27 jan Pasta Puttanesca
Een klassieker. Het recept Pasta Puttanesca. Natuurlijk maken we klassiekers allemaal op onze eigen manier koken en blijven eten. Bij het pasta recept voor een pasta puttanesca doen we dit dus ook. Maar lekker is het wel de pasta rijk aan smaken! Wil je een pasta met rijke smaken op tafel zetten dan is de pasta puttanesca de pasta die je eens moeten maken.
Het smakenfeestje Pasta Puttanesca
Zo veel ingrediënten. En toch is het door de lichte ingrediënten geen machtige pasta. De saus is licht en dat is mooi meegenomen! Het verrassende ingrediënt van de pasta Puttanesca is ansjovis. En verwacht nu niet dat je hele visjes gaat weg eten, vooral wanneer je er niet van houd, want de ansjovis smelt weg in de saus, maar geeft wel een heerlijke zoute smaak. Wil je meer weten of de pasta puttanesca maken? Lees dan mee.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten pasta puttanesca voor 4 personen
- 400 gram spaghetti
- 1 potje ansjovis
- 400 gram tomatenblokjes
- 50 ml tomatensaus
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote hand vers gesneden platte peterselie
- 100 gram zwarte olijven ringen
- 1/4 limoen
- 2 eetlepels kappertjes
- snufje chilipeper
- handje geschaafde amandelen (geen klassieker en een eigen toevoeging, maar wel heel lekker!)
- snuf peper en zout
- olijfolie

Tips voor de bereiding van de pasta puttanesca
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden in de keuken bij bereiding van pasta puttanesca
- snijplank
- pan
- hapjespan
- mes
- spatel
- pastatang
- een hakmolen is makkelijk en anders nog een mes en knoflookpers

Recept Spaghetti Puttanesca
Verwarm de oven voor op 180 graden. De amandelen mogen 10 minuten in de oven voor een mooie bruine kleur. Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.

Puttanesca saus maken
Snipper de uien en de knoflook. Dit is makkelijk in een hakmolen en anders met een scherp hakmes. Verhit olie in de hapjespan. Fruit de uien en de knoflook voor ongeveer 10 minuten, totdat alles glanzend is. Snijd ondertussen de kappertjes, rode peper en de peterselie fijn. Blus de uien en de knoflook af met de tomatenblokjes en de tomatensaus. Er mag ook 1 extra eetlepel olijfolie bij. De kappertjes, olijven en ansjovis mogen in de saus. Breng op smaak met een snufje chilipeper en rasp de limoen schil door de saus. Laat de saus sudderen, zodat de ingrediënten één worden.
Pasta puttanesca maken en opdienen
Meng de spaghetti door de puttanesca saus, zodat het één geheel wordt. Serveer de past op de borden. Maak de pasta af met de peterselie, Parmezaanse kaas en de amandelen. Eet smakelijk!
Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's