Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous met kip, courgette en feta

Deel deze post

Wat pak ik die pot met parelcouscous toch snel wanneer ik snel een lekker gerecht op tafel wil zetten er valt tenslotte zo lekker mee te combineren. Daarbij de meeste gerechten met parelcouscous zet je ook nog snel op tafel. Al heb ik parelcouscous ook eerder gecombineerd met een Marokkaanse stoofschotel. Een frisse parelcouscous salade combineert daar ook heel erg goed bij. Deze keer maakte ik een parelcouscous salade die ik heb laten koken in kruiden waardoor de parelcouscous zelf al een heerlijke smaak kreeg, voordat ik daar überhaupt lekkere ingrediënten aan toe ging voegen. Een aanrader! Het parelcouscous recept van deze keer is direct een volledige maaltijd, want de gekruide parelcouscous maakte ik compleet met lekkere dingetjes, zoals kip, courgette en feta. Het hele recept voor parelcouscous met kip, courgette en feta ga ik natuurlijk met je delen. Hier komt het!

Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten gekruiden parelcouscous met kip, courgette en feta voor 2 personen

150 gram parelcouscous
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel vadouvan
half blok feta
1 kipfilet
takjes munt en peterselie
1 ui
handje cherrytomaatjes
halve courgette
teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de parelcouscous met kip, feta en courgette

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, pan, lepel, vergiet, mengschaal, wok of hapjespan

Maak ook eens deze herfstsalade met parelcouscous.

Parelcouscous met kip, courgette en feta recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous in vadouvan met kip, courgette en feta recept

Start met het koken van de parelcouscous volgens de verpakking en kook de vadouvan en de kurkuma mee. De kruiden blijven snel bovenop drijven dus roer het geheel even goed door als alles éénmaal goed kookt, wanneer de parelcouscous gaar is kun je deze gewoon afgieten.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit in de wok of de hapjes de olijfolie. Roerbak vervolgens de ui en de knoflook. Snijd ondertussen de kip in kleine stukjes en roerbak deze mee. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en roerbak ook deze mee. Als alles goed verhit is geweest na ongeveer tien minuten kun je stoppen.

Meng de parelcouscous met de groente en de kip in de mengschaal.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de munt en de peterselie fijn. Meng de tomaatjes met de kruiden door de salade, maar bewaar een beetje kruiden voor de garering. De parelcouscous is bijna klaar. Verdeel de parelcouscous met kip, courgette en feta dan ook over de borden. Verbrokkel alleen de feta nog over de parelcouscous en garneer het gerecht af met de verse kruiden. Eet smakelijk!

Meer parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous met zalm. Dat is ook weer eens iets anders.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: