Pasta pene met spinazie en makreel recept van Foodblog Foodinista

Pasta penne met spinazie en makreel

Deel deze post

Bij een snel recept denken we vaak aan pasta. Logisch, want pasta is lekker en pasta staat meestal snel op tafel. Wanneer je een gezin wilt voeden dan is pasta ook vaak een favoriet. Lekker en voedzaam. Je kunt natuurlijk kiezen voor het recept van een pasta bolognaise of een klassieke pasta carbonara. Deze pasta recepten zijn altijd populair. Ik begrijp het wel, het zijn klassiekers en kennen ze allemaal. Op de foodblog is ook deze ovenschotel met pasta, spinazie en ei een echte favoriet. Het doet ons aan onze jeugd denken en is simpel om te maken. Daarbij is de pasta ovenschotel een echt budgetrecept. Maar wil je een keer een ander pastarecept maken? Toch snel, lekker en voedzaam? Maak dan eens deze pasta penne met spinazie en makreel.

Pasta pene met spinazie en makreel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Pasta penne met spinazie en makreel voor 2 personen

80 gram penne pasta volkoren, mijn favoriet, maar keuze is vrij natuurlijk
200 gram verse spinazie
1 rode ui
Handje rucola
100 gram cherry tomaatjes
teentje knoflook
snufje peper en zout
Blikje makreel in zonnebloemolie
handje verse bieslook
handje verse peterselie
Eetlepel light roomkaas
Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding pasta met spinazie en makreel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, knoflookpers, spatel

Pasta pene met spinazie en makreel recept van Foodblog Foodinista

Recept Pasta penne met spinazie en makreel

Kook de pasta volgens de verpakking met een snufje zout.

Snipper de ui en de knoflook. Eventueel makkelijk en snel in een hakmolen. Verhit de wok met de olijfolie. Wok de ui en de knoflook en laat de spinazie slinken. Snijd de peterselie en de bieslook fijn en wok deze ook even mee. Maak een saus met de roomkaas, waardoor de groente gaat binden en breng alles op smaak met een snufje peper en zout. Als de pasta klaar is wok je deze mee met de spinazie. Giet de makreel af. Snijd de tomaatjes door de helft. Wok de tomaatjes en de makreel voor één minuutje mee. Maak de borden op met een handje rucola en verdeel de pasta over de borden maak de pasta met makreel en spinazie af met de geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie