recept voor Italiaanse tomatenroomsoep van receptblog Foodinista

Italiaanse tomatenroomsoep

Deel deze post

Op een druilerige lentedag is een soeprecept, zoals Italiaanse tomatenroomsoep met een Zuid-Europese twist nog steeds heel erg smakelijk. Deze Italiaanse tomatenroomsoep smaakt het hele jaar door goed. De tomaten voor dit romige tomatensoepje rooster je, waardoor het soepje van nature zout is en het ook in de zomer op warme dagen heel goed smaakt. Een soeprecept om alvast te onthouden voor de warmere lentedagen en hete zomerdagen, maar ook als tussengerecht tijdens het kerstdiner. Nog een tip eet het gewoon koud als een Italiaanse gazpacho, want daar is straks helemaal niks mee! Nu alleen de Italiaanse tomatenroomsoep nog even maken, want daar begint alles natuurlijk mee!

Italiaanse tomatenroomsoep recept van foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaanse tomatenroomsoep voor 4 personen

  • 1,5 kilo tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • snuf zwarte peper
  • 0,75 l groentebouillon
  • 500 ml tomatenpassata
  • 0,1 l ongeklopte slagroom
  • 10 blaadjes basilicum en extra voor de garnering
  • snufje gedroogde oregano

Tips voor de bereiding van de Italiaanse tomatenroomsoep

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding koken 25 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, pan, staafmixer, spatel, theelepel, mes, snijplank

Recept Italiaanse tomatenroomsoep

Verwarm de oven voor op 210 graden.


Groente grillen in de oven

Snijd ondertussen de tomaten grof en maak de uien schoon en snij deze ook grof. Verdeel de tomaten over de ovenschaal met de de basilicum en een flinke snuf zwarte peper. Schenk de olijfolie over de tomaten heen en de plaats de ovenschaal in de oven voor 35 minuten op 210 graden.

Tomatenroomsoep maken

Maak ondertussen de groentebouillon als je dit nog niet hebt gedaan. Wanneer de tomaten en uien gegrild zijn dan kunnen deze in de pan. Blus af met de bouillon en passata en de oregano mag erbij. Laat nog vijf minuten doorkoken op laag vuur en zet het vervolgens uit. Pureer de soep fijn met de staafmixer.

Serveer de soep in glazen of in soepkommen en verdeel met een theelepel de room over de soepkommen en maak de tomatenroomsoep af met extra verse basilicum.

Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze reistips die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een reisgids of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of de kids op een ijsje op reis dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.

TIP! EET BIJ DE TOMATENROOMSOEP DEZE HEERLIJKE BRUSCHETTA MET TOMAAT EN BASILICUM

Meer soeprecepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor tomatensoep en andere soepen kun je vinden bij de soeprecepten. Ook heel smaakvol en een echte Italiaanse maaltijdsoep is de tomatensoep met cannellonibonen.

Vaker foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Annelien Vermeersch
    Geplaatst op 22:31h, 26 september

    Moet je de tomaten niet eerst ontvellen?

  • Foodinista
    Geplaatst op 19:51h, 29 september

    Dat heb ik bij deze soep niet gedaan. Wel belangrijk is een sterke mixer of blender.

Geef een reactie