Recept ideeën voor het kerst diner Rucola Risotto met kabeljauw recept foodblog Foodinista

Rucola risotto met kabeljauw

Deel deze post

Ga je voor een Italiaans kerstmenu deze kerstdagen dan is deze risotto ideaal om als tussengerecht of als voorgerecht te serveren. Twee dagen terug postte ik al een recept voor een truffelrisotto waar ik zelf echt dol op ben, nieuwsgierig? Dan kijk je ook even naar het recept voor de truffelrisotto, maar liever een risotto met vis als tussengerecht dan is deze rucola risotto met kabeljauw een goed idee.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Rucola risotto recept foodblog Foodinista

Ingrediënten Rucola Risotto met kabeljauw tussengerecht voor 4 personen

Als hoofdgerecht verdubbel je de hoeveelheid voor de risotto ingrediënten, maar de kabeljauw blijft het zelfde. 

  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • 2x 1 eetlepel olijfolie
  • 2x 25 gram roomboter
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 4 x 45 gram kabeljauw
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram pecorino geraspt

Tips voor de bereiding van de risotto met rucola en kabeljauw

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Grillpan, pan, snijplank, mes, waterkoker, maatbeker, spatel

Recept Rucola Risotto met Kabeljauw

Zorg dat de bouillon klaar staat.

Start met het maken van de risotto.
Snipper de rode ui en verhit in de kookpan één eetlepel olijfolie.
Snipper ondertussen ook de knoflookteen.
Start met het fruiten van de rode ui voor 3 minuten en fruit vervolgens nog 1 minuut de knoflook.
Bak de rijst 1 minuut mee, zodat het zetmeel los komt en blus af met de eerste helft van de bouillon.
Laat deze nu bijna droogkoken en blus nu af met de witte wijn, laat ook deze bijna droog koken.
Blus vervolgens af met de tweede helft van de bouillon.
Laat deze nu koken, totdat deze papperig is dan gaan we de risotto afmaken, maar ondertussen de vis grillen.

Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en smelt ook 25 gram boter. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen.

Ondertussen meng 25 gram boter door de risotto en de helft van de pecorino en de rucola. Meng met de spatel en de risotto wordt goed plakkerig. Perfect!

Risottorecepten van Foodblog Foodinista

Serveer de risotto, plaats de kabeljauw erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.

Meer risotto recepten? Varieer ook eens met de volgende risotto recepten:
* Maak risotto met asperges in het apergeseizoen.
* Een pittige risotto met rode wijn en groente.
* Geen risotto met kabeljauw, maar risotto met garnalen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • LifeStyleTalks
    Geplaatst op 20:22h, 13 december

    Dat ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie