
26 okt Bananenpudding uit Miljuschka’s Foodtrucks
Het bananenpudding recept uit Amerika, natuurlijk er zijn zo veel varianten, maar om er voor mij achter te komen hoe ontzettend lekker dit is moest ik het helemaal ervaren in Los Angeles. Eigenlijk in Venice Beach bij Baby Blues BBQ. Ondertussen hebben we bananenpudding gegeten in New York bij Magnolia Bakery. Natuurlijk heb ik hier ook echt een gruwelijk broodje pulled pork gegeten en Eric een giga steak, maar voor mij was de verwennerij de Bananenpudding. Ondanks de vleesgerechten staat dit restaurant bekend voor de bananenpudding. Je moet je maaltijd er mee eindigen.
Zelf Amerikaanse bananenpudding maken
Bij thuiskomst wilde ik zelf ook bananenpudding maken. Bij deze ga ik dan ook het perfecte bananenpudding recept delen. Wat eigenlijk heel makkelijk is. Aangezien Miljuschka in de USA al op onderzoek uit was geweest. Is dit direct de perfecte aanleiding om haar kookboek USA foodtrucks onder de aandacht te brengen.
Amerikaanse bananenpudding maken
Zo zacht en smeuïg; Jum! Alleen hoe maak je Amerikaanse bananenpudding zelf? Een beetje lastig nog en de kant en klaar puddingen komen absoluut niet dichtbij. Dan hebben we het Amerikaanse kookboek van Miljuschka een echt geschenk voor iedere USA lover en Foodtruck lover! Sowieso maken mijn smaakpapillen overuren, maar ook het recept voor de Let’s go Bananaspudding! De Bananenpudding van Miljuschka is ook niet gebaseerd op allerminste recept van Magnolia Bakery in New York en moest ik gewoon maken, na bijna twee jaar na onze reis. Het recept krijg je dan ook van mij, want ook jij wilt dit proeven.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Benodigdheden Bananenpudding 6 personen a la Miljuschka’s Foodtrucks
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 ml)
- 375 ml water
- 160 gram kloppuddingpoeder met vanillesmaak (geen custard!)
- klein schepje suiker
- 450 ml slagroom
- 4 bananen
- 1 pak lange vingers (stiekem heb ik 4 cholate chip cookies gebruikt)
Tips voor de bereiding van de simpele en vingeraflikkende bananenpudding
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Actief 20 minuten, nachtje wachten, 20 minuten actief
Handig in de keuken
- garde
- mengschaal
- plastic voorraadbakje
- snijplank
- mes
- spatel
- mixer
- glazen schaal of mooie glazen

Recept Bananenpudding van Miljuschka
Klop met een garde de gecondenseerde melk met het water tot een glad mengsel. Meng het puddingpoeder er doorheen en klop weer een paar minuten met de garde. Giet het mengsel in het afsluitbare bakje en zet het een nacht in de koelkast.
Bananenpudding toetjes maken
Klop de slagroom stijf met de mixer. De pudding mag uit de koelkast en spatel deze steeds met 1/3 van de slagroom. Dan blijft het geheel mooi luchtig. De overgebleven slagroom meng je met suiker. Snijd de bananen in dunne plakjes. Leg op de bodem van een glazen schaal eerst een derde van de lange vingers en een derde van de banaan. Vervolgens een derde van de roompudding. Herhaal dit nog twee keer. Garneer met een flinke toef slagroom, kruimels van de lange vingers of chocolate chip cookies en serveer koud.
Mijn tip, natuurlijk kun je de pudding ook direct in glazen maken.
Meer streetfood thuis van Miljuschka’s Foodtrucks

Kookboek: Miljuschka’s Foodtrucks
Pagina’s: 189
Recepten: 68 recepten en veel meer reistips in de USA, foodtrucks etc.
Wat kun je verwachten van het kookboek Miljuschka’s Foodtrucks: Naast het heerlijke recept voor de bananenpudding, waar je mij heel blij mee maakt, wat natuurlijk een niet heel gezond dessert is, is het kookboek heel gevariëerd. In het kookboek staat recepten voor; badass burgers, echte Amerikaanse brisket, de echte grilled cheese sandwich, de lobster roll, bietfrietjes, diverse dips en ingelegde groente, cheesecake en de beste milkshake en nog veel meer verrassingen. Ben je een USA liefhebber en ga je het graag in de USA eten dan is het kookboek ook nog een bijbel met de meest heerlijke adresjes voor op reis, gewoon een musthave.
Dessert recepten van Foodblog Foodinista
Meer heerlijke toetjes recepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je van één van de volgende recepten? Ik beloof je ze zijn allemaal heel erg simpel, maar zo lekker!
- Wat dacht je van een fruitige meloen Romanoff?
- Nog een chocolademousse maken? Wat dacht je van caramel chocolademousse?
- Maak een brownie taart met warme kersen om te delen.
Meer kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Francien
Geplaatst op 07:42h, 25 novemberMoet de slagroom bij de bananenpudding geklopt worden met suiker?
Daphne van Aken
Geplaatst op 09:37h, 25 november1/3 van de slagroom niet, want deze gaat door de pudding en daar is al suiker voldoende bij. Deze slagroom mag ook nog lobbig zijn.
Bij de overige slagroom meng de je de suiker er wel doorheen (naar smaak) deze is voor de topping, mag je ook nog even steviger kloppen.