Orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas

Deel deze post

Chorizo en geitenkaas zijn twee sterke smaken die elkaar nog verder versterken, kortom heerlijk! In deze orzo salade pastasalade maken we gebruik van deze geweldige smaken! We combineren de knoflook van de chorizo, de pittigheid van de geitenkaas met de zoete perzik en maken vervolgens een zomerse orzo salade om van te smullen! Lekker als avondeten maar ook als bijgerecht of voor de lunch. Hoe je de orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas maakt met al deze geweldige smaken? Laten we snel beginnen met de salade ingrediënten.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Orzo recept met perzik, chorizo en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Ingrediënten orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas voor 2 personen

  • 100 gram orzo
  • halve courgette
  • halve chorizo worst
  • 2 perzikken
  • 4 petit chevre geitenkaasjes
  • 2 bosuitje
  • handje verse peterselie
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • snufje peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de orzo salade

Moelijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, spatel, schaal

Orzo recept met chorizo, geitenkaas en perzik receptblog Foodinista

Recept orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas

Orzo bereiden

Kook de orzo met een snufje peper en zout volgens de verpakking beetgaar met de tomatensaus en de paprikapoeder zodat de orzo mooi rood wordt en een frisse tomatensmaak krijgt.

Ingrediënten orzo salade

Snijd de chorizo en de courgette in stukjes. Verhit in de wok de olijfolie en wok de chorizo en de courgette even, zodat de smaken goed los komen. Wok vervolgens de orzo nog even mee met de chorizo en de courgette.

Ondertussen kun je de perzik in partjes snijden, de peterselie fijn snijden en de bosui fijn snijden. Breek vervolgens de geitenkaasjes fijn en garneer de salade af met nog een beetje extra peterselie. Wist je dat je van peterselie ook weer een beetje fris uit je mond gaat ruiken ondanks de knoflook?

Meng de perzik, peterselie en de bosui door de orzo en verdeel de orzo salade over de borden. Verdeel vervolgens de geitenkaas over de orzo salade en eet smakelijk!

Orzo recepten van Foodblog Foodinista

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met halloumi en spinazie? Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie