17 nov Portobello met geitenkaas en vijgen
Portobello paddenstoelen heb ik bijna altijd in de koelkast wanneer het paddenstoelen seizoen is. Gezond, rijk aan vitamine B en ijzer en een perfecte vleesvervanger. Je kunt gevulde portobello paddenstoelen heel makkelijk bereiden in de oven. Voor een beetje een luxe lunch en als warme salade. Lukt dit toch niet? Dan snijd ik ze alsnog door de pasta voor een mooie bite. In dit portobello recept gevulde portobello met geitenkaas en vijgen komen hartige en zoet goed bijelkaar. Heerlijk als lunch of als voorgerecht bij een diner. Met een salade erbij heb je zeker voldoende voor een vegetarisch hoofdgerecht. Zo maak je het recept portobello met geitenkaas en vijgen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Portobello met geitenkaas en vijgen voor 2 personen
- 2 portobello paddenstoelen
- 1 rol geitenkaas chavroux
- 2 verse zachte vijgen, uit het seizoen dan gedroogde vijgen of druiven
- 1 eetlepel honing
- handje verse munt
- 1 theelepel paneermeel
Tips voor de bereiding van de portobello
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en oven 15 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, vork, mes.
Recept Portobello met geitenkaas en vijgen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bij gedroogde vijgen laat deze even vijf minuten in water weken.
Gevulde portobello paddenstoelen bereiden voor de oven
Strooi de paneermeel in de portobello paddenstoelen. Deze zorgt er voor dat het vocht wordt opgenomen.
Verdeel de geitenkaas over de portobello paddenstoelen. Leg de vijgen of druiven op de geitenkaas.
Druppel de honing over de geitenkaas en de vijgen of druiven. Plaats de gevulde portobello met geitenkaas voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Strooi de munt er overheen en klaar zijn de gevulde portobello met geitenkaas en vijgen.
Paddenstoelen recepten van Foodblog Foodinista
Lekker hè die recepten met paddenstoelen? Dat vind ik wel, vooral in de herfst en winter en ik vind het ook een ideale en gezonde vleesvervanger. Want je komt eigenlijk geen vitamine en mineralen te kort op een normale manier. Dus meer receptideeën voor paddenstoelen recepten?
- Simpel, snel en lekker! Maak dan eens deze frittata ook wel ovenomelet gevuld met paddenstoelen.
- Een soepje is altijd een goed idee! Wat dacht je van deze pittige paddenstoelensoep?
- Natuurlijk maak je de lekkerste risotto met bospaddenstoelen.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's