Pastasalade met meloen en ham recept van Foodblog Foodinista

Pastasalade met pesto, ham en meloen

Deel deze post

We houden de zomer nog even vast hoor! Dat mag ook wel zo lang het zonnetje schijnt. Een favoriete salade van mij in de zomer is de salade met ham met meloen. Deze staat eigenlijk nog niet zo heel lang op de blog. Een frisse Italiaanse salade. Lekker als voorgerecht of bijgerecht en op een echte warme dag kun je er voldoende aan heb. Bij deze pastasalade met ham en meloen is dat sowieso het geval. Inderdaad een pastasalade met pesto, ham en meloen. De salade met ham en meloen met een extra beet en lekker gevuld! Goed idee denk ik zo? Ook lekker als bijgerecht, maar wij hebben de pastasalade gewoon als avondmaaltijd gegeten en dat was gewoon heel erg lekker en fris. De pastasalade met pesto, ham en meloen was weer eens iets anders en neemt je even mee naar Italië. Al zou de gemiddelde Italiaan natuurlijk zeggen dat deze combinatie echt niet kan en mag, maar daar trekken we ons gewoon even helemaal niks van aan.

Pastasalade met meloen en ham recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten pastasalade met pesto, ham en meloen voor 2 personen

150 gram minipasta of parelcouscous
1 cantaloupe meloen
50 gram rucola
100 gram groene pesto
100 gram Italiaanse ham
1 eetlepel pijnboompitjes
1 rode ui
knoflookteen
Snufje zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel witte balsamico azijn, iets zuurder dan normale balsamico azijn en houdt de kleur fris, vergelijk het een beetje met witte wijn azijn, maar lekkerder in dressings
1 limoen

Maak de groene pesto zelf, op de blog kun je een fris recept vinden voor groene pesto en je kunt ook variëren met rode pesto. Wil je het recept heel snel maken dan kun je natuurlijk ook werken met kant-en-klare pesto. Kies dan wel voor pesto van de vers afdeling. 

Tips voor de bereiding van de pastasalade met pesto,ham en meloen voor 2 personen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, koekenpan, snijplank, mes, spatel of lepel, schaal en een hakmolen voor het maken van de pesto

Maak ook eens de maaltijdsalade met gerookte zalm en aardappeltjes of eet bij je salade een pittig soepje, zoals mosterdsoep met prei en aardappel. 

Pastasalade met meloen en ham recept van Foodblog Foodinista

Recept pastasalade met pesto, meloen en ham

Kook de pasta volgens de verpakking met een snuf zout en één eetlepel olijfolie, zodat de pasta niet gaat plakken. Giet de pasta af als deze klaar is en laat de pasta afkoelen.

Snipper de rode ui en de knoflookteen. Verhit in de koekenpan de olijfolie en grill de rode ui, knoflook en pijnboompitjes voor drie minuten. Meng de pasta vervolgens in de schaal met de rode ui, knoflook en de pijnboompitjes. Meng ook de rucola door de pasta.

Maak de pestodressing. Meng de verse pesto met de witte balsamico azijn, één eetlepel olijfolie en knijp de limoen uit in de pesto. Zet de pesto nog even apart.

Snijd vervolgens de meloen in stukjes. Blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter. Meng de meloen door de pasta. Verdeel de pasta met de cantaloupemeloen over de borden. Verdeel vervolgens de Italiaanse ham over de pastasalade. Maak de pastasalade met ham en meloen af door de pestodressing te verdelen over de borden. Eet smakelijk!

Pastarecepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Snel en lekker maak je de pasta met pistachepesto. Varieer jij ook graag met pesto?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: