Pasta Puttanesca - Pasta recepten - Foodblog Foodinista

Pasta Puttanesca

Deel deze post

Het is best wel lang geleden dat ik een simpel pastarecept deelde en daarbij ook nog een klassieker. Natuurlijk maken we klassiekers allemaal op onze eigen manier en bij het recept voor een pasta puttanesca doen we dat dus ook. Maar lekker is het wel! Wil je een pasta met rijke smaken op tafel zetten dan is de pasta puttanesca de pasta die je eens moeten maken. En toch is het door de lichte ingrediënten geen machtige pasta. De saus is licht en dat is mooi meegenomen! Het verrassende ingrediënt van de pasta Puttanesca is ansjovis. En verwacht nu niet dat je hele visjes gaat weg eten, vooral wanneer je er niet van houd, want de ansjovis smelt weg in de saus, maar geeft wel een heerlijke zoute smaak. Wil je meer weten of de pasta puttanesca maken? Lees dan mee.

Pasta Puttanesca - Pasta recepten - Foodblog Foodinista
Pasta Puttanesca recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten pasta puttanesca voor 4 personen

400 gram spaghetti
1 potje ansjovis
400 gram tomatenblokjes
50 ml tomatensaus
100 gram Parmezaanse kaas
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 grote hand vers gesneden platte peterselie
100 gram zwarte olijven ringen
1/4 limoen
2 eetlepels kappertjes
snufje chilipeper
handje geschaafde amandelen (geen klassieker en een eigen toevoeging, maar wel heel lekker!)
snuf peper en zout
olijfolie

Spaghetti Puttanesca - Pasta recepten - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de pasta puttanesca

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, pan, hapjespan, mes, spatel, pastatang, een hakmolen is makkelijk en anders nog een mes en knoflookpers

Spaghetti Puttanesca - Pasta recepten - Foodblog Foodinista

Recept Spaghetti Puttanesca

Verwarm de oven voor op 180 graden. De amandelen mogen 10 minuten in de oven voor een mooie bruine kleur. Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.

Simpel pasta recept - Spaghetti Puttanesca zelf maken - Recept van Foodblog Foodinista

Puttanesca saus maken

Snipper de uien en de knoflook. Dit is makkelijk in een hakmolen en anders met een scherp hakmes. Verhit olie in de hapjespan. Fruit de uien en de knoflook voor ongeveer 10 minuten, totdat alles glanzend is. Snijd ondertussen de kappertjes, rode peper en de peterselie fijn. Blus de uien en de knoflook af met de tomatenblokjes en de tomatensaus. Er mag ook 1 extra eetlepel olijfolie bij. De kappertjes, olijven en ansjovis mogen in de saus. Breng op smaak met een snufje chilipeper en rasp de limoen schil door de saus. Laat de saus sudderen, zodat de ingrediënten één worden.

Pasta puttanesca maken en opdienen

Meng de spaghetti door de puttanesca saus, zodat het één geheel wordt. Serveer de past op de borden. Maak de pasta af met de peterselie, Parmezaanse kaas en de amandelen. Eet smakelijk!

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie