
13 okt Zwarte pasta met inktvis, tomaat en spinazie
Lekker variëren met spaghetti! Niet alleen met de saus en ingrediënten, maar ook met de spaghetti zelf. Ook dit recept zwarte pasta met inktvis, tomaat en spinazie. Genieten! Wat dacht je van zwarte spaghetti – sepia spaghetti? Spaghetti gemaakt met de inkt van inktvis, ook wel pasta nero de sepia. De pasta had ik meegebracht uit een prachtige verse pastawinkel in de Atlantische Loire Vallei in Zuid Frankrijk. Haute Couture pasta noemen ze het ook wel. Pasta van Cornand, zowel vers als gedroogd. Ben je in Saint Etienne dan is het een aanrader voor foodshoppen!
Zwarte spaghetti bereiden
We gaan variëren met pasta en eigenlijk een heel simpel, maar gevarieerd pastarecept maken. Zwarte spaghetti met inktvis, tomaat en spinazie. Een snel en simpel pastarecept, maar de beste pasta recepten zijn ook eenvoudig. Met deze pasta recepten tips komt er iedere keer toch iets anders op tafel. Wil je het spaghetti recept ook maken? Hier komt de zwarte pasta met inktvis, tomaat en spinazie.
Nog een recept met pasta met inktvis maken? Bekijk hier de spaghetti met inktvis in tomatensaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Zwarte spaghetti met inktvis, tomaat en spinazie voor 4 personen
- 300 gram zwarte spaghetti
- 3 inktvis tubes
- 1/4 limoen voor de schil
- 1 hand verse blad peterselie
- 1 hand verse basilicum
- 2 knoflookteentjes
- geraspte parmezaanse kaas
- 100 gram verse spinazie
- 250 gram cherry tomaatjes
- halve rode peper
- snufje peper en zout (bij voorkeur grof zeezout)
- klontje roomboter
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de zwarte spaghetti met inktvis, tomaat, spinazie en verse kruiden
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- pan
- hapjespan of wok
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- spatel
- zeef met steel (handvergiet)
Recept Zwarte Spaghetti met inktvis, tomaat en en spinazie in lichte saus
Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.
Inktvis met tomaat en spinazie in frisse botersaus bereiden
Verhit in een wok of hapjes pan de olijfolie en de boter. Knijp de limoen en de knoflook uit. Wok de spinazie. Snijd de tomaatjes door de helft en wok deze mee. Snijd de inktvis in ringen en wok deze mee. Dit kan ook in de hapjespan. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit nog 5 minuten pruttelen op laag vuur. En rasp de helft van de Parmezaanse kaas door de saus, zo gaat het geheel binden.
Zwarte spaghetti met inktvis
Giet de spaghetti af en meng deze door de inktvis. Zorg dat alles goed gemengd is dus gebruik daarvoor bijvoorbeeld een pastatang of twee spatels. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en meng de verse kruiden door de spaghetti. Verdeel de pasta voor de borden en maakt de pasta af met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk.
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
- Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!
- Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's