Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina – Hotel tips in Marrakech

Deel deze post

Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur is. Toch zijn wij tijdens onze roadtrip in Marokko begonnen bij het Kenzi Club Agdal Medina Resort, waar je hier meer informatie over kunt vinden. Daar heb ik ook diverse redenen voor. Ik kan je vertellen het was een perfecte keuze met peuter van twee jaar in het drukke en hectische Marrakech. Ook zijn wij daar tijdens onze roadtrip in Marokko wel achter gekomen. Al zouden we het zo weer doen. Je kunt natuurlijk ook een minder uitdagende bestemming kiezen voor je vakantie, maar wij houden van rondreizen, kozen voor zonzekerheid in september en het was voor ons de tweede keer naar Marokko. Ook een reden, waarom wij een riad in Marrakech geen verplichting vonden. Een ervaring die wij al hadden beleefd en niet ideaal vonden met F. Na het zoeken ontdekte ik de resort hotels in Marrakech; Perfect! Zo begon onze vakantie relaxed en konden we voor de rondreis uitrusten en ook de laatste dagen. Een goed begin met een een zonvakantie in Marrakech. Kindvriendelijke hotels, restaurants, mooie zwembaden, maar toch de gelegenheid om Marrakech te gaan ontdekken op een relaxte manier.

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal

Voorgerechtjes all inclusive buffet Kenzi Agdal Medina Resort Marrakech ervaring Foodinista

Onze eerste dag begon, zoals bij zo velen, met een lange reisdag. Na aankomst en het koffer uitpakken was de peuter absoluut aan een dutje toe en wij zelf eigenlijk ook wel. De eerste ervaring was dan ook het eten, het diner. Tijd voor een wijntje en uitgebreid dineren. Tot onze verrassing stonden er leuke kleine voorgerechtjes, zoals deze zalmsalades.

Springroll voorgerecht buffet Kenzi Agdal Medina resort Marrakech foodblog Foodinista

En deze springrolls. Ik zeg direct, verwacht geen haute cuisine, maar gewoon leuk eten. Wij gingen daar deze vakantie ook niet voor. Echt relaxen, rondreizen, maar het ook peutervriendelijk maken was de focus. En dat is goed gelukt. In totaal is het eten is heel erg meegevallen en daar ben ik ook blij mee.

Kruidentuin Kenzi Agdal Medina Resort Foodblog Foodinista

Na het diner zijn wij een rondje gaan wandelen, daar is het resort groot genoeg voor en dan valt er ook wel iets te ontdekken. Zoals een kinderboerderij, speeltuin, schietbanen, adults only gedeelte (relaxed dus voor als je zonder kinderen reist en gewoon vragen bij check-in), maar ook deze kruidentuin! Waar de chefs van het restaurant veel gebruik van maken.

Kookworkshops bij Kenzi Agdal Medina Resort Marrakech foodblog Foodinista

Ook bij de kookworkshops maken ze er gebruik van. Alleen dat denk ik dus… Ik was de eerste dagen een beetje in de ik ben op een zonvakantie in Marrakech uitstelmodus. De kookworkshops werden alleen gegeven tot half september. Het echte hoogseizoen dus. Balen, want toen wij na onze rondreis terugkwamen en ik een beetje opgeladen was, waren er geen kookworkshops meer. Nog een keer balen! Ik ben nog geen queen of the tajine geworden en voorlopig zijn deze Marokkaans geïnspireerde recepten mijn toppers, maar heerlijk.

Zonvakantie in Marrakech Kenzi Agdal Medina Resort zwembadtijd reisblog met kinderen

De volgende dag was het tijd voor het zwembad en wij waren er vroeg bij! Gelukkig dat kan ook bij het Kenzi Agdal Medina Resort. Dat vind ik echt wel ideaal aan een zonvakantie in Marrakech. Het is er warm, maar niet heet in september. Ik had temperatuur van 40 graden verwacht, maar het bleef rond de dertig en in de ochtend was het 22 tot 28 graden. Wel konden we vanaf 6:00 uur ontbijten. Dat is met een vroege peuter perfect. Gelukkig slaapt hij langer uit, maar ik kan het was al vroeg druk met kleine kinderen. Ook het zwembad was vanaf 9:00 uur geopend en vanaf 9:30 uur de zwembadbar. Fijn en klaar voor de start dus. Het zwembad water was trouwens verwarmd dus mocht het ‘sochtends nog fris zijn dan kun je wel zwemmen. In Italië vonden wij dit afgelopen jaar in september met kleintjes toch minder.

Spelen aan het zwembad bij Kenzi Club Agdal Medina kidsproof reizen naar Marokko

Dus spelen maar aan het zwembad!

Entree Kenzi Club Agdal Medina Marokko kidsproof Reizen

Na vier dagen hebben wij de Kenzi Club Agdal verlaten om acht dagen Marokko rond te gaan reizen. Onze eerste bestemming was Essaouira en vervolgens relaxen aan de kust bij het Hyatt in Taghazout, waar je hier meer over kunt lezen.

Sunnycars huurauto bij kenzi Club Agdal Medina kidsproof reizen foodblog Foodinista Marrakech Marokko

Bij Sunnycars hebben wij onze huurauto gehuurd om vervolgens acht dagen door Marokko te gaan reizen. Van Marrakech naar Essaouira, Agadir, Ouarzazate en vervolgens weer terug naar Marrakech om nog vier dagen te ontspannen in de Kenzi Club. Natuurlijk lees je nog veel meer over onze rondreis die wij hebben gemaakt de auto, onze peuter achterin en hoe dat allemaal is verlopen! Maar een klein onderdeel kun je lezen in het september dagboek op de blog. Het was een pittige reis, want in Marokko rijden is toch anders dan in Europa, maar ook echt prachtig dat kan ik je wel vertellen! Wij waren wel blij dat we de auto bij Sunnycars hadden gehuurd. Dit in verband met de WA dekking tot 7,5 miljoen, Nederlandstalig noodnummer, onbeperkt aantal km. en de dekking voor beschadigingen aan de auto. In Marokko zijn nog niet alle wegen denderend en ook je mede verkeer is onbetrouwbaar. Dat maakt het rijden wel meer ontspannen. De tip is wel om een extra credit card bij je hebben, want de autohuur service weet dit ook en zij nemen een groot bedragen aan borg dat kan voor ongemakkelijke momenten. Helaas was onze autoverhuurder ter plekken er niet helemaal mee bekend en was er, verrassing, toch een flink bedrag borg op de credit card gezet. Minder fijn in de hotels. Marokko blijkt dan toch weer Marokko. Reis je met kinderen een eigen autostoeltje meenemen is een aanrader. Wij hebben dit gedaan. Ons stoeltje was daardoor schoon en veilig. De peuter zat er ook in en hij kon fijn slapen onderweg. In het vliegtuig was het ook veilig, wij vlogen met Iberia wat onderdeel is van American Airlines en daar vinden ze vliegen in een autostoel voor kleine kinderen een top idee! Aanrader dus, want je kind en jij dus ook hebben echt een topvlucht! Want wist je dat ze daar bij Transavia daar heel moeilijk over doen? Het zou niet in de stoel passen etc. Nou ja over onze rondreis in Marokko ga je in ieder geval nog meer lezen in aparte onderdelen.

Gratis zomer mini's

Terugkomst in het Kenzi Agdal Medina Resort

Na onze reis langs de highway 1 van Marokko en door het Atlas gebergte kwamen wij terug bij het Kenzi Agdal Hotel om nog een aantal dagen te ontspannen. Deze keer werden we echt in de watten gelegd. De kamers waren al ruim en geen pobleem met een kindje erbij. Alleen nu kregen we een up-grade aangeboden vanuit het hotel! Echt geweldig. De suites en de normale kamers zijn niet met elkaar te vergelijken, wel drie keer zo ruim.

Suite Kenzi club Agdal Medina Review All Inclusive hotel Marrakech Marokko

Het bed werd iedere dag versierd met roosjes en niet alleen op de aankomst dag.

Suite Kenzi club Agdal Medina Review All Inclusive hotel Marrakech Marokko

De badkamer was gigantisch groot met links een aparte douche en rechts een grote badkuip. Wel ideaal met een klein kindje. Deze badkamer grensde aan onze slaapkamer, maar bij de peuter zijn slaapkamer was ook nog een apart toitlet.

Suite Kenzi club Agdal Medina Review All Inclusive hotel Marrakech Marokko

Kinderbedjes waren geen probleem bij het Kenzi, maar aangezien wij gingen rondreizen hadden wij deze zelf meegenomen. In Ouarzazate was er geen beschikbaar en in de auto was het geen probleem. Daarmee waren we wel echt een rondreizend circus.

Vers fruit en koekjes in de suite kenzi club Agdal foodblog Foodinista

Vers fruit en koekjes, ooh vooral die koekjes, werden bij aankomst in de suite gebracht. De peuter kon er niet vanaf blijven, zoals je links onder kunt zien. Hij moest de perzik en de peer hebben!

Ontbijten bij Kenzi Club Agdal foodblog Foodinista op reis in Marrakech

De volgende ochtend was het weer tijd voor een uitgebreid ontbijtje in de zon en nog een aantal dagen genieten van de zon in Marrakech. Niet alleen van een zonvakantie in Marrakech, maar ook gingen we de stad ontdekken en de peuter kennis laten maken met Marrakech! Voor ons de tweede keer. Mijn favorieten bij het ontbijt? De pannenkoekjes met honing, briochebrood en eitjes met paprikasaus uit de tajine. Natuurlijk vers fruit erbij.

Meer over het Kenzi Akdal Resort? Informatie ga je hier vinden.

Makkelijk Marrakech ontdekken

Natuurlijk kun je er alleen een zonvakantie in Marrakech van maken, maar ik vind dat je niet alleen naar het Kenzi hotel kunt gaan zonder ook daadwerkelijk Marrakech in te gaan. Deze keer hebben wij wel veel minder ondernomen dan de vorige keer in Marrakech. Toen heb ik met Eric daadwerkelijk alle wandelingen van de Time to Momo gelopen. Misschien ook wel, doordat we samen waren en wij in december in Marrakech waren. Het klimaat nodigt dan echt veel meer uit. Nu met 30+ graden in de middag was ik blij dat ik vanuit ons taxibusje de souk Djem na El Fna wat nog heel heet was en vervolgens de souk had bereikt.

Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Bij zonsondergang maakten we een aantal foto’s op Djem el Fna en de peuter vond het echt geweldig!

Djem Na El Fna ontdekken blogger Foodinista in Marrakech Marokko

Net als wij om na vijf jaar weer terug te zijn!

Place des Epices ontdekken in Marrakech Marokko blogger Foodinista

Net als het Places des Epices ontdekken in Marrakech met alle geuren en kleuren! Breng zeker een bezoekje bij Café des Epices in Marrakech, waar je een prachtig uitzicht hebt over dit plein en een groot gedeelte van de souk. Onze peuter zal het ook beamen.

Place des Epices ontdekken in Marrakech Marokko blogger Foodinista

En de hoedjes zijn nog leuker bij dit restaurantje.

Afscheid van prachtig Marokko blogger Foodinista

Na twee weken namen wij afscheid van prachtig Marokko! Maar om zeker nog een keer terug te reizen en het land verder te ontdekken. Binnenkort op de blog veel meer over de onbekendere highway 1 van Marokko, de filmstudio’s in het zuiden van Marokko en het prachtige Atlas gebergte.

Ook een zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

 Wij hebben Kenzi Club Agdal, waar je hier meer informatie over kunt vinden, zelf geboekt dit gaf ons voor onze rondreis de vrijheid om met te spelen met de check-in de check-out. Je kunt daar diverse kamertypes boeken. Wij hebben altijd een standaardkamer geboekt en de tweede keer een glimlach een suite aangeboden gekregen. De tarieven liggen iets hoger, maar met een gezin krijg je er all inclusive heel veel voor terug! Omdat Florian twee jaar is hebben wij alleen betaald voor de volwassenen. Wij boekten een vlucht vanaf Brussel met Iberia naar Marrakech. Je kunt ook makkelijk met Ryan Air vanaf diverse vliegvelden of Transavia.

Ga je alleen voor een zonvakantie dan kun je Kenzi Club Agdal bijvoorbeeld ook reserveren bij Vrij Uit inclusief vlucht. Dit is dan heel interessant.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie