Portobello met geitenkaas en vijgen recept receptblog Foodinista

Portobello met geitenkaas en vijgen

Deel deze post

Portobello paddenstoelen heb ik bijna altijd in de koelkast liggen als het paddenstoelen seizoen is of in ieder geval neem ik ze bijna altijd mee als ik ze tegen kom bij de boodschappen. Portobello paddenstoelen zijn makkelijk en natuurlijk gezond en heel lekker. Voor een beetje een luxe lunch en als warme salade. Vooral nu in de herfst passen de portobello paddenstoelen helemaal bij het seizoen. Afgelopen weekend maakte ik er ook weer een snelle lunch mee, eigenlijk meer een gezond snackje en deze keer gevulde portobello met geitenkaas en vijgen. Yummie! Heerlijk als lunch of als voorgerecht bij een diner. Met een salade erbij heb je zeker voldoende voor een vegetarisch hoofdgerecht. Maken deze gevulde portobello met geitenkaas en vijgen, want de gevulde portobello’s zijn lekker! Lees dan mee!

Portobello geitenkaas met vijgen recept gezondermaand foodblog Foodinista

Ingrediënten Portobello met geitenkaas en vijgen voor 2 personen

2 portobello paddenstoelen
1 rol geitenkaas chavroux
2 verse zachte vijgen, uit het seizoen dan gedroogde vijgen of druiven
1 eetlepel honing
handje verse munt
1 theelepel paneermeel

Tips voor de bereiding van de portobello

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en oven 15 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, vork, mes.

Recept Portobello met geitenkaas en vijgen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bij gedroogde vijgen laat deze even vijf minuten in water weken.

Strooi de paneermeel in de portobello paddenstoelen. Deze zorgt er voor dat het vocht wordt opgenomen.
Verdeel de geitenkaas over de portobello paddenstoelen.
Leg de vijgen of druiven op de geitenkaas.
Druppel de honing over de geitenkaas en de vijgen of druiven.
Plaats de gevulde portobello met geitenkaas voor 15 minuten in de oven op 175 graden.
Strooi de munt er overheen en klaar zijn de gevulde portobello met geitenkaas en vijgen.

Paddenstoelen recepten van Foodblog Foodinista

Lekker hè die recepten met paddenstoelen? Dat vind ik wel, vooral in de herfst en winter en ik vind het ook een ideale en gezonde vleesvervanger. Want je komt eigenlijk geen vitamine en mineralen te kort op een normale manier. Dus meer receptideeën voor paddenstoelen recepten?

– Simpel, snel en lekker! Maak dan eens deze frittata ook wel ovenomelet gevuld met paddenstoelen.
– Een soepje is altijd een goed idee! Wat dacht je van deze pittige paddenstoelensoep?
– Natuurlijk maak je de lekkerste risotto met bospaddenstoelen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

gevulde paddenstoelen recept met vijgen en geitenkaas ovenrecept receptblog Foodinista

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: