Salade Caprese Foodblog Foodinista recept

Lauw warme salade Caprese

Deel deze post

Een klassieke Salade Caprese en hoe vaak wordt deze salade wel niet gegeten. In ieder geval de combinatie tomaat en mozzarella. Als het niet is als salade dan wel op een broodje caprese, tussen een tosti, met pasta of bruchetta’s met mozzarella en tomaat. Wij vonden het, het afgelopen weekend tijd voor een lekkere Salade Caprese. Alleen vond ik het een beetje simpel om even snel de tomaat en mozarella met een beetje basilicum op het bord te leggen. Ik wilde er iets meer van maken. Dus mijn Salade Caprese is zo ontstaan en is een lauw warme salade caprese geworden met veel kleur.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten lauw warme Salade Caprese voor 4 personen

  • 3 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • grote hand basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 witte boterham, ciabatta of maisbrood het laatste heb ik gebruikt
  • 4 plakken Italiaanse ham
  • Handje pijnboompitjes
  • Snuf peper (geen zout de ham is zout genoeg)
  • geraspte Parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de Italiaanse salade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • broodmes
  • grillpan
  • koekenpan
Salade Caprese Foodinista Foodblog recept

Recept Lauw warme salade Caprese

Start met snijden van de tomaten in grove plakken en het breken snijden van mozzarella in dunnere plakken. Plaats deze alvast mooi op het bord. Je hebt meer plakken tomaat dan mozzarella dus verdeel de tomaat met de mozzarella.

Rijke salade bereiden

Scheur de ham in stroken van circa 4 cm lang en 2 cm lang en snij vervolgens het brood in vierkantjes van 2 bij 2 cm. Laat de knoflook teen nog even apart liggen.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Als deze goed verhit is bak dan op laag vuur voor ongeveer twee minuten aan iedere kan de ham bak ook de knoflookteen mee in ongepeld en laat deze op keukenpapier uitdruipen voor het vet.

Verhit nu twee eetlepels olijfolie in de koekenpan en pel de knoflookteen. Knijp deze in de knoflookpers uit. De knoflookteen is zachter dan normaal en de smaak is goed losgekomen. Bak hierin het brood kort tot crostini’s. Verdeel vervolgens de ham en crostini’s over de Caprese.

Snijd de basilicum fijn en strooi deze samen met Parmezaanse kaas, snufje peper en de pijnboompitjes over de salade en eet smakelijk!

Recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie