
04 okt Tomatensoep met tortellini, ricotta en pesto
Eigenlijk haal ik altijd te veel groente in huis. Gewoon omdat ik veel groente wil eten. Makkelijke recepten voor groente zijn soep, shakshuka en een frittata, ook wel een ovenomelet en natuurlijk zelf tomatensoep maken. Koken moet dan vooral niet te moeilijk zijn. Eigenlijk moet je groente dan ook verspreid over de dag eten, zodat je in de avond niet een lading groente voor je neus zit en de lol er wel af is. Wat dan een goed is? Vervang je boterham voor een lekker soepje! Natuurlijk is dit soeprecept met veel tomaten ook lekker als avondeten, want de soep is stevig genoeg dankzij de ricotta, tortellini en pesto. De soep is ook een goed idee voor vegetariërs, want je kunt natuurlijk zelf je favoriete tortellini kiezen, maar ik zou kiezen voor kaasvulling. Voor dit recept kiezen we ook voor tortellini gevuld met ricotta en spinazie. Met deze tomatensoep gaan we, zoals al een keer eerder bij de courgettesoep met ravioli en gorgonzola op de Italiaanse tour. Met tomatensoep kun je natuurlijk blijven variëren, dit deden we bijvoorbeeld ook met deze tomaten-pompoensoep lekker in de herfst, maar ook deze tomatensoep zal zeker in de smaak vallen. Op naar het recept voor tomatensoep met tortellini, ricotta en pesto.


Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten tomatensoep met tortellini, ricotta en pesto voor 6 kommen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 500 gram tomaten
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 500 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- goede snuf zwarte peper
- 50 ml groene pesto
- 150 gram ricotta
- Tortellini met ricotta en spinazie vulling
Tips voor de bereiding van de tomatensoep Italiaanse stijl
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, spatel, lepel, knoflookpers, staafmixer, garde
Recept Tomatensoep met Italiaanse smaken en tortellini
Kook water voor de tortellini. Bereid de tortellini volgens de verpakking.
Kook in de waterkoker alvast 500 ml water voor de tomatensoep.
Tomatensoep maken
Snipper de ui en de knoflook. Verhit in de pan de olijfolie en laat de ui en de knoflook rustig garen. Giet de tomatenblokjes bij de ui en knoflook en laat vijf minuten sudderen. Knijp de blokje groentebouillon kapot en laat deze meesudderen de smaken komen los. Snijd de tomaten grof en sudder deze even mee. Peper de tomaten naar smaak. Blus het geheel af met het water. Roer alles door elkaar en laat de soep rustig op kooktemperatuur komen. Alles komt ondertussen ook op smaak. Pureer na ongeveer 10 minuten de soep grof. Snijde cherry tomaatjes door de helft en laat deze nog vijf minuten mee koken in de tomatensoep.
Tomatensoep met tortellini, pesto en ricotta serveren
Schenk de courgettesoep in kommen of borden. Maak de tomatensoep af met de tortellini en schep de ricotta in de soep. Maak de soep af met een theelepel pesto.
Serveer de Italiaanse tomatensoep met extra soepstengels en pesto, zodat je kunt dippen.



Meer soep recepten van Foodinista?
Kijk voor meer soep recepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoen soep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep
Als eerste de nieuwste soep recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's