voor mij meer een winter hobby. Koken in de zomer doe ik eigenlijk meer voor het lekkere eten. Hoe ervaar jij dat? Je kunt ervoor kiezen als je een pasta maakt om snel een pot open te trekken en deze als pastasaus te eten, niks mis mee hoor, maar zelf weet ik ook graag wat ik eet en dan maak ik alsnog zelf mijn pastasaus. Zoals de pastasaus voor deze snelle verse zomerse pasta die je in minder dan twintig minuten maakt! Het is echt super simpel en vol smaak. De zomerse pasta staat in minder dan twintig minuten op tafel en je hebt een lekker zomers gerecht gemaakt, zonder te zweten in de keuken.

Ingrediënten snelle verse zomerse pasta voor 4 personen

400 gram verse papardelle
400 gram cherry tomaten
2 blikjes ansjovis (nee de saus smaakt echt niet naar vis!)
grote hand basilicum
handje verse koriander
handje verse munt
1 rode ui
4 bosuitjes
snufje zout
2 knoflooktenen
Grote snuf peper
1 eetlepel olijfolie
Pecorino of parmezaan als garnering

Tips voor de bereiding van de snelle zomerse pasta

Tijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Benodigdheden: Pan, keukenmachine of blender (als tweede optie), snijplank, mes, wok

Verse snelle zomerse pasta foodblog Foodinista

Recept voor snelle verse zomerse pasta

Oké ik weet het, het lijken best veel ingrediënten voor een snelle verse zomerse pasta, maar het gaat om de manier waarop je de pastasaus gaat maken en die is super simpel.

Start met het koken van het water en bereid vervolgens de papardelle, zoals aangegeven op de verpakking, hier mag de olijfolie bij, zodat de tagliatelle niet te veel gaat plakken.

Het maken van de saus: Maak alle groente en kruiden schoon, haal de blaadjes van tomaatjes af, snij de bosuitjes in kleinere stukjes, zowel het groene als witte gedeelte, snij de rode ui in grove stukken, laat de ansjovis uitlekken.

Alles voor de zomerse pastasaus: tomaten, ansjovis, basilicum, koriander, munt, rode ui, bosuitjes, knoflook, zout en peper, mag bij elkaar in de keukenmachine. Zet deze op een hoge stand, zodat het fijnhakt tot een saus. Laat deze ongeveer één minuut goed doorhakken. Dit kan eventueel ook in de blender. Zorg ervoor dat er nik overblijft van de ansjovis. De saus is al klaar.

Als de pasta gaar is dan mag deze worden afgegoten. Verhit de pasta vervolgens in de wok en giet hier de saus overheen. De saus is nog goed nat en meng deze goed met de papardelle. Laat deze nog twee minuten door pruttelen en klaar is je snelle en simpele zomerse pasta.

Tip: Eet deze pasta met een lintpasta die goed bindt. Spaghetti is te dun, maar anders is penne ook een goed optie dan gaat de saus goed tussen de buisjes.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Je kunt ook regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van Foodinista schrijf je dan in, in de zijbalk.

2 Reactie's
  • Wil van Berkum
    Geplaatst op 18:40h, 06 september

    Ik heb vandaag deze saus gemaakt. De saus was bij mij bruin en ik proefde wel degelijk de vis. Ook met het wokken rook je de vis er bovenuit.

  • admin
    Geplaatst op 08:18h, 11 september

    Dat vind ik toch bijzonder. Welke ansjovis is gebruikt? De ansjovis vergaat namelijk bij het verhitten.

Geef een reactie