Risotto met spinazie en gorgonazola recept van foodblog Foodinista

Risotto met spinazie en gorgonzola

Deel deze post

Risotto mag voor mij een goede beet hebben, vol van smaak zijn en best wel me een aantal ingrediënten worden bereid. Al eten de Italianen het als voorgerecht, wij eten het toch meestal als hoofdgerecht en ook in Italië heb ik er meestal voldoende aan. Dan maar tegen de gewoonte in gaan. Wij voegen alleen wel meer ingrediënten toe aan de risotto, want voor ons Nederlanders is het belangrijk dat de risotto voedzamer is. In ieder geval met groente. Een beetje combineren kan dan dus geen kwaad, wanneer je de risotto als hoofdgerecht eet. Een favoriet voor mij? Risotto met spinazie en gorgonzola en een fris tomaatje doen we er ook nog bij. Vooral nu in de lente is de spinazie ook weer vol op smaak en echt naast de iets decadentere asperge wel mijn lievelingsgroente. Iedere week neem ik wel een zak mee en dan zie ik wel wat ik er mee maak, zoals deze week dit risottorecept met spinazie, tomaatjes en gorgonzola.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Maak ook eens deze simpele en snelle ovenrisotto met verse kruiden en zalm

Risotto met spinazie en gorgonzola en tomaat recept van receptblog Foodinista

Ingrediënten risotto met spinazie en gorgonzola voor 2 personen

  • 1 kopje risotto rijst
  • 100 gram gorgonzola
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 8 cherrytomaatjes
  • 800 ml groentebouillon
  • snufje peper
  • 50 gram roomboter
  • 1 el olijfolie

Tips voor de bereiding van de risotto met spinazie, tomaatjes en gorgonzola

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mes, pan, spatel, maatbeker, waterkoker

Recept risotto met spinazie en gorgonzola

Verhit de olijfolie in de pan. Snipper ondertussen de ui en fruit vervolgens de ui voor twee minuten. Fruit de arboriorijst ook nog even mee met de ui voor twee minuten. Het zetmeel komt dan los voor de bite van de risotto. Blus vervolgens af met de 300 ml van groentebouillon.

Laat de risotto bijna droogkoken met de groentebouillon en blus weer af met de groentebouillon. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.

Meng als de risotto bijna droog is gekookt, maar nog vochtig is de spinazie door de risotto en de tomaatjes en giet de laatste 200 ml erbij. Als de risotto goed plakkerig is meng dan de boter, een snufje peper en de blauwe kaas erdoor en spatel een aantal keer goed door tot een plakkerige risotto. De risotto met spinazie en gorgonzola is klaar om opgediend te worden.

Risotto recepten van Foodblog Foodinista

Ook dol op risotto? Dan zijn de recepten voor Rucola risotto met kabeljauw  en Risotto met witte en groene asperges misschien ook wel iets voor jou?

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

De nieuwsbrief ontvangen? Ook dat kan! Schrijf je in de zijbalk in voor de nieuwsbrief van Foodblog Foodinista en ontvang regelmatig de nieuwste recepten, winacties en andere food lifestyle blogs in je mailbox.

Geen reactie's

Geef een reactie