All Inclusive naar Turkije - Palm Wings Ephesus in Kusadasi - Buffet diner

All Inclusive naar Turkije – Palm Wings Ephesus in Kusadasi

Deel deze post

We beginnen er ervaren in te worden. Nou ja, sinds we een gezin van vier zijn en nu Florian iets groter is en zelf ook reiswensen krijgt, ja echt waar, vinden we af en toe een all inclusive vakantie in Turkije best wel fijn. Er valt veel te beleven, in het juiste hotel, en een goed all inclusive hotel bied voor de ouders ook veel ontspanning. Daarbij weet je waar je aan toe bent tijdens een reis, dan bedoel ik ook vooral financieel. Wat er eigenlijk alleen nog bij komt is je visum en deze kun je in Nederland al bij Traveldocs bestellen. Dan ga je goed voorbereid op reis en ben je vooral met kinderen ook snel door de douane. Het scheelt gewoon veel gedoe en daarbij is het ook meestal voordeliger. Maar terug naar het reizen en waarom all inclusive naar Turkije. Wij genieten van een campingreis naar Frankrijk of Italië waar we veel kunnen ondernemen en waar faciliteiten zijn voor de kinderen, een citytrip in een appartement of een autorondreis het enige is: je komt zelf iets minder tot rust. Daarom wisselen we het af. Voor alle reisvormen valt namelijk iets te zeggen. En hoe wij de reis indelen en met wat wij ondernemen, maakt het qua budget echt geen verschil. Toen Philou 12 weken oud was gingen we voor de eerste keer op All inclusive vakantie naar Turkije naar TUI Magic Life Waterworld in Belek. Dit is ons ons heel goed bevallen en in mei 2019 zijn we terug gegaan met mijn ouders om daar het 50 jarig huwelijk te vieren. Daarbij hebben we ook wel eerder all inclusive ervaringen opgedaan in Marokko toen wij naar Marrakech gingen welke ons goed bevallen zijn, zowel tijdens een langere vakantie als tijdens een rondreis door Marokko om ook nog even te ontspannen. Dus er is vergelijkingsmateriaal Maar hoe hebben we wij Palm Wings Ephesus ervaren? Dat ga ik je vertellen.

Ga je naar Turkije, vergeet dan je visum niet te regelen en dat kun je hier doen.

All Inclusive naar Turkije - Palm Wings Ephesus in Kusadasi - Kinderen ontbijten met snoepcocktails

Onze ervaring bij Palm Wings Ephesus in Kusadasi

Voor ons was het de eerste keer naar Kusadasi en we wisten dat het een lange transfer zou zijn, daarvoor hadden we met de kleine kinderen een privétransfer geboekt. Qua transfertijd gaat onze voorkeur uit naar Belek, het is namelijk maar 20 minuten en naar Kusadasi minimaal 2 uur en dat vind ik lang! Heen stond er keurig een kinderstoel in het busje voor Philou, maar terug waren ze het vergeten en dan is het een lange rit! Jammer. Maar oké. Bij aankomst in het hotel werden we keurig ontvangen. Een grote lobby en de bagage werd naar de kamers gebracht. Mijn ouders hadden een 2 persoonskamer en wij een familiekamer. Jammer was het dat we compleet aan het andere kant van het resort werden ingedeeld en dat de kinderen niet even makkelijk naar opa en en oma konden. Tijdens een reis van 12 dagen viel er ook niks aan te doen. Jammer. We merkten ook al snel op dat de familiekamers een veel slechtere kwaliteit hadden dan de 2-persoonskamers terwijl je even veel betaalt. Erg jammer. Maar het was zo. Het hotel beschikt over een eigen strand waar wij wel een klein wandeling hebben gemaakt, maar verder geen gebruik van hebben gemaakt. Het zwembad hebben we meer bezocht met de kinderen.

All Inclusive naar Turkije - Palm Wings Ephesus in Kusadasi - Kinderen ontbijten met snoepcockails
All Inclusive naar Turkije - Palm Wings Ephesus in Kusadasi - Verwend met kindercockails

Meer informatie over het hotel kun je hier vinden.

Ijsje aan het zwembad - All Inclusive naar Kusadasi bij Palm Wings Ephesus
Genieten in het zwembad Palm Wings Ephesus in Kusadasi
Genieten in het zwembad Palm Wings Ephesus in Kusadasi

Eten en drinken bij Ephesus Palm wings

Gezwommen werd er natuurlijk pas na het ontbijt. Het ontbijt was keurig verzocht. Aan iedereen werd gedacht aan kinderen tot mensen met dieetwensen. Wel was het iedere dag hetzelfde, maar het was ook zeer uitgebreid. Voor de kinderen waren de snoepcocktailtjes het leuk die bestonden uit koekjes, Turks fruit en cruesli en muesli. Verwennerij en zelf kon je ondertussen ook lekker ontbijt. Een nadeel was dat het hotel echt last had van een wespenplaag! Heel de dag door wespen en heel veel wespen! Er waren twee restaurants, maar je kon door de plaag, maar van één restaurant gebruik maken. Echt pech, maar voor het gevoel werd er ook niks aan gedaan. De koffiebar buiten was een drama daardoor, drankjes aan het zwembad etc. Maar ook aan het strand zitten dus. De lunch in het restaurant was vervolgens prima verzorgd, de kwaliteit was goed, maar je wist al wel vaak wat er in de avond op het menu zou staan een uitgebreidere versie van de lunch. Weinig variatie. Het hotel heeft 5 sterren. Maar we hebben wel geleerd dat 5 sterren een breed begrip is en dat het lastig te pijlen is. Zelfs met de beschrijvingen, want animatie was beperkt duidelijk van mindere kwaliteit op basis van onze eerdere ervaringen. Het budget van onze reis was niet heel erg verschillend en ook voor 12 dagen mochten wij één keer gebruik maken van het a la carte. Dat is weinig en eigenlijk kreeg je precies hetzelfde te eten als bij het buffetrestaurant alleen moest je lang wachten. Ik hoop dat de kwaliteit verbeterd of dat wij pech hadden. Waar waren we dan wel over te spreken? De bar serveerde internationaal assortiment, daar werd zeker niet op bezuinigd. Er was altijd voldoende te eten en drinken en de desserts waren zeer goed evenals de saladebar. Het was regelmatig hetzelfde, maar wel veel variatie. Ook was er een uitgebreid kinderbuffet. Prima! Wel zouden wij een volgende keer weer eerder kiezen voor een TUI Magic Life en wellicht niet in Belek, maar verder rond kijken in Turkije, want Kusadasi als badplaats is ons wel bevallen.

Desserts bij Palm Wings Ephesus in Kusadasi - All Inclusive naar Turkije tips van Foodblog Foodinista

Meer informatie over het hotel kun je hier vinden.

Kusadasi in Turkije als badplaats

Vanuit Ephesus Palm Wings naar de havenstad Kusadasi is zeker de moeite waard. Voor een paar euro bestel je bij het hotel een taxi. Vervolgens kom je in een levendige havenstad met gezellige en leuke restaurantjes, terrasjes aan het water, speeltuintjes, er vertrekken cuiseschepen wat leuk is om te zien, shoppingwalhalla met de fake kleding, maar ook gewoon leuke winkels en je kunt echt even wandelen buiten het hotel en aan de zee een drankje doen. In Kusadasi loopt en leeft iedereen door elkaar en met elkaar. Vooral op een zaterdagavond of zondagavond is het erg gezellig en leuk. Dan staan er bijvoorbeeld ook bandjes te spelen op de boulevard en is het extra gezellig.

Ijskoffie drinken aan de boulevard van Kusadasi in Turkije
Op stap in Kusadasi bij de terminal voor Cruiseschepen

Lezen waarom een all inclusive vakantie in Turkije heel fijn kan zijn? Lees dan hier verder!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie