Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous met kip, courgette en feta

Deel deze post

Wat pak ik die pot met parelcouscous toch snel wanneer ik snel een lekker gerecht op tafel wil zetten er valt tenslotte zo lekker mee te combineren. Daarbij de meeste gerechten met parelcouscous zet je ook nog snel op tafel. Deze keer maakte ik een parelcouscous salade die ik heb laten koken in kruiden, zoals kurkuma en vadouvan, waardoor de parelcouscous zelf al een heerlijke smaak kreeg en prachtige goudgele kleur, voordat ik daar überhaupt ingrediënten aan toe ging voegen. De parelcoucous wordt daarna nog smaakvoller met kip, courgette en feta. De parelcouscous met kip, courgette en feta met kruiden is een aanrader.

Parelcouscous recept met heerlijke kruiden

Het parelcouscous recept van deze keer is direct een volledige maaltijd, want de gekruide parelcouscous maakte ik compleet met lekkere dingetjes, zoals kip, courgette en feta. Het hele recept voor parelcouscous met kip, courgette en feta ga ik natuurlijk met je delen. Hier komt het!

Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten gekruiden parelcouscous met kip, courgette en feta voor 2 personen

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel vadouvan
  • half blok feta
  • 1 kipfilet
  • takjes munt en peterselie
  • 1 ui
  • handje cherryt omaatjes
  • halve courgette
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de parelcouscous met kip, feta en courgette

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, pan, lepel, vergiet, mengschaal, wok of hapjespan

Maak ook eens deze herfstsalade met parelcouscous.

Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous recept in vadouvan met kip, courgette en feta

Start met het koken van de parelcouscous volgens de verpakking en kook de vadouvan en de kurkuma mee. De kruiden blijven snel bovenop drijven dus roer het geheel even goed door als alles éénmaal goed kookt.

Groente en kip bereiden voor de parelcouscoussalade

Snipper de ui en de knoflook. Verhit in de wok of de hapjes de olijfolie. Roerbak vervolgens de ui en de knoflook. Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes en roerbak deze mee. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en roerbak ook deze mee. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen.

Zalige parelcouscous salade maken

Meng de parelcouscous met de groente en de kip in de mengschaal. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de munt en de peterselie fijn. Meng de tomaatjes met de kruiden door de salade, maar bewaar een beetje kruiden voor de garnering. De parelcouscous is bijna klaar. Verdeel de parelcouscous met kip, courgette en feta dan ook over de borden. Verbrokkel alleen de feta nog over de parelcouscous en garneer het gerecht af met de verse kruiden. Eet smakelijk!

TIP! DIT PARELCOUSCOUS RECEPT IS AL JAREN EEN TOP 10 RECEPT OP DE WEBSITE!

Meer parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous met zalm. Dat is ook weer eens iets anders.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

7 Reactie's
  • Renzo Velema
    Geplaatst op 18:12h, 26 september

    Vandaag gemaakt. Echt heerlijke gezonde kost. Lekker spicey met blussende feta. Dit recept is voor in ieder geval een terugkomer.

  • admin
    Geplaatst op 16:02h, 28 september

    Hoi Renzo,

    Wat leuk om te lezen!

    Groetjes,

    Daphne (Foodinista)

  • Brenda eibrink
    Geplaatst op 19:50h, 07 augustus

    Lekker voor herhaling vatbaar

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 13:17h, 08 augustus

    Leuk! Om te lezen!

  • Tine ceyssens
    Geplaatst op 20:56h, 12 januari

    Super lekker!
    Gaan we nog vaak maken.

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 20:28h, 16 januari

    Wat leuk! Mag eigenlijk direct met het vlees, als kruiden of met de Barley.

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 20:29h, 16 januari

    Wat leuk!

Geef een reactie