06 apr Inpaklijst reizen met kinderen – Wat heb je echt nodig!
Wanneer je voor de allereerste keer met je gezin op vakantie gaat is het best een beetje spannend. Zo hebben het in ieder geval ervaren. Opeens ga je met drie personen of misschien wel meer met een meerling. Je moet denken aan extra bagage. Wat moet je wel meenemen en wat kun je thuis laten, want er zijn overal winkels, maar misschien niet dezelfde producten. Daarbij zijn kindjes echt wel éénkennig en jij als ouder misschien ook wel. Na veel twijfelen neem je het besluit en je gaat op op reis met je kindje. Een goed idee! Zo gingen wij met Florian voor het eerst op vakantie toen hij één jaar was en met Philou toen ze 3 maanden was. Natuurlijk ging dit niet perfect en van deze ervaringen leer je. Reizen met kinderen is spannend en je neemt of te veel mee of te weinig. Lees mee met onze tips voor reizen met kinderen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Inpaklijst reizen met kinderen – HELP STRESS
Bij de eerste reis met Florian ging ik er vanuit dat het assortiment aan kindervoeding in Italië ook groot zou zijn, zoals in Nederland, maar viel dat even tegen. Er was helemaal niks. Zijn wij in Nederland bekend met onze fruithapjes, potjes en groentehapjes in Italië kennen ze dit niet. Dit was een drama, want de oudste was door zware reflux, het maagklepje sluit niet goed en je kindje heeft extreem veel last van maagzuur, geen eenvoudige eter. Eenvoudige smaken, weinig prikkelends en potjes en simpele maaltijden hadden wij nodig. Met Philou gingen we naar Turkije en daar waren we er mee bekend dat we voldoende luiers, zwemluiers en voeding mee moesten nemen voor twee weken. In de koffer natuurlijk. Niet direct gerekend op uren vertraging. Negen uur in totaal. Dit werd heel spannend op Schiphol, nadat er vijf flessen waren weggedronken en de nodige luiers vol waren. Kortom geen standaard paklijstje, maar denk ook aan de uitzonderingen. Misschien heb jij er wel iets aan en misschien ook niet, maar graag deel ik mijn ervaringen en tips met je.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Voeding inpakken voor op reis
Babyvoeding en dreumesvoeding inpaklijst voor op vakantie. Zo vergeet je geen favorieten naar bestemmingen waar weinig te shoppen valt en kom je de dagen makkelijk en ontspannen door tijdens de reis of op bestemming tijdens twee weken vakantie. Dit is gebaseerd op een noodhoeveelheid, flesvoeding en dat er wel vers fruit aanwezig, maar je hebt wel voor onderweg iets bij je. Mocht je kindje reflux hebben neem dan extra voeding mee in verband met pittige smaken die de slokdarm niet aan kan of ga je vliegen neem dan een extra voorraad mee in de handbagage bij een vliegreis.
Inpaklijst voeding voor baby-dreumes voor 2 weken
- 3 pakken flesvoeding + 1 extra in de handbagage
- 5 potjes fruitvoeding
- 5 zakjes knijpfruit (ook fijn bij het opstijgen en landen van het vliegtuig + 4) voor kinderen mag je alles meenemen.
- 7 potjes groentehap of zakjes groentehap
- 1 fles biologische diksap, Ranja of diksap hebben wij eerder ook zelf meegenomen naar all inclusive, grappig maar waar dit hadden ze niet. Alleen prik.
- 1 doos soepstengels
- 2 pakken babykoekjes
- staafmixer voor het bereiden van pureetjes wanneer je zelf in een appartement of caravan verblijft.
- verblijf je in een hotel en kun je niet pureren of koken alles + 3 (niet de stoepstengels en babykoekjes).
- Medicijnen, vitamines en aanvullingen, zoals vitamine D
TIPS OP DE INPAKLIJST VOOR REIZEN MET KLEINE KINDEREN
Altijd meenemen op reis en op vakantie wanneer je reis met kleine kinderen:
- Favoriete knuffel
- Lampje voor op de kamer
- Zwemluiers (meestal een echt Nederlands product)
- Luiers (kun je op locatie kopen) wel voldoende in de handbagage doen
- Billendoekjes
- Snoetenpoetsers
- Eigen babybestek
- Eigen drinkbeker
- Naar een warme bestemming? Veel rompertjes en shop deze met korting
- Voldoende slabbetjes
- Zonnehoedje
- Zonnebrand
- Zwembroekje of badpakje
- Zwemvestje of zwemband
- Draagdoek, buggy of rugdrager
- Een eigen koffertje is een stoer idee, zoals een Trunki
Kindje aan tafel mee laten eten – Fan van de Minimonkey
De minimonkey is echt ideaal als wij uit eten gaan.Daar kunnen veel restaurants eigenlijk nog wel iets van leren. Regelmatig zijn het ook nog stoelen met een verkleiner en een riempje erin. Alleen bij sommige stoelen was de kwaliteit dan weer niet al te best dan was bijvoorbeeld het schotje tussen de benen eruit en voor een baby of net dreumes werkt dit niet. Ze blijven dan echt niet zitten. Leven de Minimonkey dan heb je altijd je eigen draagbare kinderstoel bij je.
EEN FIJNE KINDVRIENDELIJKE VAKANTIE GEWENST!
Meer blogs blijven volgen en ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maris
Geplaatst op 08:18h, 06 aprilPfoe dat is nog flink slepen voor zo’n kleine, maarja het is natuurlijk wel belangrijk dat ze goed en gezond eten :)
Vakantieplek
Geplaatst op 16:13h, 21 februariVooral in het buitenland is het belangrijk dat ze goed, gezond en genoeg eten! al is het wel een hele lijst wat je mee moet nemen haha.
Foodinista
Geplaatst op 12:24h, 22 februariJa dat klopt vooral voor de kleintjes, al is het ene land anders dan het andere. Italië viel mij voor kleintjes erg tegen. Zelf ben ik ondertussen ook makkelijker geworden, maar de eerste keer is altijd spannend.