22 dec Kruidige aardappelmuffins
Niet alleen het hoofdgerecht is belangrijk bij het diner, maar ook de bijgerechten zijn mooie en heerlijke blikvangers op het bord. De aardappel, maak er een keer iets anders mee en maak frisse en kruidige aardappelmuffins. Een heel simpel aardappelrecept en de aardappelmufin zijn ook voor te bereiden dan is het alleen maar nodig om de aardappelmuffins tijdens het diner in de oven te schuiven. Je zal zien een aardappelmuffin maken met kaas is simpel, maar het ziet er zo leuk uit.
Aardappelmuffins als bijgerecht
De kruidige aardappelmuffins kun je variëren met diverse verse kruiden en af werken met bijvoorbeeld kaas en room. Ga snel aan de slag om deze heerlijk aardappelmuffins te maken. De aardappelmuffins zijn heel erg leuk en lekker bij een vlees of visgerecht. De aardappelmuffin is best wel machtig, vooral wanneer het diner meerdere gangen heeft dus één aardappelmuffin per persoon is voldoende. Het is het makkelijkste om de aardappelmuffins te maken in een silliconen muffin bakvorm dan druk je de aardappelmuffins na het afbakken simpel uit de muffinvorm.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten kruidige aardappelmuffins 4 stuks
- 1 grote aardappel of 3 kleintjes
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 75 ml creme Fraiche
- Snufje peper
- Snufje zout
- 10 basilicum blaadjes
- 5 sprietjes verse bieslook
- Voor het invetten is bakspray een aanrader
Tips voor de bereiding van de aardappelmuffins
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden in de keuken
- silliconen muffin bakvorm
- fijne kaasrasp
- snijplank
- mengschaal
- lepel
- grove rasp
Recept kruidige aardappelmuffins
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray de muffinmat en anders het blik in met bakspray of smeer het in met olijf- of zonnebloemolie.
Aardappelmuffins met kaas maken
Schil de aardappels. Rasp vervolgens de aardappels grof, net als bij rösti. Uit de aardappels komt veel vocht pers dit er een beetje uit, anders worden de muffins te nat en niet stevig. Doe de aardappelstukjes in een mengschaal. Snijd de kruiden fijn meng deze er samen met de zout en peper doorheen.
Aardappelmuffins om smaak brengen
De creme fraiche mag erbij. Meng deze er goed doorheen.Rasp 20 gram van de de kaas en meng deze er ook goed door.
Muffins van aardappel bakken in de oven
Verdeel het mengsel over de cupcake bakjes, dit tot ongeveer 1 cm onder de rand. De aardappelmuffins rijzen namelijk nog. Rasp de laatste kaas er overheen.
Zet de kruidige aardappelmuffins 35 minuten in de oven op 200 graden. En serveer de goudbruine aardappelmuffins bij het hoofdgerecht.
Variëren met aardappelrecepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten met aardappels maken? Kijk ook eens naar deze recepten op de blog
- Wat dacht je van een tonijnsalade met aardappeltjes.
- Verse gegratineerde aardappelpuree maken is heel simpel en maak je zo.
- Zo maak je heel simpel en snel zelf een huzarensalade.
De kruidige aardappelmuffins passen ook perfect in een kerstmenu, kijk voor inspiratie eens naar het klassieke kerstmenu.
Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
diana
Geplaatst op 00:15h, 06 februariwow die zien er goed uit zeg! volgende keer dat ik weer een etentje heb bij mij thuis wordt dit het bijgerecht :D
Foodinista
Geplaatst op 09:50h, 06 februariIk ben heel benieuwd hoe ze zijn bij jou! Je kunt ze ook nog lekker maken met andere ingrediënten. Goed het vocht eruit halen voor de mooie bruine kleur.
Sylvia
Geplaatst op 14:25h, 15 decemberKun je dit ook van te voren klaarmakén?
admin
Geplaatst op 14:29h, 18 decemberHoi Sylvia,
Ja zeker een dag van te voren kan wel. Voor de lunch of het diner opwarmen in de oven met eventueel de laatste geraspte kaas bovenop.
Birgit
Geplaatst op 10:28h, 31 januariKan je deze invriezen?
admin
Geplaatst op 21:53h, 09 februariJa dat kan er worden ze wel wat vochtiger. Ik zou ze niet opwarmen in de magnetron, maar in de oven.
de Kent
Geplaatst op 11:07h, 08 meiLeuk recept, alleen die ‘5 stronkjes verse bieslook’? Daar zou ik sprietjes van maken.
admin
Geplaatst op 09:03h, 12 meiHoi Eric,
Ja ik ga het aanpassen. Een oud recept, maar het kan altijd verbeterd worden.
Groetjes,
Daphne
Dylano
Geplaatst op 10:17h, 15 decemberZe waren hier goed gelukt en lekker, maar ik kijg e haast niet uit de vorm, hoewel deze goed ingevet was? Wat kan ik doen om dit te verbeteren??
Daphne van Aken
Geplaatst op 10:26h, 15 decemberHoi Dylano,
Wat leuk dat je ze hebt gemaakt en dat het bijna helemaal perfect was. Jammer dat ze er alleen (toch) niet uitkomen. Heb je een bakblik of silliconen mat gebruikt? Deze kunnen namelijk ook prima gemaakt worden in een silliconen mat (soms maar 3 Euro bij de Xenos, hema of Action). Dan druk je ze er zo uit. En anders in de mat onderin een klein rondje bakpapier leggen. Dan plakken ze sowieso niet vast (ook niet aan het bakpapier). Dit doe ik ook meestal bij cakerecepten. Alleen de zijkanten invetten.
Succes! Komt goed.