Dagje in Lucca reistips in Italië van Foodblog Foodinista

Dagje in Lucca

Deel deze post

Wanneer je in Toscane bent dan kun je Lucca niet overslaan. Lucca stond ook op mijn lijstje met de te bezoeken stadjes waar we naartoe moesten gaan. Alleen in mijn verwachting was Lucca echt compleet anders. Natuurlijk verwachtte ik wel dat Lucca toeristisch zou zijn, maar ik vond het echt wel overweldigend. Mijn huiswerk had ik gedaan op internet en met de reisboekjes, maar toch bij het arriveren is het veel groter dan verwacht en druk! Wij verbleven in de omgeving van Lucca en brachten een dagje in Lucca door, maar we weten nu al dat we nog een keer terug gaan en ook deze stadjes en dorpjes in Toscane zijn een boezoek waard. Want verliefd ben ik geworden op Lucca al is het maar op de gnocchi van het geweldige restaurantje dat we vonden in een steegje tussen alle drukte. En dat restaurantje dat was dus echt mazzel! Zin in een citytrip? Begin maar met plannen. Een mooi hotel, mijn tips en een koffer van Eminent brengen je zo naar Lucca.

Reistips dagje in Lucca

Bij aankomst vond ik Lucca best wel overweldigend. Waarom? Gewoon, het is heel veel! In mijn gedachte zou Lucca een klein Italiaans dorpje zijn in Toscane met een prachtige uitstraling. Alleen Lucca is toch echt wel een stad. Je moet er de weg even zien te vinden. Daarbij zijn wij natuurlijk Er is zo veel te zien, te doen, het is druk, mooi, je wilt heel veel en de sfeer vind ik overweldigend. Ik kreeg misschien ook wel spijt dat we maar één dagje in Lucca waren. Lucca omarmde mij een beetje. Een vriendin waarschuwde mij al toen wij vertelden dat wij buiten Lucca gingen overnachten. Het is juist overdag heel druk, maar wanneer je in Lucca overnacht, onder aan de blog geef ik je hotel tips, dan kun je dus in de avond echt genieten van het rustige stadje met weinig andere toeristen en dat is een absolute aanrader!

Lucca is een perfecte stad voor een fietstour, vlak en de stadsmuren rond de stad! Boek een fietstour door met Nederlandse guide voor nog veel meer leuke informatie over de stad.

Wat is er te zien in Lucca in Toscane

Dagje in Lucca met antiekmarkt reistips

Toen wij door de stadspoort waren gelopen, wandelde wij direct over de antiekmarkt, dan ben je mij al een uur kwijt. De antiekmarkt is groot op zondag.

Dagje in Lucca met antiekmarkt reistips

En nog meer schilderijtjes. Genieten, snuffelen en rondkijken.

Dagje in Lucca met antiekmarkt reistips

Ook de heren snuffelden mee op de antiekmarkt.

Dagje in Lucca mooie straatjes reistips

Door naar de straten van Lucca, waar je ook kijkt alles vind ik mooi, ook de gevels.

Dagje in Lucca mooie straatjes reistips

Door de diversiteit neem je Lucca in je op.

Dagje in Lucca reistips in Italië van Foodblog Foodinista

Een hoogtepunt in Lucca het Piazza del Mercato. Prachtig om te zien. Rond en rondom huizen in alle kleuren. Of het slim is om er ook te gaan eten? Ik zou ergens anders kijken. Het geeft een beetje een Venetië gevoel.

Dagje in Lucca Piazza del Mercato
Dagje in Lucca Shoppen bij schattige winkeltjes

Lucca vond ik best wel overweldigend en als je niet uitkijkt dan raak je verdwaald in het stadscentrum. Dan bedoel ik tussen de grote winkels die wij ook gewoon hebben, maar er zijn ook voldoende schattige delicatessenwinkels. Daar wil je wel zijn en rondneuzen.

Dagje in Lucca Shoppen bij schattige winkeltjes
Dagje in Lucca Lunchen bij mijn favoriete restaurantje tips van foodblog Foodinista
Dagje in Lucca Lunchen bij mijn favoriete restaurantje met de beste homemade pasta ever tips van foodblog Foodinista

Lunchen bij Osteria Neni, na een lange zoektocht op een rustige plek en na even wachten. Homemade pasta met gehakt, ricotta en bietjes. Echt één van de lekkerste gerechtjes die ik in Italië heb gegeten!

Dagje in Lucca Lunchen bij mijn favoriete restaurantje met de beste homemade gnocchi ever tips van foodblog Foodinista

En homemade gnocchi! Echt de allerbeste die ik ooit op heb. Ben je in Lucca ga naar Osteria Neni, alleen al voor de verse pasta en gnocchi.

Dagje in Lucca Lunchen bij mijn favoriete restaurantje tips van foodblog Foodinista

Tevreden gasten, want de borden zijn leeg. Nog een espresso en we gaan weer verder. De kinderstoel was hier geen succes. Helaas geen tijd voor een dessert, want heel lang stil zitten was hier geen succes met Florian in de buggy, maar wat waren de homemade pasta en gnocchi goddelijk! Met brood, beer en fles ging het wel goed. Drie benodigdheden als je gup net één is.

In Lucca heb je ook de prachtige stadsmuren rondom de stad. De stadsmuren zijn ongeveer 4,5 km lang, maar deze wandeling hebben wij niet gered in één dag. Deze bewaren wij voor de volgende keer. Ook kun je fietsen huren, maar bij ons was het super druk in Lucca, misschien een feestdag? Fietsen door Lucca zag ik echt niet zitten. Rondom de stadsmuren, dat begrijp ik wel en het lijkt mij ook heel leuk.

Ben jij eerder in Lucca geweest? Welk restaurantje is jouw favoriet, hoe heb jij het ervaren of wat vond jij het mooist?

Hotel tips in Lucca

De volgende keer blijven wij langer dan een dagje in Lucca en gaan we zeker overnachten. Hiervoor heb ik ook al gekeken naar de leukste hotel en appartementen tips in Lucca.

Budget: Je tijd volledig in Lucca besteden dan is een budget accommodatie, zoals het romantische B&B Don Chisciotte geen probleem.
Luxe: Meer luxe en tussendoor ontspannen dan is Hotel Albergo Villa Marta een aanrader.
Kidsproof: Verblijven in een appartement is ideaal! Een ruim appartement met twee slaapkamers en een zwembad in Italiaanse sferen, daarin overnacht je bij Villa Rossini. Geen appartement, maar met familie of vrienden een heel vakantiehuis in Italië voor je zelf reserveer je met vakantiehuis Casabeppe bij Lucca.

Ook rondreizen door Toscane? Lees dan ook mijn reisverhalen en restaurant tips in Toscane en ga bijvoorbeeld eten bij een Italiaanse oma en natuurlijk mag je de stad Florence niet missen.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

3 Reactie's
 • Jenny - ikreis.net
  Geplaatst op 10:24h, 13 mei

  Ik ben nog nooit in Lucca geweest, het ziet echt uit als een leuk stadje!

 • Linda | travellersoftheworld
  Geplaatst op 23:56h, 12 mei

  Ik ben hier nog nooit geweest, maar aangezien ik verliefd ben op Italië denk ik dat wij hier zeker wel eens zullen komen. Het ziet er prachtig mooi uit!

 • admin
  Geplaatst op 18:49h, 13 mei

  Ja! Echt prachtig, maar er is zoveel te zien in Italië. Moeilijk kiezen.

Geef een reactie