13 sep Spaghetti met inktvis in tomatensaus
Variëren met spaghetti. Een recept voor spaghetti met inktvis in tomatensaus. De kinderen genieten de laatste tijd echt van garnalen en inktvis. Daar maak ik gebruik van aangezien wij daar zelf ook wel van houden. Spaghetti met zeevruchten is een heerlijke combinatie die je zelf makkelijk kunt maken. Pasta blijft ook een favoriet. Met dit spaghetti recept; Spaghetti met inktvis in tomatensaus zet je snel en makkelijk een pasta maaltijd op tafel.
Simpele en snelle pasta recepten
Misschien doen de namen van de ingrediënten je even anders vermoeden, maar ik ben zelf juist zo enthousiast over deze recepten met inktvis, omdat het dus zo simpel is in de bereiding en het een variatie is op de pasta recepten die we al kennen. Eigenlijk was ik bijna binnen twintig minuten klaar met koken. Zo komt er iedere keer toch iets anders op tafel. Wil je het spaghetti recept met inktvis ook maken? Hier komt het recept spaghetti met inktvis in tomatensaus en verse kruiden.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Nog een recept maken met inktvis? Maak dan dit Griekse stoofpotje! Maak orzo met inktvis in tomatensaus en feta.
Ingrediënten Spaghetti met inktvis in tomatensaus voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
- 3 inktvis tubes
- 400 ml gezeefde tomaten
- eetlepel tomatenpuree
- 1/4 limoen voor de schil
- theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 hand verse blad peterselie
- 1 hand verse basilicum
- 2 knoflookteentjes
- 1 rode ui
- handje Parmezaanse kaas
- 250 gram cherry tomaatjes
- snufje peper en zout (bij voorkeur grof zeezout)
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de spaghetti met inktvis in tomatensaus en verse kruiden
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan of wok, snijplank, mes, spatel, hakmolen, en zeef met steel (handvergiet)
Recept Spaghetti met inktvis in tomatensaus en verse kruiden
Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.
Inktvis in tomatensaus bereiden
Snijd de ui fijn. Verhit in de stoofpan de olijfolie. Bak de ui glazig. Knijp de knoflook uit en deze mag ook in de pan. Snijd de inktvis in ringen. Bak deze ook mee. Laat dit 5 minuten bakken op laag vuur. Breng op smaak met rasp van de limoen en de paprikapoeder. Een snufje peper en zout mag er bij. Blus af met de tomatenpuree en de tomatenblokjes. Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Haal ondertussen de kroontjes uit de cherry tomaatjes en meng deze door de tomatensaus. Laat de tomaatjes mee pruttelen.
Spaghetti met inktvis in tomatensaus maken
Giet de spaghetti af en meng deze door de inktvis in tomatensaus. Zorg dat alles goed gemengd is dus gebruik daarvoor bijvoorbeeld een pastatang of twee spatels. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en meng de verse kruiden door de spaghetti. Verdeel de pasta voor de borden en maakt de pasta af met Parmezaanse kaas.
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
- Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!
- Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's