Portobello met geitenkaas en vijgen recept receptblog Foodinista

Portobello met geitenkaas en vijgen

Deel deze post

Portobello paddenstoelen heb ik bijna altijd in de koelkast wanneer het paddenstoelen seizoen is. Gezond, rijk aan vitamine B en ijzer en een perfecte vleesvervanger. Je kunt gevulde portobello paddenstoelen heel makkelijk bereiden in de oven. Voor een beetje een luxe lunch en als warme salade. Lukt dit toch niet? Dan snijd ik ze alsnog door de pasta voor een mooie bite. In dit portobello recept gevulde portobello met geitenkaas en vijgen komen hartige en zoet goed bijelkaar. Heerlijk als lunch of als voorgerecht bij een diner. Met een salade erbij heb je zeker voldoende voor een vegetarisch hoofdgerecht. Zo maak je het recept portobello met geitenkaas en vijgen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Portobello geitenkaas met vijgen recept gezondermaand foodblog Foodinista

Ingrediënten Portobello met geitenkaas en vijgen voor 2 personen

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 rol geitenkaas chavroux
  • 2 verse zachte vijgen, uit het seizoen dan gedroogde vijgen of druiven
  • 1 eetlepel honing
  • handje verse munt
  • 1 theelepel paneermeel

Tips voor de bereiding van de portobello

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en oven 15 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, vork, mes.

Recept Portobello met geitenkaas en vijgen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bij gedroogde vijgen laat deze even vijf minuten in water weken.

Gevulde portobello paddenstoelen bereiden voor de oven

Strooi de paneermeel in de portobello paddenstoelen. Deze zorgt er voor dat het vocht wordt opgenomen.
Verdeel de geitenkaas over de portobello paddenstoelen. Leg de vijgen of druiven op de geitenkaas.
Druppel de honing over de geitenkaas en de vijgen of druiven. Plaats de gevulde portobello met geitenkaas voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Strooi de munt er overheen en klaar zijn de gevulde portobello met geitenkaas en vijgen.

gevulde paddenstoelen recept met vijgen en geitenkaas ovenrecept receptblog Foodinista

Paddenstoelen recepten van Foodblog Foodinista

Lekker hè die recepten met paddenstoelen? Dat vind ik wel, vooral in de herfst en winter en ik vind het ook een ideale en gezonde vleesvervanger. Want je komt eigenlijk geen vitamine en mineralen te kort op een normale manier. Dus meer receptideeën voor paddenstoelen recepten?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie