Romige linguine met limoen en doperwten uit 28 Dagen Intermittent Fasting (boek review) - Foodblog Foodinista

Romige linguine met limoen en doperwten uit 28 Dagen Intermittent Fasting (boek review)

Deel deze post

Pasta recepten zijn meestal niet heel moeilijk. In de zomer en lente is het heel fijn om niet lang ben een hete pan te staan en een smakelijke frisse maaltijd op tafel te zetten. Wellicht wil je nog werken aan je summerbody of gewoon fitter worden. Want eerlijk iedereen heeft een summerbody. Fitheid en gezonheid is daarentegen iets anders. Daar kun je aan werken. Iets wat qua levenssijl wellicht bij jou past is Intermittent Fasting. Ik ben daar al lange tijd nieuwsgierig naar, maar hoe het nu precies werkt? Ik mocht het boek 28 Dagen Intermittent Fasting lezen, waarin precies wordt uitgelegd hoe Intermittent Fasting werkt en waarmee je een goede start kunt maken met Fasten. Geen dieet, maar het aanpassen van een levensstijl die bij je past. Niet persé direct gericht op gewichtsverlies, al kan dit wel, maar je kunt bijvoorbeeld ook werken aan lichaamlijke kwaaltjes waar je graag vanaf wilt of hoe je je bete kunt voelen. Zoals schimmels uit je lichaam, je bloeddruk verbeteren of diabetes voorkomen of een Dit doorje eetmomenten aan te passen en de voeding op deze eetmomenten. Wat vooral opvalt in het boek is dat het bij Intermittent Fasten zeker niet draait om honger krijgen of hebben. Tijdens je eetmoment eet je veelzijdig, gezond en ook koolhydraten. De voeding moet goed en veelzijdig. Daarom deel ik als voorbeeld juist een pasta recepten met kruiden en groente en room, want vergeet ook de calcium en vitamines niet. Wil je echt afvallen dan staan er tips in het boek, vervang bijvoorbeeld de linguine door courgette pasta. Deze tips worden ook al gegeven, wanneer je voor je eetschema kiest dit kan er ook voor zorgen dat je eet momenten meer of minder zijn. Vind ik Intermittent Fasten te combineren met een gezin? Ik denk het wel. De recepten uit het kookboek zijn dan misschien nog ingewikkeld, maar het boek 28 Dagen Intermittent Fasten helpt je wel goed op weg om te begrijpen hoe werkt en daarna weet je goed wat je wel en niet mag, zodat je je eigen weg kunt vinden en het eetpatroon makkelijker kunt toepassen in je eigen leven. Raak je de weg kwijt? Dan kun je deze startbijbel er weer bijpakken. Deze romige linguine eerst eens maken? Dan deel ik nu het recept romige linguine met limoen en doperwten met je.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Romige linguine met limoen en doperwten uit 28 Dagen Intermittent Fasting (boek review) - Foodblog Foodinista

Ingrediënten romige linguine met limoen en doperwtjes voor 4 personen

  • 500 gram verse linguine
  • 100 gram light roomkaas
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 4 takjes verse munt
  • handje fijngesneden verse platte peterselie
  • 1 limoen
  • 75 gram Parmezaanse kaas en extra voor de topping
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de pasta met limoen, doperwtjes en parmezaan uit 28 Dagen Intermittent Fasting

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: grote pan, mes, spatel, handrasp

Recept Romige linguine met limoen en doperwten

Deze pasta is een one-pot-wonder pasta. Super fijn en makkelijk! Kook de pasta volgens de verpakking met een snuf zout. Kook de doperwten direct mee, vanaf het moment dat je het water warm laat koken. Giet de pasta vervolgens af, maar bewaar voor het maken van de saus ongeveer 50ml pasta water, dit is met het zetmeel goed voor het binden. Kook de

Nog een recept voor een one-pot-wonder pasta? Bekijk hier het recept voor pasta met spekjes en bospaddenstoelen.

Pastasaus maken met doperwten, roomkaas, limoen en munt

Wanneer de pasta is afgegoten dan gaat de pasta met doperwtjes terug in de pan. Meng de roomkaas met het overgebleven kookvocht door de pasta. Knijp de limoen uit in de pasta met rasp van 1/4 limoen. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de pasta. Rasp de helft van de parmezaan door de pasta. Breng de pasta op smaak met een snuf peper. Verdeel de pasta over de borden en maak de pasta af met de verse kruiden en de overgebleven Parmezaan. Zo makkelijk kan koken zijn voor Intermittent Fasten. Dit is een typische maaltijd voor wanneer je in de avond stevig mag eten en je de volgende dag om 12.00 uur past weer mag eten. Natuurlijk mag je wel drinken.

Bekijk hier het boek 28 dagen Intermittent Fasting

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie