17 dec Truffelrisotto met ei
Deze truffelrisotto met ei is perfect voor op het kerstmenu. Het truffelrisotto recept met ei mag natuurlijk altijd. Risotto is heerlijk. De truffelrisotto met ei kun je eten als voorgerecht of hoofgerecht.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Genieten van truffel? Maak dan als voorgerecht de carpaccio bonbon met truffel eiersalade. Nog een mooie combinatie met truffel en ei.
Ingrediënten Truffelrisotto met ei voor 4 personen voorgerecht of tussengerecht
TIP! Als hoofdgerecht verdubbel de hoeveelheid, maar geen twee eieren
- 100 gram arborio rijst
- 4 eieren naar keuze
- 500 ml bospaddenstoelenbouillon
- 50 ml witte wijn
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 zomertruffel of truffeltapenade
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 rode uien
- 50 gram roomboter
- 100 gram bospaddenstoelen
- Snufje peper
Tips voor de bereiding van de truffelrisotto met een eitje
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 35 minuten
Benodigdheden keuken:
- snijplank
- scherp mes
- 2 pannen (eieren en risotto)
- spatel
- truffelschaar
- maatbeker
- waterkoker (bouillon en water)
- lepel
In plaats van een waterkoker is een HOWAT warmwaterkraan ook perfect en efficiënt.
Recept Truffelrisotto met ei
Kook de eieren naar keuze zacht en maak alvast de bouillon.
Truffelrisotto recept
Snipper de uien en verhit de olijfolie in de pan. Fruit de uien voor circa drie minuten in de pan op een lager vuur. Bak nu drie minuten de arborio rijst mee, zodat deze open gaat staan en het zetmeel loskomt. Giet er 250 ml bouillon op en laat deze langzaam droger koken, maar niet droog. Giet de wijn erbij en laat deze nog vijf minuten borrelend koken met de risotto.
Ingrediënten voor de risotto
Snijd de paddenstoelen. Deze en de laatste bouillon mogen nu ook in de pan. Laat de risotto nu voor de laatste keer beetgaar koken, maar niet droog. In ongeveer vijf minuten is de risotto een plakkerige massa. De boter mag er dan door en blijf deze met de spatel doorroeren. Rasp nu de Parmezaanse kaas er doorheen. Blijf nu roeren. Als de risotto plakkerig van de spatel afkomt is deze goed. Verdeel de risotto over borden met het ei er bovenop en dicht. Rasp de truffel over de risotto.
Truffel risotto opdienen
Serveer de borden met de truffel risotto, met het ei dicht en snij de eieren open aan tafel het eigeel druipt mooi door de risotto en geeft een extra smaak met natuurlijk de truffel!
Risottorecepten van Foodblog Foodinista
Vaker risotto maken? Dan zijn deze risottorecepten misschien ook wel iets voor jou:
- Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
- Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
- Zomerse risotto maak je met deze frisse risotto met garnalen en limoen
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's