
12 dec Rucola risotto met kabeljauw
Ga je voor een Italiaans kerstmenu deze kerstdagen dan is deze risotto ideaal om als tussengerecht of als voorgerecht te serveren. Twee dagen terug postte ik al een recept voor een truffelrisotto waar ik zelf echt dol op ben, nieuwsgierig? Dan kijk je ook even naar het recept voor de truffelrisotto, maar liever een risotto met vis als tussengerecht dan is deze rucola risotto met kabeljauw een goed idee.

Ingrediënten Rucola Risotto met kabeljauw tussengerecht voor 4 personen
Als hoofdgerecht verdubbel je de hoeveelheid voor de risotto ingrediënten, maar de kabeljauw blijft het zelfde.
1 rode ui
75 gram rucola
2x 1 eetlepel olijfolie
2x 25 gram roomboter
500 ml groente bouillon
100 ml witte wijn
4 x 45 gram kabeljauw
200 gram arborriorijst
1 teentje knoflook
75 gram pecorino geraspt
Tips voor de bereiding van de risotto met rucola en kabeljauw
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Grillpan, pan, snijplank, mes, waterkoker, maatbeker, spatel
Recept Rucola Risotto met Kabeljauw
Zorg dat de bouillon klaar staat.
Start met het maken van de risotto.
Snipper de rode ui en verhit in de kookpan één eetlepel olijfolie.
Snipper ondertussen ook de knoflookteen.
Start met het fruiten van de rode ui voor 3 minuten en fruit vervolgens nog 1 minuut de knoflook.
Bak de rijst 1 minuut mee, zodat het zetmeel los komt en blus af met de eerste helft van de bouillon.
Laat deze nu bijna droogkoken en blus nu af met de witte wijn, laat ook deze bijna droog koken.
Blus vervolgens af met de tweede helft van de bouillon.
Laat deze nu koken, totdat deze papperig is dan gaan we de risotto afmaken, maar ondertussen de vis grillen.
Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en smelt ook 25 gram boter. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen.
Ondertussen meng 25 gram boter door de risotto en de helft van de pecorino en de rucola. Meng met de spatel en de risotto wordt goed plakkerig. Perfect!
Risottorecepten van Foodblog Foodinista
Serveer de risotto, plaats de kabeljauw erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
Meer risotto recepten? Varieer ook eens met de volgende risotto recepten:
* Maak risotto met asperges in het apergeseizoen.
* Een pittige risotto met rode wijn en groente.
* Geen risotto met kabeljauw, maar risotto met garnalen.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
LifeStyleTalks
Geplaatst op 20:22h, 13 decemberDat ziet er heerlijk uit!