Spaghetti met doperwtjes en ham recept Foodblog Foodinista

Spaghetti met ham en doperwtjes

Deel deze post

Zo snel, simpel en lekker is dit pastarecept dat het hele gezin er van kan genieten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze pasta vaak voorbij zie komen op vakantie als we in zo’n all inclusive resort verblijven, want daar geniet ik ook ultiem van. Even een tijdje niks en mij laten verwennen. Dan is de keuze uit gerechten altijd zeer uitgebreid en deze pasta is dan altijd zo’n kidsproof recept wat eigenlijk iedereen wel lust. Een simpele pasta met ham en doperwtjes. Heel eerlijk ik heb deze op vakantie nog nooit gegeten, omdat er altijd zo veel lekkers is. Onlangs had ik eigenlijk een bijna lege koelkast en wist ik het ook even niet meer meer. Wel liggen er altijd doperwtjes in de vriezer en hamblokjes. Natuurlijk is er altijd pasta in huis en moest ik aan de spaghetti met ham en doperwtjes denken. Het recept heb ik een flinke opfrisser gegeven en kun je nu vinden op foodblog Foodinista met extra verse kruiden en natuurlijk gewoon een lekker pastasausje.

Spaghetti met doperwtjes en ham recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten spaghetti met ham en doperwtjes voor 2 personen

250 gram verse spaghetti
1 ui
150 gram diepvriesdoperwten
125 gram hamblokjes
2 eetlepels creme fraiche
1 teen knoflook
handje verse peterselie
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie
handje parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de spaghetti met ham en doperwtjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, knoflookpers en mes of gebruik een hakmolen

Spaghetti met ham en doperwtjes recept van Foodblog Foodinista

Recept pasta met ham, doperwtjes en verse kruiden

Start met het koken van het water met een snufje zout en beetje olijfolie, zodat de pasta niet gaat plakken en bereid vervolgens de pasta volgens de verpakking.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook aan. Roerbak de ham en de doperwten mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng door de saus de creme fraiche en vervolgens de peterselie en een snufje peper en zout.

Giet de spaghetti af en meng deze in de wok door de pastasaus. Verdeel de spaghetti met de ham en de doperwtjes over de borden en maak af met een handje parmezaanse kaas.

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

* Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
* Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
* Zo eet je ravioli als partysnack.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: