
28 jun Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola – Foodies en rosé
Voor Moederdag kreeg ik een heerlijke pakketje opgestuurd met een toegankelijke fles Undurruga rosé die perfect is voor zomerse avonden. Fris en toegankelijk. Perfect dus ook bij dit pasta recept. Foodies magazine en de rosé kreeg ik voor een geniet momentje voor Moederdag. Heel lief! Eerlijk gezegd en gelukkig is Moederdag bij ons nog steeds een drukke dag met onze beiden moeders bij ons. Dus toen kwam ik er niet echt aan toe en mijn moment heb ik dus later gepakt. Rustig de Foodies gelezen en het recept voor pasta met ansjovis, rode peper, knoflook en rucola uit de Foodies gehaald. En vandaag deel ik het recept met je, want vandaag is een speciale Moederdag. Ik mag mij al weer vijf jaar Moeder noemen van ons tweede wonder Philou. Reden voor een mooi recept, ook een beetje selfcare en een glasje rosé. Want het blijft toch altijd bijzonder dat we dit ieder jaar weer mogen vieren. LEES HIER MAAR EVEN MEE.
Terug naar het pasta recept
Toen ik in Zuid Frankijk in de regio Perpignan was heb ik een groot pakket ansjovis mee naar huis genomen en deze ansjovis ging dan ook in deze pasta, maar de ansjovis kun je natuurlijk ook gewoon thuis in de supermarkt halen. Maar oké. Zo’n Foodies magazine of Foodies abonnement vind ik wel een aanrader als cadeautje voor iedere foodie, want bladere langs alle recepten blijft toch heerlijk. De recepten zorgen weer voor nieuwe inspiratie en je kunt ook weer lekker variëren. Deden wij ook ook. Het recept stond er officieel in met tagliatelle. Daar blijft de saus aan plakken. Wij hadden nog Italiaanse schelpen liggen. Deze kun je normaal vullen, maar een aantal waren al gebroken. Voor dit recept zijn ze ook perfect. De saus kruipt er lekker thuis en de smaken van de zee komen ook op je bord. Dus lees mee en zet ook snel deze pasta met frisse Undurraga rosé op tafel voor een zomerse avond.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten pastaschelpen met ansjovis, rucola, knoflook en rode peper voor 4 personen
- 500 gram pastaschelpen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 12 ansjovisfilets
- 200 gram rucola
- 100 gram kleine tomaatjes
- 1/2 citroen of limoen
- zout en peper
- Parmezaan
- olijfolie
Tips voor de bereiding van de pasta met ansjovis, rucola, knoflook en rode peper
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: grote pan, mes, spatel, handrasp


Recept Pastaschelpen met ansjovis, rode peper, rucola en knoflook
Deze pasta is een makkelijke en snelle pasta. Super fijn en makkelijk! Kook de pastaschelpen volgens de verpakking met een snuf zout en ruim water. Ondertussen bereiden we een andere pan de saus.
Nog een makkelijk pasta recept? Bekijk hier het recept voor pasta met spekjes en bospaddenstoelen.
Pastasaus met ansjovis, knoflook en rode peper bereiden
Haal uit de rode peper de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn. Maak de knoflook schoon. Snijd de tomaatjes door de helft. Verhit in de pan olijfolie. De ansjovis mag in de pan laat deze bakken, totdat de ansjovis aan het smelten. Smoor de rode peper mee. Knijp de knoflook fijn en laat ook deze mee bakken. Rasp een flinke hand parmezaan door de saus basis. De tomaatjes mogen bij de pastasaus basis. Laat alles nog vijf minuten door sudderen.
Pastaschelpen met ansjovis, knoflook, rode peper en rucola maken
De pasta is bijna klaar. Giet de pastaschelpen af en bewaar ongeveer 50 ml pastawater voor de zetmelen. Dit zorgt ervoor dat de saus gaat binden. Schep de schelpen door de pastasaus en giet het pastawater erbij. Roer alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de rucola door de pasta en bewaar twee handje apart voor de garnering. Breng de pasta op smaak met een extra peper en zout. Garneer de pasta met rucola en parmezaanse kaas. Drink bij de pasta een fris glaasje Undurraga rosé de gaat prima samen met de zoute en pittige smaken van de ansjovis en rode peper.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's