Pasta met tonijn en witlof recept Foodblog Foodinista

Pasta met tonijn en witlof in roomkaas

Deel deze post

Met witlof wokken maak je witlof minder bitter. Dat gaan we doen in dit pasta recept met pasta met witlof, tonijn in roomkaas. Witlof kun je leren eten. Zoals in pasta recepten, pasta salades of in een ovenschotel met witlof. De bittere groente kun je zo heel erg lekker maken. Natuurlijk kun je het bittere ook juist waarderen en dan is witlof een heerlijke groente die je met veel smaken kunt combineren. Vergeet natuurlijk ook niet om het bittere hart uit de witlof te snijden dat scheelt al veel aan bitterheid. Als laatste vergeet ook niet witlof stronken echte vitamine en mineralen bommetjes zijn. Dat is dan weer mooi mee genomen. En als je de witlof een kans geeft, maak dan eens deze pasta met tonijn en witlof in een romige saus.

TIP! Dit witlof recept kun je warm eten, maar ook in een pastasalade met witlof en tonijn bij de barbecue of als lunchrecept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten pasta met tonijn en witlof voor 4 personen

  • 500 gram penne
  • 4 stronken witlof
  • 1 rode ui
  • hand verse peterselie
  • 2 blikjes tonijn
  • 4 eetlepels roomkaas
  • snufje peper en zout
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van pasta met tonijn en witlof

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, wok, lepel, spatel, vergiet

Recept pasta met witlof en tonijn

Start met koken van de pasta volgens de omschrijving op de verpakking.

Witlof bereiden

Snipper ondertussen de rode ui, snijd de onderkant van de witlof af, haal het hart uit de witlofstronken en snijd de witlof in halve ringen. Verhit één lepel olijfolie in de wok. Wok vervolgens de rode ui en de witlof, totdat alles zachter is geworden. Snijd ondertussen de peterselie fijn en giet de tonijn af. Meng de Philadelphia door de witlof en laat deze zacht romig worden. Vervolgens mag de helft van de peterselie en de tonijn door de witlofsaus. Meng alles door elkaar voor de saus en zet de verhitting even uit.

Pasta met witlof en tonijn bereiden

Giet de pasta af en bewaar twee eetlepels van het water waarin de pasta heeft gekookt. Meng deze door de saus. Normaal water heeft geen nut, het bevat geen zetmeel. Dit water maakt de saus iets luchtiger. Zet de verhitting van de wok weer aan en roerbak de past nog een minuut of drie mee. De pasta met tonijn en witlof is vervolgens helemaal klaar om op te dienen. Maak de pasta af met de overige peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Minder koolhydraten wel witlof? Maak dan ook eens de witlofsalade met makreel en een frisse honingyoghurtdressing.

Pasta met tonijn en witlof recept Foodblog Foodinista

Meer pasta recepten of witlof recepten van Foodinista?

Meer pasta recepten van Foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij de volgende pasta recepten:

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie