Geroosterde asperges met pesto ovenschotel foodblog Foodinista

Geroosterde asperges met pesto en Italiaanse ham

Deel deze post

Je kunt er echt niet om heen; asperges! En ik vind het helemaal niet erg. Het witte aspergeseizoen komt al weer aan het einde van het seizoen, maar de groene asperges, ja ze mogen nog wel even en je kunt groene asperges eigenlijk het hele jaar door eten. Wel een beetje jammer natuurlijk dat ze in de winter echt ontzettend duur zijn. Voor mij betekent het dan toch dat groene asperges ook echt een seizoensproduct blijven. Daarom kom ik nog even met een lekkere ovenschotel voor groene asperges om gewoon in het aspergeseizoen te eten. Als bijgerecht of als je een lichte maaltijd wilt dan vind ik dit ook wel een heel erg smakelijk recept om de groene asperges als lauw warme salade te eten. Kortom mijn recept voor geroosterde asperges met pesto en Italiaanse ham en natuurlijk gegratineerd met heerlijke mozzarella. Het recept staat zo op tafel en de pesto maak je natuurlijk ook even zelf met dit groene pesto recept.

Groene asperges met pesto ovenschotel recept foodblog Foodinista

Geroosterde asperges met pesto en Italiaanse ham voor de oven

Ingrediënten voor geroosterde asperges met pesto 

  • stronk groene asperges ongeveer 400 gram
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram groene pesto
  • 150 gram Italiaanse ham
  • 30 gram pecorino
  • Snufje zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de asperge ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en oven 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mes, ovenschaal

Recept geroosterde asperges met pesto, mozzarella en Italiaanse ham

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak als eerste de pesto, wanneer je deze natuurlijk zelf gaat maken.

Snij de uiteinde van de asperges af en verdeel de asperges kris kras over de ovenschaal.
Breek de bol mozzarella en verdeel deze over en tussen de asperges. Scheur de ham en verdeel ook deze over de asperges.
Verdeel vervolgens theelepels pesto over de ham, mozzarella en de asperges.
Rasp de pecorino over de ovenschotel en druppel de olijfolie over de gehele ovenschotel, zodat de groente goed kan roosteren. Maak het af met een snufje zeezout.

Plaats de groene asperge ovenschotel 15 minuten in de oven op 200 graden en vervolgens nog 5 minuten afkoelend naar 150 graden.

Groene asperges met pesto ovenschotel recept foodblog Foodinista

Serveer de ovenschotel met groene asperges met ciabatta of aardappeltjes.

Aspergerecepten van Foodblog Foodinista

Op de blog staat meer recept inspiratie voor recepten met groene asperges, zoals risotto met groene asperges en scrambled eggs met groene asperges.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Robbert
    Geplaatst op 10:01h, 04 juli

    Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit! Zeker een keer proberen!

  • jonna@burgertrutjes
    Geplaatst op 19:04h, 22 december

    Moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit asperges heb gemaakt. Klinkt wel lekker in combinatie met pesto!

Geef een reactie