Citytrip en zonvakantie in Marrakech reisverhalen Foodinista

Citytrip en zonvakantie in Marrakech bij RIU Tikida Palmaraie

Deel deze post

Een citytrip en zonvakantie in één? Dan is Marrakech mijn favoriete bestemming. Binnen vijf uur vliegen ben je in Marrakech en ben je in een compleet andere wereld gearriveerd. Ja er zijn diverse steden met een geweldig klimaat, zoals Athene en diverse Spaanse steden, maar naast de stadshotels en riads biedt Marrakech ook echte luxe resorts. Die mis ik in veel andere steden, maar als je tips hebt? Wil je ook met een gezin met keine kinderen meer dan alleen een strandvakantie dan is Marrakech een prettige combinatie van zwembad naar Arabische sferen en naar cultureel erfgoed. Daarbij is Marrakech een stad die perfect past bij culinaire genieters zo gingen wij de stad in voor een zeer uitgebreide foodwalk in Marrach. In de blog vertel ik je meer over onze reis die wij in oktober maakten, waarbij wij ons niet verveelden, genoten van goed eten een perfecte combinatie vonden tussen een citytrip en zonvakantie in Marrakech.

Terwijl de peuter het zwembad ontdekte

Koffie drinken zwembad RIU Tikida Palmaraie reisverhalen Foodinista

Genoot mama van een ijskoffie aan het zwembad

Kamers RIU Tikida Palmaraie reisverhalen Foodinista

En de bedden werden perfect opgemaakt

Citytrip en zonvakantie in Marrakech

Is het dan niet leuker en voordeliger om in een riad te overnachten? Meestal wel ja. Dat moet ik toegeven, maar bij een riad ontbreekt het regelmatig ook aan faciliteiten. Eerder, toen wij nog geen gezinnetje waren, koos ik ook voor riads, maar ondertussen ben ik er wel uit dat ik dit minder ideaal vind. Oké in Essaouira kozen wij voor een riad, maar daar zijn de faciliteiten ook weer anders. Je bent tenslotte aan de kust. Maar in een wereldstad als Marrakech zijn kindvriendelijke en luxe faciliteiten ook erg prettig. Onze vakantiegedachte was ook een zonvakantie met een peuter, maar waarbij we ook nog het één en ander konden ondernemen. Al snel kwamen wij dan ook uit bij Marrakech en overnachten bij RIU Tikida Palmaraie met een all inclusive service.

Marokkaanse thee drinken reisverhalen Foodinista

In de stad genoten we van een foodtour

Foodtour in Marrakech

Met heerlijke Marokkaanse hapjes

Dakterras Marrakech reisverhalen Foodinista

Zochten zelf mooie terrasjes op, zoals bij Café Les Epices met prachtig uitzicht over de kruidenmarkt

Souk Marrakech reisverhalen Foodinista

En keken onze ogen uit in de souk

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Luxe hotel tip in Marrakech

Ja je verblijft in een resort en opzich is het niet nodig om het resort te verlaten. Zo genoten wij van een groot zwembad, de eigen hammam, een gezellige bar, lobby met loungebanken en drie goede restaurants, waar alles inclusief was. Een extra service, want wie wilt niet Marrakech in, dat is de busservice die je meerdere keren per dag naar Djem El Fna brengt, waar je Marrakech kunt ontdekken. Zo konden wij ontspannen reizen met onze peuter. Hij vond het ook prachtig om alles hoog vanuit de bus te kunnen zien. Vervolgens hebben wij deelgenomen aan een foodtour en kookworskhop in de stad, maar ook eigen gelegenheid leuke restaurantjes ontdekt en geshopt in Marrakech. Een ideale combinatie voor wanneer je cultuur met relaxen wilt combineren.

Meer over RIU Tikida Palmaraie

Wil je meer informatie over Riu Tikida Palmaraie en een citytrip en zonvakantie in Marrakech ontdekken? Wij boekten zelf onze tickets met Iberia vanuit Brussel. Maar de prijzen kunnen heel erg variëren en wij wonen in het zuiden van het land. Je kunt ook vliegen vanaf Schiphol met Transavia of Iberia naar Marrakech. Met Transavia vlieg je direct en met Iberia moet je overstappen in Madrid. De wachttijd kan variëren van 1 uur tot 6 uur. Vervolgens hebben wij ons RIU hotel in Marrakech apart geboekt. Maar je kunt ook met TUI naar deze prachtige locatie reizen en dan is alles direct geregeld.

Meer informatie over het RIU Hotel in Marrakech? Kijk dan eens hier verder.

Ook leuk in Marrakech, volg een kookworkshop in Marrakech! En leer meer over de Marokkaanse keuken!

Meer hotels vergelijken in Marrakech? Dan heb ik nog een leuke reistip.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie