
28 jun Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola – Foodies en rosé
Voor Moederdag kreeg ik een heerlijke pakketje opgestuurd met een toegankelijke fles Undurruga rosé die perfect is voor zomerse avonden. Een frisse en toegankelijke rosé uit Chili. De rosé past perfect bij dit Foodies Magazine recept een heerlijk pasta recept met ansjovis en ziltige smaken uit de zee. Het advies bij de rosé is salade en kip, kortom geen zware maaltijden en met deze pasta met frisse smaken maken wij daar ook gebruik van. Een combinatie tussen Undurruga rosé en pastaschelpen met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola die je ook pastasalade kunt eten bij de barbecue.
Inspiratie van Foodies Magazine
Foodies magazine en de rosé kreeg ik voor een geniet momentje voor Moederdag. Heel lief! Heerlijk eerlijk gezegd — en gelukkig — is Moederdag bij ons nog steeds een drukke dag met onze beiden moeders bij ons. Dus toen kwam ik er niet echt aan toe om een genietmomentje te pakken met de rosé en Foodies Magazine. Mijn moment heb ik later gepakt. Rustig de Foodies lezen en het recept voor pasta met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola uit de Foodies gehaald. Nu deel ik het recept met je, want vandaag is een speciale Moederdag. Ik mag mij al weer vijf jaar Moeder noemen van ons tweede wonder Philou. Dat dit niet van zelf ging kun je hier lezen. Reden voor een mooi recept, ook een beetje selfcare en een glasje rosé. Want het blijft toch altijd bijzonder dat we dit ieder jaar weer mogen vieren. LEES HIER MAAR EVEN MEE.
Terug naar het pasta recept met pastaschelpen en rosé
Toen ik in Zuid Frankijk in de regio Perpignan was heb ik een groot pakket ansjovis mee naar huis genomen en deze ansjovis ging dan ook in deze pasta, maar ansjovis kun je ook thuis in de supermarkt halen. Zo’n Foodies magazine vind ik wel een aanrader als cadeautje voor iedere foodie. Bladeren langs alle recepten blijft heerlijk en je krijgt weer nieuwe inspiratie voor in de keuken. Dit doen wij ook. Het recept stond er officieel in met tagliatelle. Daar blijft de saus aan plakken.
Koken met grote pastaschelpen – Conchiglioni rigati nr 126
Wij hadden nog Italiaanse pastaschelpen liggen en geen tagliatelle dus het werd improviseren. Deze kun je normaal vullen, maar een aantal waren al gebroken en dan kun je ze ook in een pastarecepten met smaken van de zee verwerken, zoals de simpele pasta met ansjovis. Voor dit pasta recept zijn de grote pastaschelpen perfect. De saus kruipt tussen de pastaschelpen en de smaken van de zee komen op je bord. Dus lees mee en zet ook snel deze pasta met ansjovis met frisse Undurraga rosé op tafel voor een zomerse avond.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten pastaschelpen met ansjovis, rucola, knoflook en rode peper voor 4 personen
- 500 gram pastaschelpen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 12 ansjovisfilets
- 200 gram rucola
- 100 gram kleine tomaatjes
- 1/2 citroen of limoen
- zout en peper
- Geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Tips voor de bereiding van de pasta met ansjovis, rucola, knoflook en rode peper
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken voor het pasta recept
- grote pan voor koken van de pasta
- hapjespan
- snijplank
- mes
- spatel
- handrasp


Recept Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, rucola en knoflook
Deze pasta met ansjovis is een makkelijke en snelle pasta. Een fijn en makkelijk recept. Kook de pastaschelpen volgens de verpakking met een snuf zout en ruim water. Ondertussen bereiden we in een andere pan de saus.
Nog een makkelijk pasta recept? Bekijk hier het recept voor pasta met spekjes en bospaddenstoelen.
Pastasaus met ansjovis, knoflook en rode peper bereiden
Haal uit de rode peper de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon. Snijd de tomaatjes door de helft. Verhit in de pan olijfolie. De ansjovis mag in de pan laat deze bakken, totdat de ansjovis aan het smelten. Smoor de rode peper mee. Knijp de knoflook fijn en laat ook deze mee bakken. Rasp een flinke hand parmezaan door de saus basis. De tomaatjes mogen bij de pastasaus basis. Laat alles nog vijf minuten door sudderen.
Pastaschelpen met ansjovis, knoflook, rode peper en rucola maken
De pasta is bijna klaar. Giet de pastaschelpen af en bewaar ongeveer 50 ml pastawater voor de zetmelen. Dit zorgt ervoor dat de saus gaat binden. Schep de schelpen door de pastasaus en giet het pastawater erbij. Roer alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rucola door de pasta en bewaar twee handje apart voor de garnering. Breng de pasta op smaak met een extra peper en zout. Garneer de pasta met rucola en parmezaanse kaas. Drink bij de pasta een fris glaasje Undurraga rosé de gaat prima samen met de zoute en pittige smaken van de ansjovis en rode peper.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's