31 jul Pasta penne met spinazie en makreel
Bij een snel recept denken we vaak aan pasta. Logisch, want pasta is lekker, voedzaam en pasta staat meestal snel op tafel. Wanneer je een gezin wilt voeden dan is pasta ook vaak een favoriet. Je kunt natuurlijk kiezen voor het recept pasta bolognaise of een klassieke pasta carbonara. Deze pasta recepten zijn altijd populair en klassieke pasta carbonara. Wil je een keer een ander pasta recept maken? Toch snel, lekker en voedzaam? Maak dan eens deze pasta penne met spinazie en makreel daarbij ook fris zure tomaatjes. Dit pasta recept met penne, makreel en spinazie is ook lekker als pastasalade voor de lunch of bij de barbecue in de zomer.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Pasta penne met spinazie en makreel voor 2 personen
- 80 gram penne pasta volkoren, mijn favoriet, maar keuze is vrij natuurlijk
- 200 gram verse spinazie
- 1 rode ui
- Handje rucola
- 100 gram cherry tomaatjes
- teentje knoflook
- snufje peper en zout
- Blikje makreel in zonnebloemolie
- handje verse bieslook
- handje verse peterselie
- Eetlepel roomkaas
- Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding pasta met spinazie en makreel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, knoflookpers, spatel
Recept Pasta penne met spinazie en makreel
Kook de pasta volgens de verpakking met een snufje zout.
Pasta penne bereiden met spinazie
Snipper de ui en de knoflook. Eventueel makkelijk en snel in een hakmolen. Verhit de wok met de olijfolie. Wok de ui en de knoflook en laat de spinazie slinken. Snijd de peterselie en de bieslook fijn en wok deze ook even mee. Maak een saus met de roomkaas, waardoor de groente gaat binden en breng alles op smaak met een snufje peper en zout. Als de pasta klaar is wok je deze mee met de spinazie. Giet de makreel af. Snijd de tomaatjes door de helft. Wok de tomaatjes en de makreel voor één minuutje mee. Maak de borden op met een handje rucola en verdeel de pasta over de borden maak de pasta met makreel en spinazie af met de geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's