truffelrisotto recept receptblog Foodinista

Truffelrisotto met ei

Deel deze post

Met truffel maak je mij blij. Met de kerstdagen mag deze delicatesse dan ook zeker een keer voorbij komen op het kerstmenu. Deze truffelrisotto met een zachtgekookt eitje, maar het mag natuurlijk ook een extra fancy gepocheerd eitje of kwarteleitje zijn. De truffelrisotto heb ik alvast een keer gegeten, want zo´n straf is het niet en het recept voor mijn truffelrisotto deel ik nu voor als je deze sowieso wilt proeven of ook op het kerstmenu een plekje wilt geven. Ik vind de truffelrisotto een mooi voorgerecht of tussengerecht.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Truffelrisotto recept foodblog Foodinista

Ingrediënten Truffelrisotto met ei voor 4 personen voorgerecht of tussengerecht

als hoofdgerecht verdubbel de hoeveelheid, maar geen twee eieren

  • 100 gram risotto rijst
  • 4 eieren naar keuze
  • 500 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 100 gram pecorino
  • 1 zomertruffel of truffeltapenade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • Snufje peper

Tips voor de bereiding van de truffelrisotto met een eitje

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 35 minuten
Benodigdheden keuken: snijplank, scherp mes, 2 pannen (eieren en risotto), spatel, truffelschaar, maatbeker, waterkoker (bouillon en water), lepel

Recept Truffelrisotto met ei

Kook de eieren naar keuze zacht en maak alvast de bouillon.

Snipper de uien en verhit de olijfolie in de pan.
Fruit de uien voor circa drie minuten in de pan op een lager vuur.
Bak nu ook nog drie minuten de arborriorijst mee, zodat deze open gaat staan en het zetmeel loskomt.
Giet er 250 ml bouillon op en laat deze langzaam droger koken, maar niet droog.
Giet vervolgens de wijn erbij. En laat deze nog vijf minuten borrelend koken met de risotto.
Snijd ondertussen de paddenstoelen.
Deze en de laatste bouillon mogen nu ook in de pan. Laat de risotto nu voor de laatste keer beetgaar koken, maar niet droog.
In ongeveer vijf minuten is de risotto een plakkerige massa. De boter mag er dan door en blijf deze met de spatel doorroeren.
Rasp nu de kaas er doorheen. Blijf nu roeren. Als de risotto plakkerig van de spatel afkomt is deze goed.
Verdeel over de borden met het ei er bovenop en dicht.
Rasp de truffel er overheen.
Serveer de borden met de truffel risotto, met het ei dicht en snij de eieren open aan tafel het eigeel druipt mooi door de risotto en geeft een extra smaak met natuurlijk de truffel!

Risottorecepten van Foodblog Foodinista

Vaker risotto maken? Dan zijn deze risottorecepten misschien ook wel iets voor jou:
* Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Zomerse risotto maak je met deze frisse risotto met garnalen en limoen

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie