5x Favoriete vakanties met kinderen - Mijn tips voor reizen met kinderen en waarom

5x Favoriete vakanties met kinderen – Mijn tips voor reizen met kinderen en waarom

Deel deze post

Hoe doen jullie dat? Reizen met kinderen. Deze vraag ik krijg ik heel vaak. Goede bekenden van ons die weten niet beter. De kinderen gaan gewoon mee in het ritme. Zoals ik vroeger ook mee ging met mijn ouders. Uit eten, vliegen, autoritjes het went. Jammer is het natuurlijk dat de ‘corona tijd’ ons thuis heeft opgesloten en dit doet wel even iets met kinderen. Alleen deze zomer gingen we weer echt op reis en wat ons als eerst opviel? Kleine zus volgde haar grote broer overal, alsof reizen normaal is. Je doet tenslotte iets leuks en de wereld is mooi! De autorit ging soepel, want er volgt een beloning: vakantie! Wat onze favoriete vakantie is? Die is er eigenlijk niet. Wij genieten met elkaar even veel van een weekendje kamperen in Nederland als van een luxe all inclusive in het buitenland, genieten van leuke steden Nederland of een week vakantie in een wereldstad met leuke uitjes en speeltuinen genieten we. Tijdens onze reis passen wij ons aan aan het ritme van de kinderen en natuurlijk worden er uitjes voor de kinderen georganiseerd. Luxe restaurants en ‘volwassen musea’ bezoek we samen of het komt wel weer wanneer de kinderen groter worden. Maar genieten van reizen doen we nog steeds.

5x Favoriete vakanties met kinderen - Mijn tips voor reizen met kinderen en waarom

5 Tips voor reizen met kinderen en waarom wij nog steeds genieten

Wanneer je gaat reizen met kinderen verandert er echt wel veel. Je ritme verandert. Het is niet meer je eigen planning, maar je volgt het ritme van de kinderen. Eigenlijk gaat het thuis ook zo. De dagen deel je anders in. Bij ons komt het regelmatig voor dat we om acht uur al aan het strand zitten met een kop koffie en eer dat de andere gasten komen dan gaan wij weer terug voor een dutje. Ik vind het prima, want het is vakantie! Ook wij lopen wel eens een uur door een stad op zoek naar een perfect restaurant waar de kinderen ook iets kunnen eten, terwijl wij al tien keer hadden kunnen aanschuiven, vooral de eerste dag is altijd heel erg vervelend. Maar je wordt er flexibel van. Uiteindelijk waren de kinderen tevreden en wij iets minderen. Die eerste dag zijn er dan al wel vijf reserveringen gemaakt, want meestal kreeg je vol te horen. Daarom variëren we ook graag van vakantie type en kan een All Inclusive even fijn zijn als een citytrip.

All Inclusive met het gezin

Een all inclusive vakantie daar moet je van houden. Ik moet het toegeven, maar gaat dit niet op voor alle soorten van reizen en vakantie? Wij zijn pas gestart met deze vakanties toen we ouders werd. De eerste keer was voor ons toen we naar Menorca gingen. Dit was ook de eerste vliegreis met Florian. Een korte vliegreis om te wennen en om te kijken of hij bijvoorbeeld geen oorklachten heeft tijdens het vliegen. Een week het eiland ontdekken en vervolgens in het hotel verzorgd worden. Prettig voor een jong gezin. Toen Philou 5 maanden was gingen we overnieuw voor een All Inclusive reis naar Turkije en compleet verzorgd. We zijn twee weken het hotel niet uitgegaan en dit was ook niet nodig. Philou was nog zo klein en Florian nog maar drie jaar. Hij werd vermaakt en wij verzorgd. Echt perfect voor jonge ouders. Zon, zee, strand, kindervermaak van hoge kwaliteit en uitgebreid dineren.

Moederdag bij Tui Magic Life Waterworld in Belek Turkije

Luxe Kamperen met het gezin

Ik zal toegeven dat echt kamperen niet aan mij besteed is. Een vouwwagen, eigen caravan of tent. Het gaat niet gebeuren. Oké voor een festival. Een weekendje. Niet voor een vakantie. Maar een stacaravan of glamping daar houden we wel van. Zo gaan we bijvoorbeeld graag naar Italië of naar Frankrijk. Het is voor ons de ideale manier om een actieve vakantie met een kindvriendelijke vakantie te combineren. Stadjes bezoeken, naar het strand en vervolgens zelf koken of barbecueën op de camping. Kinderen nog even naar de mini disco en naar bed.

Speeltuin in Toscane met prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels Toscane ontdekken met kinderen tips van Foodinista

Weekendje weg met de kinderen

In Nederland valt er heel veel te ontdekken en beleven. Een weekendje weg geeft altijd een ontspannen gevoel. Wanneer je ouders bent dan vind ik het belangrijk dat je samen er tussen uit kunt gaan. Daar moet je tijd vrij voor proberen te maken. Wij gingen samen een weekendje naar Maastricht. Dan is het tempo geheel anders dan wanneer we een weekendje met de kinderen naar Haarlem gingen. Over beiden schreef ik al een artikel en ik denk dat je het verschil ook wel ziet in de weekend tips die ik met je deel.

Kabouterpad lopen Kweektuin in Haarlem - Leuke tips met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips met kinderen Foodinista

Kindvriendelijke vakantie in Nederland

Ook in Nederland kun je geweldig op vakantie. Wij zijn al jaren enthousiast over ons mooie Zeeland, Limburg, maar ook Drenthe heeft ons hart verwarmd. Nederland is praktisch. Er is veel te ontdekken en de reisafstand is eigenlijk niet van belang. Wanneer je iets bent vergeten dan kun je het bijna thuis nog ophalen en met kinderen moet je veel meenemen, vooral wanneer kinderen klein zijn.

Mooie plekjes in Drenthe - Vakantie tips in Drenthe

Rondreizen met kinderen

Rondreizen kan heel ingewikkeld lijken, maar eigenlijk hebben wij dit altijd als prettig ervaren. Zo zijn wij al een aantal keer in Marokko geweest en hebben wij daar rondgereisd. Het ideale is dat de kinderen in de auto een dutje kunnen doen en op de plaats van bestemming vaak weer uitgerust zijn en je met elkaar kunt genieten van de vakantie belevenissen. Ook hebben wij de Ardeche en Toscane een keer in één reis gecombineerd na een week een langere autorit gaf ook rust bij de kinderen en frisse energie. Laten we vooral hopen dat deze reizen ook binnenkort weer mogelijk zijn!

Genieten in betoverend Essaouira foodblog Foodinista op reis

Meer reiservaringen van Foodinista?

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie