03 mei Spaghetti met coquilles en spinaziepesto
Coquilles wil je toch iedere dag eten? Nou met deze spaghetti met coquilles in spinaziepesto ga je er ook vaker van genieten. Dit is een toegankelijk pastarecept met coquilles en spinaziepesto. De luxe van coquilles in een dagelijkse maaltijd met spinazie die je binnen 20 minuten op tafel zet. Ideaal toch deze spaghetti met coquilles en spinaziepesto?
Spinaziepesto maken
Maak een keer een pesto met groente, zodat je een fijne saus hebt die de spaghetti met elkaar zal verbinden. Ondertussen krijg je je groente wel binden, maar wat vooral belangrijk is? Je gaat genieten van coquilles, want dat moet natuurlijk! Coquilles moeten wel de ster van deze maaltijd blijven. Wil je iets luxer genieten van coquilles? Het kan ook. Maak dan bijvoorbeeld de saffraanrisotto met corquilles en Hollandse garnalen aan jou de keuze. Of doe het gewoon een keer beiden, want coquilles zijn tenslotte heerlijk. Hier ga ik in ieder geval nu het recept voor spaghetti met coquilles en pesto van spinazie met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Spaghetti met coquilles en spinaziepesto voor 2 personen
- 100 gram spaghetti
- 10 coquilles
- 200 gram spinazie
- handje verse basilicum
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/2 limoen of citroen
- klontje roomboter
- handje peterselie
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de spaghetti met coquilles en spinaziepesto
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, wok, mes, spatel, hakmolen, en barbecuetang, zeef met steel (handvergiet)
Recept Spaghetti met spinaziepesto en gegrilde coquilles
Kook de spaghetti volgende verpakking met een snufje zout. Ondertussen maak je de spinaziepesto.
Spinaziepesto maken
Snipper de sjalot. Verhit in de wok een beetje olijfolie. Roerbak de sjalot en knijp de knoflook uit. Wok de spinazie, totdat deze geslonken is. Grill de pijnboompitjes kort in de grillpan die je later voor de coquilles gaat gebruiken. Zo krijgen de pijnboompitjes een beetje een rokerige smaak. Zet de verhitting uit, maar bewaar de wok wel. Lek alles uit in een handvergiet, voor de kleine gaatjes. Druk een beetje aan, zodat het vocht er goed uit is. Maak in een hakmolen de pesto. In de hakmolen mag de Parmezaanse kaas, handje basilicum, één eetlepel olijfolie, pijnboompitjes, snuf peper, spinazie met knoflook en sjalot en knijp de limoen of citroen uit. Hak alles tot een mooie korrelige pesto. Giet de pesto alvast terug in de wok.
Spaghetti pesto spinazie maken
Giet de spaghetti af en meng deze door de pesto in de wok. Ga verder met het grillen van de coquilles.
Coquilles grillen
Verhit een klontje boter in de grillpan en grill de coquilles kort. Aan beiden kanten twee minuten en je bent klaar. Haal de coquilles uit de pan bewaar even in een apart schaaltje.
Borden opmaken en spaghetti met coquilles en spinaziepesto eten
Wok voor één minuut kort de spaghetti met de spinaziepesto, zodat deze goed gebonden is en weer verhit. Draai de pasta op de borden. Bijvoorbeeld rondom een grote vork en maak zo twee torentjes op ieder bord. Verdeel de coquilles rondom de spaghetti en maak de pasta met coquilles af met een beetje baslicum en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de snelle pasta met makreel en kappertjes, ook heel lekker als pastasalade.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
- Maak ook eens de spaghetti met doperwtjes en ham. Een lekker recept voor het hele gezin!
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's