recept voor Italiaanse tomatenroomsoep van receptblog Foodinista

Italiaanse tomatenroomsoep

Deel deze post

Op een druilerige lentedag is een soepje met een Zuid-Europese twist nog steeds heel erg smakelijk. Met Pasen was het weer helaas ook niet helemaal perfect dus maakte ik als recept voor de Paasbrunch ook een soepje en dat was deze Italiaanse tomatenroomsoep, waarvoor ik dit recept nog even met je wil delen, want eigenlijk smaakt soep het hele jaar door heel erg goed. De tomaten voor dit romige tomatensoepje rooster je, waardoor het soepje van nature zout is en het ook in de zomer op warme dagen heel goed smaakt. Een soeprecept om alvast te onthouden voor de warmere lentedagen en hete zomerdagen. Nog een tip eet het gewoon koud als een Italiaanse gazpacho, want daar is straks helemaal niks mee! Nu alleen de Italiaanse tomatenroomsoep nog even maken, want daar begint alles natuurlijk mee!

Italiaanse tomatenroomsoep recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse tomatenroomsoep voor 4 personen

  • 1,5 kilo tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • snuf peper
  • 0,75 l groentebouillon
  • 0,1 l ongeklopte slagroom
  • 10 blaadjes basilicum en extra voor de garnering
  • snufje gedroogde oregano

Tips voor de bereiding van de Italiaanse tomatenroomsoep

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding koken 25 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, pan, staafmixer, spatel, theelepel, mes, snijplank

Recept Italiaanse tomatenroomsoep

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijd ondertussen de tomaten grof en maak de uien schoon en snij deze ook grof. Verdeel ze over de ovenschaal, met de de basilicum en snuf peper. Schenk de olijfolie er overheen en de plaats de ovenschaal in de oven voor 35 minuten op 210 graden.

Maak ondertussen de groentebouillon als je dit nog niet hebt gedaan.

Als de tomaten en uien gegrild zijn dan kunnen deze in de pan. Blus af met de bouillon en de oregano mag erbij. Laat nog vijf minuten doorkoken op laag vuur en zet het vervolgens uit. Pureer de soep fijn met de staafmixer.

Serveer de soep in glazen of in soepkommen en verdeel met een theelepel de room over de soepkommen en maak af met extra basilicum.

Meer soeprecepten van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor tomatensoep en andere soepen kun je vinden bij de soeprecepten. Ook heel smaakvol en een echte Italiaanse maaltijdsoep is de tomatensoep met cannellonibonen.

Vaker foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Annelien Vermeersch
    Geplaatst op 22:31h, 26 september

    Moet je de tomaten niet eerst ontvellen?

  • Foodinista
    Geplaatst op 19:51h, 29 september

    Dat heb ik bij deze soep niet gedaan. Wel belangrijk is een sterke mixer of blender.

Geef een reactie