Dreumes voeding in Italië foodblog Foodinista

Dreumesvoeding in Italië

Deel deze post

Als je de allereerste keer met je gezin op vakantie gaat is het best een beetje spannend, zo heb ik het in ieder geval ervaren. Wat moet je wel meenemen en wat kun je thuis laten. Na veel twijfelen neem je besluiten en ga je op op reis. Wij zijn nu een week terug uit Italië en ik heb een beetje de balans op kunnen maken over wat ik de volgende keer wel en niet zou doen. Misschien heb jij er wel iets aan en misschien ook niet, maar graag deel ik mijn ervaringen en tips met je over de dreumesvoeding in Italië en deze tips kun je ook gebruiken voor reizen met een baby. Onze restaurantervaringen in Toscane, hoe kindvriendelijk is Toscane, en wat wij wel en vooral niet konden krijgen in Italië, want ongeacht dat er kinderen in alle landen zijn is het ons soms toch een beetje tegen gevallen en hebben wij er heel makkelijk over nagedacht. Uiteindelijk kun je tegen een cultuur verschil aanlopen. De auto was vol geladen, maar niet met alle dreumesvoeding waar wij of eigenlijk onze kleine man aan gehecht is. Voor onze vakantie schreef ik het al het blog dreumesvoeding op vakantie met een checklist voor de basis en deze tips blijven zeker zo, maar ga je naar Italië dan is dit zeker een extra leuke handleiding die je natuurlijk naar eigen behoefte kunt aanvullen of afvinken.

Dreumesvoeding in Italië onze voorbereiding

Camping Italie tips ervaring; Kort samengevat had ik het volgende meegenomen.

– 3 pakken flesvoeding
– 5 potjes fruitvoeding
– 20 zakjes knijpfruit
– 7 potjes groentehap
– 1 fles biologische diksap
– 1 doos soepstengels
– 1 pak babykoekjes

Deze voorraad was voor twee weken, met de verwachting dat er in Italië ook gewoon groente potjes verkocht zouden worden voor kindjes van 12 maanden. Alleen dit viel echt heel erg tegen. Niet in de supermarkt, maar ook niet in de supermarkt van de camping. Natuurlijk hebben wij regelmatig gekookt, maar zonder de beschikking over een blender of staafmixer, maar ondanks dat wij overnachten op een camping zijn wij niet echt full-time zwembadmensen. De camping is een vaste verblijfplaats die kindvriendelijk is en vervolgens gaan we dagtripjes doen. Dan is het makkelijk in hete temperaturen om een potje of zakje knijpfruit mee te nemen wat deze temperaturen goed kan verdragen.

Dreumesvoeding in Italië

Hoe hebben wij het opgelost? Uiteindelijk hebben wij wel potjes babyvoeding gekocht, maar dit zijn alleen potjes pastasaus. Heel apart en eigenlijk zijn ze niet heel erg gezond, naar mijn idee. Hier kook je vervolgens klein spaghettini’s bij en deze zijn heel geschikt voor een dreumes, maar een echte tip vind ik het niet. Wij vonden de smaken ook heel heftig. De vissaus leek wel een hap uit de zee, maar de kleine man vond het wonder boven wonder lekker.

Fruitpotjes zijn er wel, maar deze zijn heel klein. Fruit heeft Florian gewoon uit het vuistje gegeten bij de stacaravan, aan het zwembad alleen onderweg uit een potje. Dit was eigenlijk ook al het plan.

Inpaklijstje dreumesvoeding in Italië

Camping Italie tips; voor twee weken pakken wij voor een dreumes van 1 jaar het volgende in voor de verzorging voor eten en drinken.

– 3 pakken flesvoeding (ik geef geen borstvoeding)
– 9 potjes fruitvoeding (verder vers fruit op vakantie, dit is voor onderweg)
– 20 zakjes knijpfruit (na het zwemmen, dorst en snel vitamine en vezels)
– 15 potjes groentehap (altijd voldoende bij ons en gezonder dan de Italiaanse potjes en niet iedere dag pasta)
– 1 fles biologische diksap
– 1 doos soepstengels (van de lijst af deze koop ik in Italië ook meergranen)
– 2 pakken babykoekjes van al het spelen meer kleine trek
– 4 flesjes (1 in de caravan, 1 in de rugtas, 1 in de strandtas en 1 voor diksap en het drinkt sneller dan een antilekbeker met 30 graden)
– ORS bij warmte en stel je voor ziekte
– Ziplock zakjes om vers fruit in mee te nemen
– Anti lek beker voor drinken

Na deze ervaring is, zoals je kunt lezen, onze meeneemlijst een beetje aangepast. Dit door de cultuur en ook de voorbereiding. Wel heb ik geleerd om veel minder spullen in te pakken. Veel minder kleding, slabbetjes, speelgoed en al het andere, maar dit is een foodblog. Dus ik hou het op dit blog bij de dreumes voeding en ik hoop dat jij er ook iets mee kunt. Je kunt het natuurlijk aanpassen aan de eet en drinkbehoefte van je eigen baby/dreumes. Maar ik heb een fruit en broodeter. En tja wat niet op gaat? Dat neem je gewoon weer mee terug. Qua gewicht zijn natuurlijk ook de maaltijden in zak heel handig in plaats van potjes.

Musthaves mee op reis voor de dreumes

De musthaves die wij absoluut mee op reis nemen zijn de volgende.

Sit n sack peuterzitje uit eten musthave voor kleine kinderen op vakantie peuters

De minimonkey is echt ideaal als wij uit eten gaan. Al zijn er in bijna alle Italiaanse restaurants kinderstoelen beschikbaar. Daar kunnen veel Nederlandse restaurants eigenlijk nog wel iets van leren. Regelmatig zijn het ook nog stoelen met een verkleiner en een riempje erin. Alleen bij sommige stoelen was de kwaliteit dan weer niet al te best dan was bijvoorbeeld het schotje tussen de benen eruit en voor een baby of net dreumes werkt dit niet. Ze blijven dan echt niet zitten. Leven de Minimonkey.

Meer blogs blijven volgen en ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
 • Maris
  Geplaatst op 08:18h, 06 april

  Pfoe dat is nog flink slepen voor zo’n kleine, maarja het is natuurlijk wel belangrijk dat ze goed en gezond eten :)

 • Vakantieplek
  Geplaatst op 16:13h, 21 februari

  Vooral in het buitenland is het belangrijk dat ze goed, gezond en genoeg eten! al is het wel een hele lijst wat je mee moet nemen haha.

 • Foodinista
  Geplaatst op 12:24h, 22 februari

  Ja dat klopt vooral voor de kleintjes, al is het ene land anders dan het andere. Italië viel mij voor kleintjes erg tegen. Zelf ben ik ondertussen ook makkelijker geworden, maar de eerste keer is altijd spannend.

Geef een reactie