Pasta met tonijn en witlof recept Foodblog Foodinista

Pasta met tonijn en witlof in roomsaus

Deel deze post

Witlof is eigenlijk één van de weinige groente die we het hele jaar door vers kunnen eten en dan ook nog geteelt in Nederland. Alleen om die reden zou het al een populaire groente mogen zijn. Ik weet het veel eters staat de bittere smaak van witlof tegen, maar met de juiste bereidingen en smaakmakers kun je ook aan witlof een zachtere of zoetere smaak geven. Het wokken van witlof alleen helpt al heel veel. Heel eerlijk daar ben ik ook voorstander van. Tegenwoordig eet ik best veel witlof, maar als kind walgde ik er van. Zo kan ik het wel letterlijk uitdrukken. Ik begrijp dan ook heel goed dat kindjes bij witlof toch even weg trekken en een grote Nee opzetten. Alleen witlof kun je ook leren eten. Zoals in een witlof ovenschotel met ham en kaas, maar ook in een smeuïge risotto met kaas en zoete balsamico siroop geef je aan de witlof een hele andere smaak. Zo kun je iets minder aangenaams toch heel toegankelijk maken. Vergeet natuurlijk ook niet om het bittere hart uit de witlof te snijden dat scheelt al veel aan bitterheid. Reden genoeg om witlof wellicht een tweede of derde kans te geven? En als laatste vergeet ook niet witlof stronken echte vitamine en mineralen bommetjes zijn. Dat is dan weer mooi mee genomen. En als je de witlof een kans geeft, maak dan eens deze pasta met tonijn en witlof in een romige saus.

Ingrediënten pasta met tonijn en witlof voor 4 personen

500 gram pasta, zoals penne of farfalle
4 stronken witlof
1 rode ui
hand verse peterselie
2 blikjes tonijn
4 eetlepels Philadelphia tuinkruiden
snufje peper en zout
handje geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van pasta met tonijn en witlof

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, lepel, spatel, vergiet

Recept pasta met witlof en tonijn

Start met koken van de pasta volgens de pasta, sowieso beetgaar, en met een snufje zout en eetlepel olijfolie. Dan blijft de pasta niet plakken.

Snipper ondertussen de rode ui, snijd de onderkant van de witlof af, haal het hart uit de witlofstronken en snijd de witlof in halve ringen.

Verhit één lepel olijfolie in de wok. Wok vervolgens de rode ui en de witlof, totdat alles zachter is geworden. Snijd ondertussen de peterselie fijn en giet de tonijn af. Meng de Philadelphia door de witlof en laat deze zacht romig worden. Vervolgens mag de helft van de peterselie en de tonijn door de witlofsaus. Meng alles door elkaar voor de saus en zet de verhitting even uit. Giet de pasta af en bewaar twee eetlepels van het water waarin de pasta heeft gekookt. Meng deze door de saus. Normaal water heeft geen nut, het bevat geen zetmeel. Dit water maakt de saus iets luchtiger. Zet de verhitting van de wok weer aan en roerbak de past nog een minuut of drie mee. De pasta met tonijn en witlof is vervolgens helemaal klaar om op te dienen. Maak de pasta af met de overige peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Minder koolhydraten wel witlof? Maak dan ook eens de witlofsalade met makreel en een frisse honingyoghurtdressing.

Pasta met tonijn en witlof recept Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten of witlofrecepten?

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Spaghetti met witlof in gorgonzolasaus
* Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: