Boedapest met kinderen - Vakantie tips + Leuke eet adresjes

Boedapest met kinderen – Vakantie tips + Leuke eet adresjes

Deel deze post

Een stedenstrip naar Boedapest met kinderen daar denk je misschien niet zo snel aan, maar het is een heel leuk vakantie idee! Wij zijn er zelfs fan van. Waarom we voor Boedapest kiezen voor een gevarieerde vakantie? Daar hebben we diverse redenen voor. In de zomervakantie gingen wij een week naar Boedapest met de kinderen en onze ervaringen ga ik met je delen. Boedapest met kinderen is een leuke idee voor een gevarieerde vakantie waarin je je niet gaat vervelen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Weekje Boedapest met kinderen

Zelf kiezen wij altijd voor actieve vakanties. Vakanties waarbij je kunt ontdekken en beleven, maar wel kindvriendelijk. Vooral nu de kinderen nog behoefte hebben aan spelen. Tijdens onze reis naar Boedapest waren de kinderen zes en drie jaar oud dus nog echt speels. Maar de variatie was wel welkom. Een lange dag op een camping en continue de zelfde activiteit houden de kinderen ook niet vol. Dus tijdens een campingvakantie in Frankrijk ondernemen wij ook altijd diverse uitjes. Een stedentrip met kinderen vinden wij dan ook een aanrader, al is de ene stad meer geschikt dan de andere. Boedapest heeft zicht ontwikkeld tot een kindvriendelijke stad waar een week vakantie zorgt voor goed vermaak. Niet alleen door de activiteiten in Boedapest, maar ook door de reisafstand, het prijspeil en de kwaliteit en service die je tegenwoordig kunt verwachten. Een city trip Boedapest kun je bijvoorbeeld ook combineren met Landal in Hongarije aan de Hongaarse meren of een luxe kampeervakantie aan het Balatonmeer, want er valt in Hongarije meer te ontdekken. In de stad zelf is het prettig om met het gezin in een appartement in Boedapest te verblijven zo kun je je tijd indelen en kun je in de avond nog rustig zitten, terwijl de kinderen af en toe vroeger naar bed gaan.

Een georganiseerde citytrip Boedapest boek je hier.
Boedapest op de fiets verkennen met een Nederlandse guide? Kijk dan hier.

Wanneer naar Boedapest met kinderen?

Wij hebben Boedapest in de winter en in de zomer met kinderen ervaren. Beiden is een aanrader. Boedapest is in beiden seizoenen anders. In de winter is Boedapest in kerstsfeer in ervaar je een lichtjesstad dit is erg mooi, maar in de zomer zijn er wel meer activiteiten en kun je echt van het buitenleven en de terrasjes genieten. Daarbij zijn er mooie gratis speeltuinen. Deze zijn wel het hele jaar open, maar in de zomer ook in de avond en in de winter met een dik pak sneeuw zijn deze toch minder interessant. De conclusie is wel dat je het hele jaar door met kinderen naar Boedapest kunt reizen.

Meer tips over Boedapest lees je hier. Ook leuke tips over Boedapest in de winter.

Rondreizen in Budapest

Wij gingen naar Budapest met de auto, maar de auto hebben wij de gehele week geparkeerd in een parkeergarage dichtbij ons appartement. De parkeergarage waar wij parkeerden wij bij het nationaal museum. Een moderne parkgeergarage en de kosten voor een week parkeren waren 50 Euro. Ons appartement was aan de Buda kant de levendige kant van de stad met musea, de dierentuin, winkelcentra en diverse restaurants. Eigenlijk is alles hier op loopafstand en binnen een afstand van 5 km. Bij mooi weer kun je dus ook alles lopen. Dagelijks loop je dan ongeveer 5 km. tot 15 km. Wil je met het openbaar vervoer dan kun je een OV ticket kopen ondergronds bij de Metro stations een aanrader is om er direct 10 te kopen dan krijg je er één cadeau met je OV kaartje mag je overstappen en ook van Buda naar Pest en omgekeerd reizen. Wanneer je gebruik maakt van een Budapest Card voor 24 tot en met 120 uur, waarbij je ook korting krijgt op Toeristische attracties, dan reis je gratis met het OV. Er zijn ook Budapest Cards Junior. Mijn advies is wel om dan ook echt uit te zoeken welke attracties, musea en activiteiten in Boedapest je wilt bezoeken. Voor kinderen is er veel gratis en kinderen reizen sowieso gratis met het Openbaar in Boedapest. Voor kinderen is rondrijden is de bus sowieso leuk. Iedere buslijn rijd bijna om de 5 minuten dus de connecties zijn goed en je ziet direct veel van de stad. Ook de tram is een aanrader, vooral de tram langs de Donau en over de bruggen. Daarbij vind ik zelf de Budapest Card in de winter nuttiger dan in de zomer, ook een foodtour in de winter is een aanrader, want dan ben je met een kleine groep. In de winter bezoek je meer binnen activiteiten in Boedapest en in de zomer ga je de pracht en praal bekijken in de stad en dit is sowieso ‘gratis’.

P.s. Normaal is er ook een goed en snel metronetwerk in Budapest, maar in de zomer 2021 lag deze volledig stil.

Met de bus in Boedapest reizen - Reizen in Boedapest met kinderen

Hight lights in Boedapest met kinderen die je moet bezoeken

In Boedapest valt veel te ontdekken bezichtigen en voor kinderen voelt het dan ook als een soort openlucht speeltuin tussen all pracht en praal. De mooie uitzichtpunten over de stad, de wandelingen door de grote stad en de ritjes met het openbaar vervoer. De bijzondere gebouwen die je terug nemen naar de tijd van Sissi. Mocht je de films gezien hebben – oud of nieuw – dan zal je veel herkennen. Bezoek het vissersbastion met prachtig uitzicht over Boedapest. Hier vertel ik hoe je er makkelijk naartoe reist. Maar ook de Opera, Grote kerk van Boedapest en het Heldenplein mag je niet missen. Allemaal imposante locaties in Boedapest. Wandel ook over de boulevard langs de Donau en ga op zoek naar de schoenen. Dit ziet er vriendelijker uit dan het is, maar dit is gedenktmonument uit de tweede wereldoorlog. Joodse inwoners uit Boedapest zijn er bruut de Donau in geschoten.

De stad Boedapest is gescheiden door de rivier de Donau. De stad wordt vervolgens weer verbonden door diverse bruggen. Deze bruggen zijn imposant en het is prachtig om over deze bruggen een wandeling te maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Kinderen willen spelen – Mooie speeltuinen in Boedapest

Inderdaad! Kinderen willen spelen. Waar je ook naartoe gaat op vakantie, kinderen willen altijd spelen. De ene stad is meer ontwikkeld dan de andere en laten we eerlijk zijn tijdens sommige strandvakanties kan het moeilijker zijn, maar in Boedapest is het aanbod groot! Er zijn de laatste jaren prachtige speeltuinen aangelegd in de stad.

Speeltuin Gellert heuvel in Boedapest

Een ander uitzichtpunt wat je wilt bezoeken is de Gellert Heuvel. Daar heb je mooi uitzicht over de stad. Vervolgens loop je naar beneden en kom je halfverwege de de Gellert heuvel een mooie speeltuin met veel glijbanen tegen. Deze speeltuin is ook echt prachtig aangelegd, want er is gebruik gemaakt van de ruimte. De glijbanen zijn in en tegen de heuvel aangebouwd en met softkussens kunnen de kinderen naar boven klimmen. Wanneer je bent uitgespeeld dan is het tijd voor badderen en zwemmen of over de brug doorlopen naar de grote Markthal van Boedapest. Het gellert badhuis is onder aan de Gellert berg.

* Kinderen moeten wel zindelijk zijn en minimaal acht jaar om ook van alle baden te kunnen genieten. Daarbij zijn mannen en vrouwen grotendeels gescheiden in het Gellert Bad. Met deze reden vind ik de baden van het Gellert iets minder leuk om te bezoeken met het gezin. Maar blijf lezen! Want er volgens nog meer zwem tips! En kuurbaden tips die kindvriendelijk zijn! 

Wist je dat er op een uur rijden vanaf Boedapest een Landal Park is? Boedapest is dan een mooie dagtrip! Bekijk hier het Landal park.  

Speeltuin in Hartje Boedapest – Met terrasjes voor Papa’s en Mama’s

Deze speeltuin is groot! Op de foto’s ziet je het zo niet, maar de speeltuin is opgedeeld in vier delen met ook een apart peutergedeelte wat is afgesloten. Maar zijn je kinderen groter of wanner je zet met elkaar kunt laten spelen dan zijn er voor de ouders diverse restaurantjes rondom deze speeltuin. Een win-win. De speeltuin ga je vinden door Karolyi-kert te volgen op Google Maps. Dan bevind je je ook nog in centrum.

Spelen bij het Nationaal Museum

Het nationaal Hongaars Museum is sowieso een bezoek waard. Daar ontdek je de geschiedenis van Hongarij. Achter het museum bevind zich een Hongaars koffiehuis met heerlijke taartjes waar je dankzij de fonteinen ook een echt vakantiegevoel krijgt. Voor de kinderen is er in het park een mooie speeltuin aangelegd. De speeltuin is gratis en de speeltuin is aangelegd in een historisch Hongaarse stijl. Treinen, een klok, pretzel huisjes en de magie van het museum. Een mooie locatie om te spelen. Voor de ouders zijn er bankjes en wil je zelf even relaxen dan kun je eerst bij California Coffee Company een koffie to go halen. In de winter kun je daar natuurlijk ook plaatsnemen en links is er een kinderhoek met speelgoed voor kleine kinderen. Op een warme zomer avond werden er op de trappen van het Hongaars Nationaal museum ook nog tango lessen gegeven dus ook dat was top vermaak!

Olympisch park aan de Donau

Ons verblijf in Boedapest was tijdens de Olympisch spelen. Zoals ik aangaf is een tramrit maken langs de Donau een leuk activiteit en zo ontdekken kinderen ook zelf de stad. Onze hockeyer werd helemaal enthousiast toen hij vanuit de trein de Olympische ringen zag staan. Wel de Hongaarse Olypische ringen, maar toch was het geweldig! Er werd op het stopknopje gedrukt en de tram uit! Langs de Donau is een speeltuin onder de bomen waar je in de warme zomer even kunt uitpuffen en de kinderen kunnen spelen, maar er zijn ook water elementen dus afkoeling gegarandeerd. Daarbij is het ook het ere-park voor de Olympische spelers van Hongarije. Zelf vind ik het heel leuk dat alle speeltuinen in Boedapest een thema hebben! Leerzaam en toch gewoon spelen. En bij deze speeltuin is het uitzicht ook nog eens mooi meegenomen. Daarna gingen we pizza eten voor de lunch. Tips bij de eet tips volgen verder op.

P.s. deze speeltuin vind je 2 haltes met de tram na het parlement. Zijn de kinderen groter en spreken ze al een beetje Engels (of je zorgt zelf voor de vertaling) dan kun je in Boedapest ook een rondleiding krijgen in het parlement. Deze moet je wel reserveren. Ook is er iedere dag een wisseling van de wacht.

Boedapest met kinderen - Spelen in het Olympisch park langs de Donau - Speeltuin tips in Boedapest

Ontdek Boedapest met een local en boek je tour hier.

Uitjes in Boedapest met kinderen

Naast de speeltuinen in Boedapest die gratis zijn, maar waar je ook niet heel de dag zit zijn er natuurlijk ook nog veel andere interessante uitjes. Wij waren in de zomer 2021 voor het laatst in Boedapest met onze kinderen. Door het welbekende Corona virus waren ook nog diverse binnen activiteiten gesloten, zoals kindermusea, speelhallen en bowlingbanen, maar ook deze zijn er. Bij ons regende het bijvoorbeeld ook een dag en toen werd het even zoeken. Maar Shoppingmall WestEnd is dan altijd een uitkomst. Dit is een grote Mall met Amerikaanse uitstraling. Spreken de kinderen al Engels dan kun je ook naar de bioscoop. Bij mooi weer is ook daar nog een speeltuin op het dak.

Dierentuin in Boedapest

De dierentuin in Boedapest heeft de afgelopen jaren een renovatie ondergaan. De dierentuin is daadwerkelijk mooi te noemen en zeer uitgebreid. De verblijven zijn ruim en goed verzorgd. Tijdens ons bezoek was er een aantal dagen ervoor een olifantje geboren en dit was prachtig om te zien. Ook de kinderen vonden het geweldig. Daar konden ze wel een uur naar kijken. Maar er was meer.

De dierentuin gaat wel met de tijd mee. Het draait niet alleen om de dieren zelf en het ‘aapjeskijken’. Het is meer een dieren experience geworden. Zo zijn er meer speelmogelijkheden die rondom dieren draaien en het ontdekken van wildlife. Ook is er een kinderboerderij en kun je het de geschiedenis van Hongarije ontdekken op een speelse manier. In Hongarije heeft een rijke geschiedenis met paarden, bijzondere koeien en het boerenleven. Deze geschiedenis laten ze ook graag op een leuke manier zien in een gedeelte van de dierentuin, want in de stad verzamelt iedereen zich tenslotte.

Spelen in de speeltuin in de dierentuin in Boedapest

Bij deze kinderboerderij en dit Hongaarse ontdekkingsgebied is ook een mooie en grote nieuwe speeltuin waar kinderen zich zeker wel een uur kunnen vermaken. Er zijn een aantal activiteiten waar je extra voor moet betalen, maar een dag entree voor een gezin met 2 kinderen voor de dierentuin kost: 26 Euro en met 3 kinderen kost 31,00 Euro, ja dit is inclusief 2 volwassenen. Inderdaad in Nederland bezoek je de dierentuin dan met 1 volwassene. In de dierentuin zijn leuke restaurantjes, maar na een lange dag slenteren in de dierentuin zijn wij bij een restaurantje in het stadspark van Boedapest gaan eten. Deze tip zal ik delen bij de Eten en drinken tips in Boedapest.

Maak de reis naar Boedapest en je verblijf in Boedapest nog leuker met deze cadeautjes en vakantie hebbedingen voor kinderen.

Zwemmen in Boedapest met kinderen + thermaal water

De thermale baden van Boedapest zijn wereldberoemd. De meest bekende zijn het Szechenyi Thermaal bad in het stadspark en Gellert Thermaal bad tegen de Geller berg langs de Donau in Boedapest. Zoals aangegeven moeten kindereren zindelijk zijn, maar ook mogen kinderen ook nog niet in alle thermale baden zwemmen. Bij het Szechenyi alleen buiten en bij het Gellert alleen binnen in het normale zwembad en ook buiten. Maar ik heb twee tips voor je waar je met je gezin veel meer van gaat genieten en toch het Boedapest gevoel mee krijgt.

Relaxen en zwemmen op Margaretha Eiland ook wel Margit hid

Wanneer je naar Margaret Island gaat in Boedapest dan ga je naar het hart van de Donau. Dit eiland ligt midden in de Donau. Een eiland in de stad en een oase van rust. Aan de ene kant heb je het stadspark en aan de andere kant dit park in de Donau. Bij aan komt loop je tegen deze fontein op waar ieder half uur een muziekshow is. Een spektakel opzich. Daarna is er van alles te beleven, want op het eiland rond wandelen of fietsen is al een aanrader. Wil je ook nog een keer hardlopen of een andere sport doen ga dan naar Margaret Island voor een rustige omgeving. Mijn advies is wel: alleen bij daglicht. Het blijft een park. Er is wel een discotheek op Margaret Island, maar laat je daar met een taxi naartoe brengen. Alleen we komen er nu voor het zwembad.

Het zwembad op Margaret Island is een dag activiteit. Meerdere baden met activiteiten voor kinderen, een golfslagbad, baden met thermaal water, bubbelbaden en voor kinderen langer dan 1.40m zijn er diverse glijbanen. Ook zijn er diverse zwembaden waar je gewoon baantjes kunt zwemmen of waar je met een luchtbed of band kunt ronddrijven deze verkopen ze daar ook. Wil je relaxen dan kun je voor 1,20 Euro een dag een bedje huren en kluisjes zijn er ook. Eten meenemen mag niet, maar drinken wel. Dit is voor de hygiëne en ook voor de inkomsten, maar er zijn diverse restaurants. Het zwembad is half het eiland en er rijd een bus van het OV op het eiland wanneer je al met de tram naar het eiland gaat loop dan eerst naar de fontein en stap vervolgens over op de bus. Let op! Er rijden ook diverse toeristen busjes maak daar geen gebruik van deze zijn 5x zo duur. De volledige naam van het zwembad is Platinus Strand Baths. Er is namelijk ook nog een thermaal hotel met zwembad op het eiland en de Lukacs therme is er ook, zodat je wel bij de juiste naar binnen gaat (al zijn deze ook aanrader). De entree prijzen variëren, maar een doordeweeks dag is voordeliger en rustiger. Er zijn ook familie tickets en het staat niet duidelijk op de website, maar kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Snacken in het zwembad in Boedapest - Vakantie met kinderen in Boedapest
Zwembad snacken bij de American Hot Dog Stand

Aquaworld Budapest

Zoek je een zwembad met heel veel entertainment en wil je ook in de winter zwemmen? Dan is Aquaworld de beste optie in Boedapest. Dit is een paradijs. Dit zwembad staat bij ons nog steeds ‘op het lijstje’. Aangezien wij regelmatig naar Boedapest gaan deel ik onze ervaring zo snel mogelijk! Maar ik wil deze tip wel met je delen. Het zwembad ligt iets buiten Boedapest, maar er zijn pendelbusjes vanuit Metro en busstation Astoria en Kalvin Ter. Deze rijden je voor een dag entertainment heen en weer. Dit zwembad kun je wel vergelijken met een pretpark. Ook is het een goed idee op een dag met slecht weer. Maar je kunt er ook je stedentrip vakantie uitbreiden met extra vakantie, want Aquaworld is zelfs een vakantie resort met luxe hotel. Of vanuit deze locatie Boedapest ontdekken. Het kan natuurlijk ook omgekeerd. Een ontspannen vakantie naar Hongarije met stedentrip. In Boedapest is het tenslotte in de zomer gemiddeld 25 tot 30 graden.

Je vakantie bij Aquaworld Resort Budapest kun je hier boeken.

Eten en drinken met kinderen in Boedapest

De stad Boedapest ken ik nu ruim 15 jaar. Tijdens mijn studententijd aan de NHTV ging ik op uitwisseling naar Boedapest. Sommige dingen veranderen denk ik nooit, maar de afgelopen jaren is er ook heel veel veranderd in de stad. Zo ook het aanbod van eten en drinken in de Hongaarse hoofdstad. de restaurants hebben zich ontwikkeld en het aanbod is groter geworden, maar ook de keuze aan producten. Dit is echt iets wat een vooruitgang is. De kwaliteit is beter geworden, maar ook de producten. Vijftien jaar terug was het erg eentonig. Alles was groots, maar wanneer er vijftien keuzes waren dan kon je meestal kiezen uit vijftien keer hetzelfde. Met kinderen blijft het natuurlijk altijd ingewikkeld. In Boedapest zijn ondertussen ook Michelin restaurants, bistro’s met mooie uitgebreide keuzes en soms heb je wel het gevoel dat dit alleen voor de toeristen en de rijkere Hongaren is, maar de mogelijkheid is er wel. Daar kun je de Hongaarse keuken vinden, want de lokale producten worden daar ook mooi geserveerd van paprika naar truffel tot fois gras allemaal lokale hongaarse producten. Dit aanbod deelde ik al eerder in mijn twintig tips in Boedapest blog. WIl je met de kinderen leuke tips voor eten en drinken ontdekken? Dan ga ik er nog een aantal delen! Lekker, makkelijk en praktisch eten en drinken in Boedapest.

Hamburgers eten in het stadspark in Boedapest bij Pantlika Bistro

Na een dag slenteren door de dierentuin was het tijd voor eten! Aan de overkant van het stadspark loop je het stadspark in. Bij direct oversteken zie je al een aantal eettentjes, maar deze sla je over (beetje toeristisch). Het is nog even een wandeling van 1500 meter waard en dan kom je bij Pantlika Bistro voor grill burgers. Super vers! In het park is ook BRGR, maar dit is meer fastfood en zou ik afraden. Hier bestel je bijvoorbeeld home made limonades, salades en ga je chillen! In de avond spelen er ook bandjes en je geniet van een picknick sfeer. Het publiek is gevarieerd van studenten tot families en sporters die even een drankje komen drinken, vooral Hongaren. Een Engelstalig menu hebben ze ook niet, maar met Google maps kom je ver. Oh ja en ook de cocktailbar is een aanrader.

Nog meer Hamburgers bij GoodBar GoodBurger

Een andere sfeer en meer commercieel, maar wel prima kwaliteit en meer creativiteit. Burgers met diverse kazen, een vega optie of een proeverij. De extra’s kies je apart, zoals frietjes, zoete aardappel of een salade. Bij GoodBar GoodBurger bevind je je in het centrum van Boedapest en bij Metro Kalvin Ter. Een ruim opgezet restaurant en in de zomer met terras in een autoluwe straat. Voor de kinderen kun je kiezen uit het snack menu, maar de porties zijn nog steeds heel groot. Voor 30 Euro heb je met het hele gezin gegeten en ook nog goede kwaliteit. Wel reserveren. Loop daarvoor even langs.

Ontbijten en Hongaarse taartjes eten bij Gerbeaud Café

Gerbeaud Café is een begrip in Boedapest en je mag het eigenlijk niet overslaan. De koffiehuizen in Boedapest zijn beroemd. De pattiserie is van hoge kwaliteit en de Hongaarse Dobos Cake moet je proeven. Deze is afgetopt met een laagje sticky caramel. Maar ja wanneer je éénmaal gaat kijken in de vitrine. In Boedapest zijn meer koffiehuizen, maar afgelopen zomer was helaas alleen Gerbeaud open. Ieder koffiehuis heeft een eigen assortiment, maar overal zal je de Dobos cake tegen komen. Voor deze koffiehuizen maak je graag lange wandelingen door de stad. Vervolgens neem je in de zomer plaats op het terras, maar vergeet zeker niet binnen te kijken, want de schoonheid van de klassieke koffiehuizen is zo mooi!

IJsjes in Boedapest – IJssalons waar je naartoe wilt

Ijs kun je natuurlijk overal eten. Wanneer het 30 graden is dan kun je op iedere straathoek wel een ijsje kopen, maar voor welke ijssalon loop je in Boedapest om? Ik heb twee tips voor je of eigenlijk drie, maar eentje ga je hier vinden.

IJssalon Lavendula in Boedapest

Het enige wat mij irriteerde waren de hoorntjes. Maar het ijs! Ik kon al moeilijk kiezen. Veel ijs smaken waren vegan of in ieder geval lactose vrij. Echt een pré! Dus veel keuze voor iedereen. Vervolgens waren de smaken ook nog verrassend. Fruit met kruiden of chocolade met fruit of noten. Geen standaard smaken. Iedere drie maanden veranderen de smaken bij Lavendula. Passend bij het seizoen. Maar even omlopen is de moeite waard.

Klassieker in Boedapest – IJs bij Marodi Cukraszda (wat een naam!)

Tegen deze taarten en ijssalon zijn we echt toevalig tegen aan gelopen, maar een schot in de roos! Na een bezoek aan Margarit Island lust je in de warmte wel een ijsje of na een winterwandeling wel een koffie, warme chocolademelk en Hongaarse taart. Echt waar! Stap uit bij de eerste metrohalte bij McDonalds (en daar ga je niet naartoe) maar achter de Mc is dit café. Wij zagen oude vrouwtjes aan een ijsje likken. Deze ijsjes kosten omgerekend 0,50 cent. Maar de smaken zijn klassiek: Sacher Torte, Mozart Kugeln, Kinder Bueno, Dobos Cake. Ja het is een combinatie van het Oostenrijkse en het Hongaarse koffiehuis. Logisch eigenlijk de smaken van Oostenrijk en Hongarije samen. Bij het kasteel district en water Bastion is ook een vestiging. Dit is in de heuvels aan de Pest kant en deze vestiging is kleiner en aan de Buda kant.

Lunch of avond eten met kinderen in Boedapest

Dit kan erg gevarieerd. Een kindermenu kennen ze sowieso niet echt dus laat je de kinderen mee eten met de volwassen menu kaart, bekijkt de kleinere menukaart of laat een gerecht aanpassen. Moeilijk doen ze er niet over. Over extra borden bij plaatsen ook niet. Er zijn ook veel makkelijke oplossingen. Sowieso ben je toch veel onderweg en dan plan je even een pauze in.

Pizza bij Pizzi

Iets makkelijks? Pizza is altijd een goed idee! Kom je van Margaret Island af en wil je een snel kleine maaltijd of gewoon lekker eten? Loop dan door in de zelfde straat bij Marodi (van de taarten en ijsjes). In deze straat zijn diverse restaurantjes van luxer tot simpel en diverse culturen. Wil je simpel, maar wel kwaliteit? Dan is Pizzi een aanrader. De pizza’s worden continue vers gemaakt en in diverse smaken. Je koopt de pizza per punt (of een hele pizza die je kunt delen). Ook makkelijk om mee te nemen voor een picknick naar Margaret Island, maar je kunt ook plaatsnemen aan het barretje bij Pizzi of in de zomer aan één van de hoge tafels buiten. De kosten voor een pizzapunt zijn ongeveer 1 Euro, welke smaak je ook kiest. Een beetje het New York principe, maar wel Italiaanse stijl.

Meer pizza in Boedapest – Pizza bij Manu

Wanneer je ruïnes hebt en veel oude panden dan moet je ze gebruiken! Ik woonde zelf ook in een oud opgeknapt pand in het centrum van Boedapest. Sfeervol! Tegenwoordig worden deze gebouwen overal gerestaureerd in de stad. De stad Boedapest terug brengen naar oude tijden. Sfeervol! Wij gingen op ontdekkingstocht en vonden tijdens een regenbui een pizza restaurantje in een ruïne gebouw. Pizza bij Manu tegenover een faculteit van de universiteit. Ik kan mij ook herinneringen dat ik daar ooit een heel gaaf feestje heb gehad en op de tafels stond te dansen. Toen was ik 19. Nu moeder van twee kinderen en die wilden pizza! Bij Manu gaan de pizza’s op bestelling de oven. Simpele ingrediënten en de pizza’s worden afgebakken waar je bij zit. Naast lekker ook heel leuk! De pizza’s krijg je aangeleverd op karton. Per pizza betaal je omgerekend drie Euro. Binnen zijn er maar vier tafeltjes (geen reserveringen) en buiten in de ruïne ongeveer tien, maar bij slecht weer is het geen optie. Afhalen is ook een mogelijkheid.

Hippe ontbijt tentjes in Boedapest

De dag begint goed met een fijn ontbijtje! Dit kan natuurlijk bij California Coffee Company en bij Gerbeaud die ik al eerder noemde. Maar er is meer!

Ontbijten bij Budapest Baristas – of hele lekkere koffie in Boedapest

Een hip ontbijt zaakje in Boedapest? Nou die hebben ze wel, maar Budapest Baristas is het voor mij wel echt! De plek voor je Havermelk latte, maar je mag ook een gewone bestellen. Iedere yoghurt bowl hebben ze er ook, maar het was vakantie dus werden voor de kinderen de Brussels triple chocolate pancakes besteld en kwamen er voor ons een Eggs Benedict en Croque Madame op tafel, zodat we konden beginnen aan onze 20 km door Boedapest. Het menu wisselt ook per seizoen.

Mindenem – All Day hip ontbijten en cocktails in Boedapest

Studenten ontbijten heel de dag. Dus dit kan bij Mindenem aan de overkant van Budapest Baristas. Een hip zaakje met goede kwaliteit en vriendelijke bediening (ik vind ze namelijk bij Budapest Baristas iets minder vriendelijk). Kwaliteit vs. Service. Ook de prijs is vriendelijker bij Mindenem. De Eggs Benedict smaken even goed (alleen het blaadje sla) en de croissantjes en cappucino ook.

Laat je door Time to Momo nog verder mee nemen in Boedapest naast mijn tips hebben zij er nog veel meer verzameld!

Koffiekoeken bij Fekete – Hippe ontbijttentjes

Ontbijten met koffiekoeken en mooie cappuccino of latte? Dan is de Fekete de locatie! Je kunt ook uitgebreidere ontbijtjes bestellen in dit ruïne café, maar het ook simpel houden.

Spaanse Tapa’s in Boedapest

Tapa’s zijn altijd een goed idee! Maar oké de keuze van je tapa’s restaurant is wel belangrijk. In Boedapest heeft een Spaanse chef twee mooie locaties van Pata Negra opgeopend met succes. Deze restaurants zijn er al minimaal vijftien jaar. Bij ieder bezoek aan Boedapest gaan wij er eten. Waarom Spaans eten in Hongarije? Omdat de Spaanse keuken hier kennismaakt met de Hongaarse locale producten. Er worden ook tapa’s gecreëerd met Hongaarse lokale producten. Hier vertel ik er nog meer over. Met kinderen is Pata Negra ook een aanrader, want kaas, kroketjes, gehaktballetjes, aardappeltjes en broodjes zijn altijd favoriet en daarbij kun je zelf wat luxere gerechtjes kiezen. Mijn favoriete locatie is bij Kalvin Ter metro waar in de zomer ook een groot terras is. Een reservering is wel noodzakelijk bij Pata Negra, dit kan ook online.

Vega, Vegan of toch vlees? Alles kan bij Hummusbar

Hummusbar is één van mijn favorieten in Budapest. Gezond, vega, vegan of toch vlees het kan allemaal. Ook toegankelijk eten met kinderen. Wij kozen deze keer voor aubergine schotel met met hummus en tomatendip, kebab met frietjes, pulled aubergine shoarma en hummusschotel met falafel. Alles delen, lekker dippen en zomers eten. In de winter hebben wij er ook al weel eens shakshuka geten. Zo’n tafel vol kost je ongeveer 20 Euro.

Meer reisverhalen en reis tips van Foodinista?

Meer reistips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op instagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie