Gevulde portobello met geitenkaas

Gevulde portobello met geitenkaas

Deel deze post

Deze luxe en beetje andere gevulde portobello met geitenkaas en port als voorgerecht en lekker voor een luxe lunch.

De portobello wordt heerlijk gevuld met een zachte geitenkaas, rozijnen in port en frisse cherrytomaatjes. Het fijne je kunt ze mooie voorbereiden en tijdens het diner, etentje of de lunch die jij organiseert hoe je ze alleen maar met een mooi brood of gewoon zo in de oven te zetten. Heerlijk luxe, niet te zwaar, zelfs gezond en niet te veel werk. Wat wil je nog meer. Voor de oudere kinderen die gewoon mee eten ook geschikt, want door de verhitting is de alcohol al lang weer verdwenen. De portsmaak laat alleen maar een heerlijke zoete smaak achter in combinatie met de geitenkaas.

Misschien heb je de neiging om honing door de geitenkaas te doen, maar doe dit in combinatie met de port niet. Dan gaat namelijk de mooie port smaak verloren. Een beetje zonder. Wil je het echt alcohol vrij maken, dan is het natuurlijk wel een heel goed idee. Doe dan de honing door de geitenkaas in plaats van mengen met de rozijnen.

De benodigdheden voor de gevulde portobello met geitenkaas voor 4 personen:

4 portobello paddestoelen of de reuze champignons van de grote supermarkten
100 gram rozijnen
25 ml water
50 ml port
8 cherry tomaatjes
snufje gemalen peper
200 gram zachte geitenkaas
20 gram paneermeel

Het maken van de portobello’s

Maak je ze gelijk? Verwarm de oven voor op 175 graden.
Tip 2: Wij hebben ze gegeten op een dun stukje ciabatta. Snij deze en bak deze eerst af smeer deze in met olijfolie en een beetje knoflook. Vooral voor de lunch heel lekker. Bij het voorgerecht ook heel lekker om er apart brood bij te geven.

Ciabatta idee voor portobello
Ciabatta voor portobello

Het water mag samen met de port in een schaaltje laat hier de rozijnen in wellen. Deze worden goed nat en nemen de port smaak op. Ze worden zo niet zwart in de oven en krijgen een mooie smaak.

Het wellen van rozijnen
Het wellen van de rozijnen in port en water

Maak de portobello schoon en een beetje water mag hier wel bij, voor uitdroging in de oven. Haal vervolgens het steeltje uit het midden om meer ruimte te maken.
Bestrooi de ovenschaal met paneermeel, deze vang het overtollige vocht op, zodat ze niet gaan drijven in de ovenschaal, je eet dit uiteindelijk niet op en je gaat dus ook niet proeven.

Portobello met parneermeel in de ovenschaal
Portobello met paneermeel in de ovenschaal

Doe ook een klein beetje in de portobello’s dit panneermeel vangt het vocht op van de cherry tomaatjes, zodat het geen natte gedoetje wordt en het overtollig vocht van de geweekte rozijnen.
Maak de cherry tomaatjes schoon en snij deze in kleine plakjes. Leg deze in de porto bello.
Week de rozijnen uit en leg deze op de tomaatjes.

Portobello met de natte vulling
Portobello met de tomaat en rozijnen vullen

Prak de geitenkaas fijn en strooi de peper er door. Smeer deze mooi over de portobello om het af te dekken.

Portobello afgedekt met geitenkaas
Portobello met de geitenkaas klaar voor de oven

Zet de schaal in de oven. En laat ze op 175 graden bakken voor 30 minuten. Vervolgens komen ze er zo uit. Eet smakelijk.

Portobello eet smakelijk!
Portobello eet smakelijk!

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie