Weekendje Haarlem met het gezin - 5 Tips voor een weekendje weg - Foodinista

Weekendje Haarlem met het gezin – 5 Tips voor een weekendje weg

Deel deze post

We weten het natuurlijk al lang, maar Nederland is heel erg leuk. Voor strandvakanties, stedentrips, landelijke vakanties of gewoon alles in één. Wil je het allemaal? Dan is een weekendje Haarlem de perfecte city trip. Haarlem heeft bij mij altijd een bijzonder plekje in mijn hart. Waarom? Ik ben er zelf geboren, niet getogen, Florian is er geboren, maar bij elkaar heb ik er toch wel ongeveer 10 jaar gewoond. Haarlem blijft toch ook echt wel mijn stad. Dan blijft het altijd heel erg leuk om een weekendje naar Haarlem te gaan. Alleen een weekendje Haarlem kan ik iedereen aanraden. Een weekendje Haarlem met het gezin is alleen wel anders dan wanneer je gewoon met z’n tweetjes op stap gaat. Je zoek andere activiteiten. Toen wij gingen verhuizen van Haarlem naar Brabant was Florian nog een baby, kidsproof Haarlem kende ik dus nog niet echt. Maar dat is wel veranderd! Dit weekendje Haarlem met kinderen heeft er wel voor gezorgd dat ik weer helemaal up-to-date ben! Deze tips deel ik natuurlijk graag met je. Onze stedentrip was in de zomer, we blijven vooruit kijken naar weer een mooi voorjaar en een nog mooiere zomer dus ik ga je alvast inspireren met leuke reistips! In dit artikel deel ik dan ook 5 tips voor een kidsproof citytrip Haarlem met je.

Weekendje Haarlem met 5 tips van Foodinista

5 Leuke tips voor een weekendje Haarlem met kinderen

Overnachten in Haarlem

Het eerste wat je nodig hebt wanneer je een weekendje weg gaat is een fijn hotel waar je kunt overnachten. Met een gezin wordt het altijd iets ingewikkelder. Onze kinderen zijn 6 en 2 jaar oud en dan wil toch dat ze bij ons op de kamer slapen of in een hotelkamer met tussendoor. Kortom je hebt een grotere hotelkamer nodig. Ook vind ik het prettig wanneer je makkelijk de stad in kunt lopen en niet voor alles een OV-rit of autorit nodig is. Wij kwamen al snel uit bij Boutique Hotel Lion D’Or. Ideaal gelegen aan de overkant van het station, maar ook direct bij de parkeergarage van het Station waar je voor een voordelig tarief, vooraf reserveren, kunt parkeren. Daarbij reserveerden we een familiekamer. Op de familiekamer stond één tweepersoonsbed en twee één persoonsbedden, maar voor de kleine dame ook een babybedje, waar zij toen nog in sliep. Goed verzorgd.

gezinsvriendelijk hotel in Haarlem
Overnachten met kinderen in Haarlem - Hotel tips van Foodinista
Welkom in de hotelkamer bij hotel Lion D'Or in Haarlem - Hotel tips in Haarlem van Foodinista

Na een drukke dag in Haarlem gingen de kinderen naar bed. De familiekamer bevond zich gelukkig op de eerste verdieping. De babyfoon kon nog even aan en wij konden nog even één drankje drinken in het restaurant van het hotel. Waar de volgende ochtend ook het zeer goed verzorgde ontbijt werd geserveerd, wat bij Hotel Lion D’Or in Haarlem normaal gesproken in buffetvorm is.

Boutique hotel Lion D'Or in Haarlem restaurant Lobby - Reis tips in Haarlem van Foodinista
Kopje koffie bij Hotel Lion D'Or in Haarlem - Hotel tips in Haarlem van Foodinista voor een weekendje weg in Nederland
Uitgebreid ontbijt buffet bij Hotel Lion D'Or in Haarlem - Ontbijt tips in Haarlem van Foodinista
Heerlijk ontbijten in Haarlem bij Boutique hotel Lion D'Or - Weekendje weg tips van Foodinista
Heerlijk ontbijten in Haarlem bij Boutique hotel Lion D'Or - Weekendje weg tips van Foodinista
Weekendje Haarlem met kinderen en ontbijten bij Hotel Lion D'Or in Haarlem - Reis tips met kinderen van Foodinista

Haarlem Noord ontdekken met kinderen

Je bent heel snel geneigd om direct het centrum in te lopen wanneer je een stedentrip maakt. Maar Haarlem is een gevarieerde stad. Mooie parken, stadscentrum, dicht bij het strand en de bossen. Je hebt dus veel keuze. Je moet de stad ook een beetje kennen. Dit vond ik vond ik zelfs ingewikkeld toen ik in het begin in Haarlem woonde. Maar nu was ik er blij mee, want in een weekend heb je niet veel keuze. Daarbij woonde Eric en ik beiden in Haarlem dus wij hadden best wel een planning. Na aankomst gingen wij juist onder het station door en richting Haarlem Noord. Het was prachtig weer en wandelden eerst door Kleverpark. Het is ook de moeite waard om in Haarlem een keer een bootje te huren.

Wandelen in het mooie Kleverpark in Haarlem Noord - Tips in Haarlem met Kinderen
Banner EuroParcs Duinresorts 728x90 V2

Kleverpark is nog niet helemaal, Haarlem Noord, maar wel aan de Noordelijke kant van het station en een prachtig stukje Haarlem, waar ik zelf woonde en dus mooie herinneringen heb. Heb je deze niet dan ga je het alsnog een mooi stukje vinden om te winkelen. Loop vanuit het Kleverpark ook eens naar de Tetterodestraat en drink koffie of eet een broodje bij Cleeff. Schuin aan de overkant, boven de bakkerij van Vessem, woonde ik. Het is een detail, maar wel leuk toch? Het is maar goed dat Cleeff er toen nog niet was, want het zou erg slecht voor mijn ‘latte factor’, kortom portemonnee geweest zijn.

Wandeling naar de Kweektuin

Wij gingen vervolgens naar de Kweektuin in Haarlem. Een mooi stadsproject en heel erg kindvriendelijk! Met mooi weer kun je er wel een dag doorbrengen. Er is een speeltuin, restaurant, vlindertuin, binnentuinen en een kabouterpad. Wij hebben met de kinderen het kabouterpad gelopen, natuurlijk in de speeltuin gespeeld, de dieren bewonderd, de vlinders bestudeerd en een hapje gegeten buiten op het terras, waar echt van alles mis ging, maar daar hebben we het niet meer over, maar het restaurant of de ontmoetingsplek van het kweekcafe binnen is ook heel erg sfeervol! Wat kun je op je bord verwachten bij Kweekcafé? Wij bestelden een tosti geitenkaas met walnoten en honing op boerenbrood, een kindertosti, boterham ei, en een boerentosti met oude kaas. Daarbij muntthee, koffie en biologische appelsap. Het woord boeren en biologisch komt veel voor, maar dit is ook een beetje de gedachte achter Kweekcafé. Een locatie waar je ook eten kunt afhalen en waar, zoals wellicht verwacht ook zelf groente gekweekt wordt. Een locatie met een plan. Een ontmoetingsplek een kindvriendelijk, want aan kinderstoelen geen gebrek. Ook het menu voor kinderen is uitgebreider dan gemiddeld, maar ook gezonder dan dat we gewend zijn. Geen frietjes, maar een boterham jam, eitje, tosti en wel voldoende variatie.

Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem - Tips met kinderen in Haarlem - Foodinista
Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem - Tips met kinderen in Haarlem - Foodinista
Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem - Tips met kinderen in Haarlem - Foodinista
Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem - Tips met kinderen in Haarlem - Foodinista
Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem - Tips met kinderen in Haarlem - Foodinista
Kabouterpad lopen Kweektuin in Haarlem - Leuke tips met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips met kinderen Foodinista
Kabouterpad lopen Kweektuin in Haarlem - Leuke tips met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips met kinderen Foodinista
Kabouterpad lopen Kweektuin in Haarlem - Leuke tips met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips met kinderen Foodinista

Middag naar het strand

Het fijne van Haarlem, en wat ik heel erg mis; Binnen tien minuten kun je met je voeten in het zand staand. Dan bedoel ik wel op strand van Bloemendaal of Zandvoort. Heerlijk even uitwaaien of genieten van de zon. Vergeet ook de strandtenten niet! Een drankje drinken en een hapje eten bij een strandtent. Ondertussen spelen de kinderen in het zand. Genieten! Dit hebben wij natuurlijk ook gedaan. Toen ik in Haarlem woonde zag ik iedere dag het strand en de zee, want ik werkte een aantal jaar bij NH Zandvoort als event sales coördinator en organiseerde daar alle zakelijk events. Weinig relaxed, maar de dag begon altijd met uitzicht over de zee. Deze keer was er wel tijd voor en wij gingen naar het mooie Beach Restaurant Safari Lodge voor een drankje en aperitief hapjes.

Drankje drinken aan zee bij Safari Lodge in Zandvoort - Haarlem de stad aan de kust - Weekendje weg tips van Foodinista
Drankje drinken aan zee bij Safari Lodge in Zandvoort - Haarlem de stad aan de kust - Weekendje weg tips van Foodinista

Het was mooi weer toen wij in Haarlem waren, maar niet echt warm, alleen aan de kust is het al snel heel erg fijn. Dus mijn tip, volg niet de weer voorspellingen, maar ga gewoon altijd zelf even kijken, want vaak is de zon wel aanwezig aan de kust en bij de strandtenten zit je ook uit de wind. Wel blijven smeren natuurlijk!

Kindvriendelijk hapje eten in Haarlem

In Haarlem kun je heerlijk eten! Maar na een lange dag gingen wij voor makkelijk. De kinderen waren al best wel moe en ooi gingen wij ook regelmatig pizza eten bij Noveciento. Daarbij de kinderen en ons zelf maak je er ook blij mee! Dus pizza eten in Haarlem. Iedereen blij. Daarbij heeft Noveciento ook een heel leuk budget. Je kunt voor een kleine prijs een avondje uit eten. Bij binnenkomst zal het ook opvallen dat er veel gezinnen met kinderen zitten en je voelt je er ook op je gemak.

Pizza eten in Haarlem - Kidsproof eten in Haarlem
Pizza eten in Haarlem - Kidsproof eten in Haarlem

Je kunt bij Noveciento kiezen voor hele lekkere toetjes, maar wij zijn niet iedere dag in Haarlem dus wij gingen voor een andere optie.

IJsje eten in Haarlem

Voor een ijsje in Haarlem ga je naar Garrone. Zo lang de Garrone geopend is staan er rijen voor de ingang en het is logisch ook! Voor iedereen is er wel een favoriete smaak en de kwaliteit is gewoon heel erg goed.

Beste ijssallon in Haarlem - Leuke tips in Haarlem tijdens een weekendje weg van Foodblog Foodinista

Genieten en spelen bij Hoeve Duin en Kruidberg

De regio Haarlem is divers. De stad, de kust en ook landelijk. De tweede dag gingen we voor een wandeling en meer bosrijk. Wij reden iets buiten Haarlem en gingen naar Hoeve Duin en Kruidberg. Niet te verwarren met meer chique Landgoed Duin en Kruidberg, wat wel in de direct omgeving is en ook in Santpoort-Noord. Alleen Hoeve Duin en Kruidberg is een kindvriendelijke en meer toegankelijke omgeving. Een ijsje, punt appeltaart, frietje, koffie of thee. Het kan allemaal.

Genieten bij Hoeve Duin en Kruidberg - Er op uit met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips van Foodinista

Vervolgens spelen de kinderen fijn op de grote weide met het eigen speelgoed van Hoeve Duin en Kruidberg en vanuit allee zitplaatsen heb je goed overzicht. Mocht je er in de avonduren zijn? Dan weet ik wel dat ik graag zou aanschuiven rond het haardvuur.

Genieten bij Hoeve Duin en Kruidberg - Er op uit met kinderen in Haarlem - Weekendje weg tips van Foodinista

Kindvriendelijke stedentrips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

  • Ga een weekendje naar Amsterdam! Lees hier mijn tips voor het ontdekken van de hoofdstad.
  • Welke steden in Nederland zijn de moeite waard om culinair te ontdekken? Lees hier mijn tips.
  • Of ga een weekendje met kinderen naar Utrecht.

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie