
23 dec 3x Ragoutbakjes vullen even anders
Wat altijd heel erg fijn is? Van die iedereen kan koken recepten, die dan net even anders zijn, dan wat je ervan verwacht. Snel klaar en ontzettend lekker. Nog op zoek naar een snel lunchgerechtje met de kerstdagen, een gerechtje voor op een buffet of een recept voor na een wandeling om weer bij op te warmen. Dan zijn bladerdeegbakjes ideaal. Natuurlijk kun je zelf een lamsragout, zalmragout of vegetarische ragout maken om de bladerdeegbakjes mee te vullen, alleen dit kost wel even tijd. Het kan ook op een hele andere, maar snelle manier. Bladerdeeg blijft tenslotte bijzonder lekker en deze ragoutbakjes vullingen zijn ook allemaal nog eens heel simpel, stuk voor stuk. Kortom weg aan heerlijk ragoutbakjes vullen!

3x Ragoutbakjes vullen
Er zijn van die gerechtjes die vinden we bijna allemaal lekker en dat is bijvoorbeeld bladerdeeg waar pasteibakjes van zijn gemaakt, meestal gevuld met ragout. Alleen voor een snel gerechtje kun je ze ook met andere smakelijke combinaties vullen.

Kerstragout bakjes voor 4 personen
4 bladerdeegbakjes
150 gram boerenpaté
2 eetlepels cranberryjam
75 gram scherpe blauwe kaas
Dit recept is één van mijn favoriete smaken, sinds een pincho in Spanje. Divers en vol, maar heerlijk. Verwarm de oven voor op 165 graden. Verdeel de paté, vervolgens de blauwe kaas en dan de jam over de bakjes en plaats deze in de oven voor 15 minuten op 165 graden. Daarna smullen! En hoe simpel is dit recept? Simpel toch? Dat bedoel ik dus! Serveer de gevulde bladerdeegbakjes eventueel met een frisse salade en je voorgerecht is gewoon klaar. Iedereen kan dus koken.
Ragout bakjes met romige zalm voor 4 personen
4 bladerdeegbakjes
100 gram gesnipperde gerookte zalm
2 eetlepels creme fraiche
1 theelepel verse dille
1 theelepel vers bieslook
snufje peper
snufje zout
4 schijfjes limoen voor erbij

Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng de creme fraiche met de bieslook, dille, peper en zout. Meng vervolgens ook de zalm er doorheen. Vul de ragoutbakjes met de zalm. Plaats deze voor 15 minuten in de oven. In korte tijd heb je een super snelle gerookte zalmragout. Serveer er de limoenschijfjes bij.
Tip: Vervang de zalm door garnalen en maak een snelle en hele simpele garnalenragout.
– Tip! Wil je toch een uitgebreider recept voor garnalenragout of een uitgebreider recept voor zalmragout ook deze staan voor je klaar op de blog. –
Italiaanse ragoutbakjes voor 4 personen
4 bladerdegbakjes
2 eetlepels pijnboompitjes
75 gram pecorino in blokjes
2 eetlepels pesto
1 tomaat in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 165 graden. Schep de pesto onderin de bladerdeegbakjes, vervolgens de tomaat. Verdeel de pecorino over de bakjes en strooi de pijnboompitjes eroverheen. Plaats de ragoutbakjes 15 minuten in de oven en klaar zijn de Italiaanse snelle bladerdeegbakjes.
Meer vullingen maken voor de ragoutbakjes
Heb je de tijd om uitgebreid te komen? Maak dan één van deze ragoutrecepten:
* Is het aspergeseizoen? Wat dacht je van deze aspergeragout met zalm. In de winter kan het ook met groene asperges.
* Ga stoven en maak een romige lamsragout om van te smullen.
* En voor de feestdagen een echte kalkoenragout met champignons.
* Ook lekker en een echte klassieker, maak dan deze kippenragout met champignons.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's