17 jan Romige pasta pesto – Super snel pasta recept
Wie eet het niet afentoe? Wat? Pasta pesto! Hier komt het gerecht pasta pesto in ieder geval regelmatig op tafel alleen al ,omdat de kinderen het echt heel erg lekker vinden en dan ben ik ook blij. Lege borden zijn erg prettig. Wel probeer ik te variëren met de pasta pesto recepten die ik maak, zoals met groene pesto, rode pesto, met zalm, met garnalen of zoals deze keer een romige pasta pesto. Simpel om te maken en ook weer goed gekeurd door de hele familie. Zo maak je deze romige pasta pesto. Daarbij is pasta pesto natuurlijk ook altijd een ideaal vakantie recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Romige pasta pesto voor 4 personen
- 400 gram farfalle pasta
- 200 gram rode pesto
- 2 eetlepels roomkaas
- 500 gram cherry tomaatjes
- handje fijn gesneden verse oregano
- 1 ui
- Parmezaanse kaas
- 75 gram rucola
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de romige pasta rode pesto
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, mes, spatel en zeef met steel (handvergiet)
Recept pasta romige pesto
Kook de farfalle volgens de verpakking met een snufje zout.
Romige pestosaus maken
Verhit de hapjespan met een eetlepel olijfolie. Snipper ondertussen de ui. Dit kan ook makkelijk in een hakmolen. Bak de uien. Halveer de tomaatjes en bak deze mee voor vijf minuten. Zet de verhitting laag. Blus alles af met de rode pesto en 50 ml water en blijf roeren, totdat de saus één geheel is. Meng door de saus de twee eetlepels roomkaas.
Pasta pesto op tafel zetten
Giet de farfalle af en meng deze door de pestosaus. Verdeel de pasta over de borden en maak de pasta af met rucola en parmezaanse kaas. Zet de rucola eventueel apart op tafel als salade met olijfolie, parmezaanse kaas en een snufje peper en zout.
Pasta recepten van Foodblog Foodinista
- Maak ook eens de romige spaghetti in ricottasaus met zalm en spinazie.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Een authentieke pasta? Maak dan pasta puttanesca!
- Nog een pasta met ansjovis! Spaghetti recept met ansjovis in paprikasaus.
- Dol op coquilles? Maak dan de spaghetti in spinaziepesto met coquilles.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's