
12 dec Rucola risotto met kabeljauw
Ga je voor een Italiaans kerstmenu deze kerstdagen dan is deze risotto ideaal om als tussengerecht of als voorgerecht te serveren. Twee dagen terug postte ik al een recept voor een truffelrisotto waar ik zelf echt dol op ben, nieuwsgierig? Dan kijk je ook even naar het recept voor de truffelrisotto, maar liever een risotto met vis als tussengerecht dan is deze rucola risotto met kabeljauw een goed idee.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Rucola Risotto met kabeljauw tussengerecht voor 4 personen
Als hoofdgerecht verdubbel je de hoeveelheid voor de risotto ingrediënten, maar de kabeljauw blijft het zelfde.
- 200 gram arborio rijst
- 1 rode ui
- 75 gram rucola
- 2x 1 eetlepel olijfolie
- 2x 25 gram roomboter
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml witte wijn
- 4 x 45 gram kabeljauw
- 1 teentje knoflook
- 75 gram Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de risotto met rucola en kabeljauw
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden voor de bereiding van risotto met rucola en kabeljauw
- grillpan
- pan
- snijplank
- mes
- waterkoker
- maatbeker
- spatel
Recept rucola risotto met kabeljauw
Zorg dat de bouillon klaar staat.
Risotto recept met rucola
Start met het maken van de risotto. Snipper de rode ui en verhit in de kookpan één eetlepel olijfolie. Snipper de knoflookteen. Start met het fruiten van de rode ui voor 3 minuten en fruit vervolgens nog 1 minuut de knoflook. Bak de rijst 1 minuut mee, zodat het zetmeel los komt en blus af met de eerste helft van de bouillon. Laat de risotto nu bijna droogkoken en blus nu af met de witte wijn, laat ook deze bijna droog koken. Blus af met de tweede helft van de bouillon. Laat de risotto nu koken, totdat deze papperig is dan gaan we de risotto afmaken.
Kabeljauw grillen
Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en smelt ook 25 gram boter. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen.
Rucola risotto met kabeljauw opdienen
Ondertussen meng 25 gram boter door de risotto en de helft van de Parmezaanse kaas en de rucola. Meng met de spatel en de risotto wordt goed plakkerig. Perfect!
Serveer de risotto, plaats de kabeljauw erop en verdeel de laatste Parmezaanse kaas over de risotto.
Risotto recepten van Foodblog Foodinista
Meer risotto recepten? Varieer ook eens met de volgende risotto recepten.
- Maak risotto met asperges in het apergeseizoen.
- Een pittige risotto met rode wijn en groente.
- Geen risotto met kabeljauw, maar risotto met garnalen.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
LifeStyleTalks
Geplaatst op 20:22h, 13 decemberDat ziet er heerlijk uit!