11 dec 15x Recept ideeën voor het kerstdiner
Het kerstfeest gaat bijna beginnen! Misschien ben je nog op zoek naar inspiratie en daar help ik je graag bij. In dit blog maak ik het makkelijk en verzamel ik vijftien recepten die helemaal kerstproef zijn voor het kerstdiner. Borrelen, voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht. Combineer zelf naar je eigen smaak en ideeën. Maar met deze recept ideeën voor het kerstdiner zou het al een beetje goed moeten komen. Nog meer ideeën nodig? Kijk dan ook bij de recepten voor de feestdagen op de blog of bij de kerstrecepten op de blog. Natuurlijk maakt een dessert het helemaal af en deze kun je vinden bij de zoete recepten. De komende tijd komt er nog meer inspiratie op de blog dus blijf Foodinista volgen.
15x Recept ideeën voor het kerstdiner
Risotto met rode wijn iets anders en meer kruidig dan met witte wijn.
Een Italiaanse salade caprese als voorgerecht om te delen, maar net even anders.
Gevulde portobello met geitenkaas en vijgen.
Of een gevulde portobello met geitenkaas, rozijnen en port.
Vul als voorgerecht ragoutbakjes net even op een andere, maar simpele manier.
Een frisse garnalencocktail met limoncello.
Als voorgerecht of als hoofdgerecht truffelrisotto met een zacht ei.
Of rucola risotto met kabeljauwfilet.
En een pittige risotto met gorgonzola en spinazie.
Start het diner met een romige Italiaanse tomatensoep.
Als bijgerecht groene asperges met mozarella en Italiaanse ham uit de oven.
Kip in witte wijn saus. Ook mogelijk met kalkoen voor de kerstdagen.
Stoof zelf een verse lamsragout voor de feestdagen.
Maak zelf als bijgerecht Aardappelmuffins.
En voor de kinderen een zoete hotdog krans.
Ook dessertrecepten bekijken? Wat dacht je van:
* Een romige Bananenpudding?
* Een snelle, simpele en frisse meloen romanoff?
* Of voor de kerst stoofpeertjes in vanillesaus?
Meer Kerstrecepten ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Marlies
Geplaatst op 13:44h, 11 decemberLekkere gerechten allemaal! Risotto is erg lekker, maar dat moet je wel echt op het moment zelf klaarmaken en dat vind ik toch wel een nadeel.
Foodinista
Geplaatst op 13:54h, 11 decemberDank je! En dat is inderdaad zo. Niet voor te grote groepen eventueel en als het, het enige gerecht nog is. Een beetje mix en match. Afgelopen jaar maakte ik o.a. een salade, tussengerecht de rode wijn risotto, kalkoen in de oven en een romig dessert. Waardoor alleen de risotto op het moment zelf moest. Dat was goed te doen.Fijne feestdagen!