Orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas

Deel deze post

Chorizo en geitenkaas zijn twee sterke smaken die elkaar nog verder versterken, kortom heerlijk! In deze orzosalade of eigenlijk een pastasalade maken we daar gebruik van! We combineren de knoflook van de chorizo, de pittigheid van de geitenkaas met de zoete perzik en maken vervolgens een zomerse orzo salade om van te smullen! Lekker als avondeten maar ook als bijgerecht of voor de lunch. Nou ja na de lunch moet je misschien niet heel veel plannen meer hebben of je gezelschap ook een hapje geven, want je gaat wel uit je giegeltje ruiken. Ach ja als je zelf maar genoten hebt, want lekker is de salade wel! Hoe je de orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas en al die andere lekker dingetjes maakt? Laten we snel beginnen met de salade ingrediënten.

Orzo recept met perzik, chorizo en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Ingrediënten orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas voor 2 personen

100 gram orzo
halve courgette
halve chorizo worst
2 perzikken
4 petit chevre geitenkaasjes
2 bosuitje
handje verse peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
snufje gerookte paprikapoeder
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de orzo salade

Moelijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, spatel, schaal

Orzo recept met chorizo, geitenkaas en perzik receptblog Foodinista

Recept orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas

Kook de orzo met een snufje peper en zout volgens de verpakking beetgaar met de tomatenpuree en de paprikapoeder zodat de orzo mooi rood wordt en een frisse tomatensmaak krijgt.

Snijd de chorizo en de courgette in stukjes. Verhit in de wok de olijfolie en wok de chorizo en de courgette even, zodat de smaken goed los komen. Wok vervolgens de orzo nog even mee met de chorizo en de courgette.

Ondertussen kun je de perzik in partjes snijden, de peterselie fijn snijden en de bosui fijn snijden. Breek vervolgens de geitenkaasjes fijn en garneer de salade af met nog een beetje extra peterselie. Wist je dat je van peterselie ook weer een beetje fris uit je mond gaat ruiken ondanks de knoflook?

Meng de perzik, peterselie en de bosui door de orzo en verdeel de orzo salade over de borden. Verdeel vervolgens de geitenkaas over de orzo salade en eet smakelijk!

Orzo recepten van Foodblog Foodinista

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met halloumi en spinazie? Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: