Spaghetti met paprika ansjovis saus - Foodblog Foodinista

Spaghetti met paprika ansjovis saus

Deel deze post

Lekker variëren met spaghettirecepten. Alleen al omdat mijn kinderen heel graag spaghetti eten vind ik het ideaal. Wanneer je kinderen lekker eten dan is het toch al snel veel gezelliger op tafel. Deze keer is het een recept voor spaghetti met paprika ansjovis saus en ook dat vinden de kinderen lekker. Heerlijk zout en ze zijn dol op paprika dus een winnaar dit spaghettirecept!

Spaghetti recepten

Andere favoriete recepten? Een recept voor spaghetti met inktvis in tomatensaus en de klassieke spaghetti puttanesca, ook met ansjovis, maar wel weer heel anders. Allemaal favorieten en zo kun je lekker gevarieerd blijven en natuurlijk ook groenten. Een ander voordeel is dat deze pastasaus heel simpel is om te maken en dat je de ingrediënten ook makkelijk in de voorraadkast kunt bewaren op wat verse paprika na. Deze pastasaus maak ik zelfs wel eens op de camping. Snel op tafel, lekker zout op warme dagen en het pastarecept geeft een vakantiegevoel. Eigenlijk was ik bijna binnen twintig minuten klaar met koken. Zo komt er iedere keer toch iets anders op tafel. Wil je het spaghetti recept ook maken? Hier komt de spaghetti met paprika ansjovis saus.

Spaghetti met paprika ansjovis saus - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Spaghetti met paprika ansjovis saus - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Spaghetti in paprika ansjovis saus voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram tomatensaus
  • 45 gram ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 1/4 limoen voor de schil
  • theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 hand verse blad peterselie
  • 1 hand verse basilicum
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode ui
  • theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilipeper poeder
  • handje Parmezaanse kaas
  • eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de spaghetti in paprika ansjovis saus en verse kruiden

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan of wok, snijplank, mes, spatel, hakmolen, en zeef met steel (handvergiet)

Spaghetti met paprika ansjovis saus - Foodblog Foodinista

PSSST: Met liefde delen wij onze recepten op Foodblog Foodinista gratis en voor niks. Geniet je daar ook zo van?
Wil je ons daarvoor bedanken en een klein bedankje geven? In de vorm van:
Een kopje koffie?
Een ondersteuning in de boodschappen?
Een kleine bijdragen aan het online houden van de website?
Dan vinden wij het geweldig! Dankjewel!

Recept Spaghetti in paprika ansjovis saus met verse kruiden

Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.

Ansjovis en groentebasis maken voor de saus

Verhit de hapjespan of wok. Schep de ansjovis met de olijfolie in de pan. Laat deze sudderen. De ansjovis smelt een beetje en deze zal zorgen voor een zouten smaak aan de pasta. Niet echt een vis smaak. Ook ga je geen stukken ansjovis meer eten tegen de tijd dat de pasta klaar is. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Dit kan ook makkelijk in een hakmolen. Bak de ui en de knoflook mee met de ansjovis. Snijd de paprika in kleine stukken en bak deze mee. Blus alles af met de tomatensaus en blijf roeren, totdat de saus één geheel is. Breng de saus op smaak met de chilipoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano en rasp van de limoen. Zo geef je de saus een ronde smaak van zoet, zout, zuur en pittig. Laat de pastasaus met ansjovis en paprika nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Spaghettisaus afmaken en opdienen

Giet de spaghetti af en meng deze door de spaghettisaus met ansjovis en paprika. Zorg dat alles goed gemengd is dus gebruik daarvoor bijvoorbeeld een pastatang of twee spatels. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en meng de verse kruiden door de spaghetti. Verdeel de pasta over de borden en maak de pasta af met Parmezaanse kaas.

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie