Garnalencocktail in limoncello en meloen recept van foodblog Foodinista

Garnalencocktail met limoncello

Deel deze post

Ik vind limoncello zelf echt het lekkerste en meest herkenbare Italiaanse drankje, naast de Italiaanse wijn natuurlijk en oké een Spritz Aperol kan ook bijzonder goed waarderen. Fijn Daphne je bent je zelf weer heel erg goed aan het tegenspreken. Afijn. Maar om een Italiaans diner mee af te sluiten dan wint de limoncello daar ben ik het dan wel mee eens. De limoncello is fris en toch sterk. In plaats van iets sterks wat meestal een beetje straf is, geeft limoncello juist het zuurtje wat je diner fris afsluit, maar waar je nog echt even van mag genieten. Natuurlijk kun je de limoncello drinken, maar je kunt er ook mee koken. Dit kan bij diverse gangen. De limoncello cheesecake is wel bekend, een beetje afgekeken denk ik van de klassieke torta del nonna van de Italiaanse mama’s met de heerlijke Italiaanse citroentaarten. Ook daar gaat wel eens een grote lik limoncello doorheen. Ik maakte er alleen een garnalencocktail mee, niet om een diner mee af te sluiten, maar om juist mee te beginnen. Ik maakte de garnalencocktail met limoncello en meloen al tijdens de kerstdagen voor ons Italiaanse kerstdiner, maar ook bij de lente en zomer vind ik het recept perfect passen. Tijd om het garnalencocktail recept te delen op de blog.

Garnalencocktail met limoncello en meloen recept van foodblog Foodinista

Garnalencocktail met limoncello voor 4 personen

300 gram Hollandse garnalen
1 meloen
50 gram botersla
75 ml limoncello
3 eetlepels mayonaise
snufje peper
4 gedroogde tomaatjes
1/2 tl gedroogde oregano

Tips voor de bereiding van de garnalencocktail met limoncello

Moeilijkheidsgraag 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, lepel, mes

Recept garnalencocktail met limoncello en meloen

Start met het maken van de dressing. Meng de mayonaise, limoncello, gedroogde oregano en peper tot een zachte dressing. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes in meng deze door de dressing. Meng ook de garnalen door de dressing.

Snijd de meloen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verdeel de sla over de coupes en verdeel om en om meloen en garnalen over de coupes, totdat beiden op zijn en eerlijk verdeeld zijn. De smaken zijn dan goed verdeeld. Een garnalencocktail met frisse en zure fruitsmaken kan worden geserveerd.

Recepten met garnalen van Foodblog Foodinista

Vind je garnalen ook zo lekker? Laat je dan ook eens inspireren door deze garnalenrecepten op de blog.

– Een heerlijke surf en turf, maak eens deze biefstukspiesen met kruidenboter met garnalen.
– Een keer een andere ragout, maar even lekker. Een goed gevulde ragout met garnalen.
– Variëren met de garnalencocktail? Dan is deze garnalencocktail met appel en walnoten ook heel lekker.

Meer recepten voor een dinertje? Alle dinerrecepten zijn verzameld en inspireer verder.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Garnalencocktail met limoncello en meloen recept van foodblog Foodinista


1Reactie

Geef een reactie