Romige Meloen Romanoff dessert recept foodblog Foodinista

Meloen Romanoff Dessert

Deel deze post

Super snel gemaakt en ook nog heel erg zoet en een fris dessert om een lentediner of zomers etentje mee af te sluiten. Een echte verwennerij en je verrast er echt je gasten mee dus maken dit toetje. Een beetje geïnspireerd om de aardbeien Romanoff, maar dan eigenlijk nog een klein beetje frisser dus helemaal klaar voor de zomer met dit frisse meloen Romanoff dessert. Oh, ja even niet op de lijn letten als je dit toetje weg eet, maar natuurlijk wel genieten! Een goede tip, dit dessert sluit echt perfect aan als je als hoofdgerecht bijvoorbeeld een couscous salade hebt gegeten. Het is maar een tip.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Meloen dessert foodblog Foodinista

Benodigdheden Meloen Romanoff Dessert voor 4 personen

  • 1 Galia Meloen
  • 250 ml slagroom ongeklopt
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels vodka
  • 4 lange vingers

Tips voor de bereiding van de Meloen Romanoff

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Keukenmachine (snel) of staafmixer (10 minuten langer) –  mooie dessertglazen – snijplank – scherp mes

Recept Meloen Romanoff Dessert

Het recept is echt heel simpel. Ik maak dit soort desserts vaak tijdens het koken van het hoofdgerecht. De grootste voorbereiding is het schoonmaken van de meloen. Start dan ook daar mee. Hoe je de meloen snijdt maakt niet uit, want deze mag vervolgens in de keukenmachine of in de blender, samen met de vodka en gembersiroop. Pulse deze voor 30 seconde.
Vervolgens, klopt de slagroom luchtig in de keukenmachine en mix vervolgens nog 10 seconde met de Griekse yoghurt. Het dessert is bijna klaar! Meng nu de room met het mengsel van de meloen en laat dit nog 1 minuut op de lage stand heel rustig kloppen, zodat het glad oranjegeel is.

Breek de lange vingers in kleine stukjes en verdeel deze onder in de glazen. Giet vervolgens de Meloen Romanoff over de koekjes in de glazen en genieten van het frisse zomerse toetje.

Meer recepten voor fijne desserts? Wat dacht je van:
* Een romige Bananenpudding?
* Een snelle, simpele en frisse aardbeien romanoff?
* Of voor de kerst stoofpeertjes in vanillesaus?

Meer dessertrecepten ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie