03 jan Spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta
Pasta recepten zijn altijd een succes. Iedere week een pastarecept? Herkenbaar. Daar zijn diverse redenen voor. Pasta bereiden kan makkelijk zijn, zoals deze spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta. Je zet dit pasta recept zo op tafel en je blijft koken met variatie.
Gevarieerd koken met pasta
Wanneer je een uitgebreide lasagne schotel gaat bereiden dan ben je meer werk kwijt of picci met Italiaans stoofvlees, maar doorgaans is het een makkelijke maaltijd waar je ook nog van kunt genieten en je kunt heerlijk variëren met pasta, zoals deze spaghetti met een Griekse twist. Want ook in Griekenland wordt er veel pasta gegeten.
Griekse pasta recepten
Dit vergeten we soms. Natuurlijk orzo, waarvoor ik al eerder een Grieks orzo recept met je deelde, maar ook gewoon Spaghetti en dan niet Parmezaan, maar natuurlijk lekker af getopt met feta. Een beetje pittig mediterraan. Sowieso is de Griekse keuken heel erg divers, lees mijn Athene artikel maar eens, daarin vertel ik je waarom, en je krijgt spontaan zin in een reis naar Griekenland, maar eerst dit makkelijke spaghetti recept met pittig gehakt, courgette en feta in tomatensaus. Met deze Griekse pasta recepten blijft het ook leuke om iedere week te variëren met pasta.
Nog zo’n leuk recept is deze spaghetti in peperroomkaas ook out-of-the-box
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Spaghetti met pittig gehakt, courgette en feta in tomatensaus voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
- 200 gram tomatensaus
- 2 courgettes
- 200 gram gekruid gehakt (dit kan in de supermarkt, maar ik haal zelf gekruid gehakt bij de Turkse slager met shoarma kruiden)
- handje fijn gesneden verse oregano
- 2 knoflookteentjes
- 2 rode uien
- 1 blok feta van 200 gram
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de spaghetti met gekruid gehakt, courgette en feta
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, mes, spatel, hakmolen, en zeef met steel (handvergiet)
Recept Spaghetti Griekse stijl
Tomatensaus, gekruid gehakt, courgette en feta
Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.
Tomatensaus met gekruid gehakt en courgette maken
Verhit de hapjespan met een eetlepel olijfolie. Snipper ondertussen de uien en de knoflook. Dit kan ook makkelijk in een hakmolen. Bak de uien en de knoflook en rul het gehakt mee. Snijd de courgettes in kleine stukken en bak deze mee. Blus alles af met de tomatensaus en blijf roeren, totdat de saus één geheel is. Breng de saus op smaak met de fijn gesneden oregano. Laat de pastasaus nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Spaghettisaus afmaken en opdienen
Giet de spaghetti af en meng deze door de spaghettisaus met gehakt en courgette. Zorg dat alles goed gemengd is dus gebruik daarvoor bijvoorbeeld een pastatang of twee spatels. Verdeel de pasta over de borden en maak de pasta af met gebrokkelde feta kaas.
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de romige spaghetti in ricottasaus met zalm en spinazie.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
- Nog een pasta met ansjovis! Spaghetti recept met ansjovis in paprikasaus.
- Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's