Weekje Drenthe in de Herfstvakantie - 10 Tips met kinderen

Weekje Drenthe in de Herfstvakantie – 10 Tips met kinderen

Deel deze post

Steek je handen maar in de lucht wanneer je de afgelopen jaren Nederland ook steeds meer hebt leren waarderen. Wij wel in ieder geval. Weekendjes weg, maar ook een langere vakantie. Het was even de enige keuze, maar uiteindelijk kwam het er op neer dat deze verplichting een verademing werd, want wat is Nederland mooi! De eerste keer in Drenthe waren we zo aangenaam verrast in lente dat we spontaan en twee weken na thuiskomst direct onze tweede vakantie naar Drenthe boekten. Na de lente in de Meivakantie, alles in bloei en de eerste zonnestralen, gingen we nu Drenthe verkennen in de herfstvakantie, herfstkleuren en vallende blaren. Ik kan je direct vertellen dat deze tweede kennismaking ons niet teleurstelde. Tijdens een weekje Drenthe in de herfstvakantie kun je natuurlijk ook de tips in Drenthe in de Meivakantie meenemen, want deze blijven even leuk, maar ook deel ik onze tips met je voor een weekje Drenthe in de herfstvakantie met je voor het hele gezin. Onderweg naar Drenthe of denk je er ook aan of misschien ben je al in Drenthe deze herfstvakantie? Neem dan deze tips nog even met je mee.

Weekje Drenthe in de Herfstvakantie - 10 Tips met kinderen

10 Tips voor een herfstvakantie in Drenthe met kinderen – Waar begin je?

Kidsproof overnachten in Drenthe met het gezin

Beiden vakanties hebben wij gekozen voor een kindvriendelijke overnachting met het hele gezin. De tweede keer gingen opa en oma, mijn ouders ook mee. Kortom je zoekt een overnachting waar het voor iedereen fijn is, waar je allemaal een eigen ruimte hebt en waar er voor iedereen iets te beleven valt.

Onze overnachting ervaring in de Meivakantie kun je hier lezen. In de herfstvakantie overnachtten we bij Landgoed Het Grote Zand. Een wellness huisje met drie slaapkamers, sauna en infra rood douche. Het park ligt in de bossen en is centraal gelegen voor het ondernemen van diverse activiteiten in Drenthe, die ik met je ga delen. Op het park is er voor de kinderen een animatie programma, waar wij niet veel gebruik van hebben gemaakt, op een aantal halloween activiteiten na, zoals knutselen en pompoenen maken na, verder waren we veel in ons huisje of buiten het park. Er is ook een zwembad, maar dit vonden we niet echt geweldig, we zijn er één keer geweest en in het restaurant hebben we één keer koffie gedronken toen de kinderen naar de miniclub gingen. Ons huisje was een nieuw huisje wat door Roompot werd verhuurd, maar er zijn diverse aanbieders op het park Landgoed het Grote Zand, je kunt ook overnachten in een luxe stacaravan van Vacanceselect en luxe chalets van Belvilla, deze vonden wij er zelf erg mooi uitzien.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Er-op-uit in Drenthe – Leuke uitjes in Drenthe tijdens de vakantie

Het Landgoed is gunstig gelegen voor leuke uitjes in Drenthe en in Drenht is heel veel te doen tijdens je vakantie. Ook wij hebben nog steeds een wensenlijstje, activiteiten zijn ook leeftijd gebonden. Naast de uitjes kun je je ook goed vermaken in je huisje. Zo verbleven wij bij Center Parcs Sandur  en bij in Landgoed het grote Zand in een huisje met jacuzzi, Sunshower en sauna, dit was al heel erg fijn en echt even bijkomen! Regende het? Dan bleven we in het huisje. Spelletje spelen, gourmetten, jacuzzi aan en bubbelen maar. Natuurlijk wil je ook de regio ontdekken en daarvoor heb ik leuke tips verzameld!

Uitjes in Drenthe tijdens je vakantie

Wanneer je in Drenthe bent dan is jammer om tijdens je vakantie alleen maar op het bungalowpark te verblijven. Een keer uit eten, de natuur ontdekken of de cultuur van Drenthe op een leuke manier leren kennen. Waarom niet? Ontdek Drenthe met deze tips.

Hunebedden Museum in Borger

Je kunt er niet omheen. De Hunebedden in Drenthe. In de bossen zijn er diverse locaties waar je de hunebedden kunt bewonderen en kunt ontdekken wat al heel leuk is opzich, maar wil je meer weten over de oudheid en de geschiedenis, dan is een uitje naar het hunebedden museum in Borger waar je de oudheid van Drenthe echt ontdekt een aanrader. Met gemak ben je er een middag zoet. Het museum heeft een uitgebreid interactief binnen programma en buiten is er een oerdorp met oer programma. Bekijk ook eens de agenda van het Hunebedden museum in Borger, want op diverse dagen zijn er extra activiteiten en dan komt het museum echt tot leven en ga je met de ‘bewoners’ terug in de tijd.

Bestel hier tickets met korting voor het Hunebedden museum

Weekje Drenthe in de Herfstvakantie - 10 Tips met kinderen

Bierbrouwerij Maallust bezoeken

Op zoek naar een mooi biertje? Breng een bezoek aan Bierbrouwerij Maallust. Maallust is gelegen op het oude gevangenis terrein in Veenhuizen, een brouwerij met uitstraling kunnen we zeggen. Regelmatig zijn er evenement, zoals het Bockfest. Maar ook op een normale dag kun je naar Bierbrouwerij Maallust toe. Voor een speciaalbier halen, het terrein bekijken, een proeverij boeken of bekijken hoe het brouwproces werkt.

Wil je een keer meemaken hoe het vroeger echt was in de gevangenis? Dan kun je ook de gevangenis experience boeken in het Gevangenismuseum Veenhuis.

Kaaslust – Biologisch kaaslokaal Veenhuizen

Op het gevangenis terrein in Veenhuizen kun je niet alleen brouwerij Maallust vinden, maar ook biologisch kaaslokaal Kaaslust. Kaas proeven, lokale producten kopen en vooraal veel kaas! Voor de kaasliefhebber een adresje waar je naartoe wilt. Proef en ontdek de kazen van de lokale boeren. Je mag altijd gratis proeven, wil je!, maar een kaasproeverij boeken waar meer wordt verteld over de geschiedenis van het complex en de omgeving is misschien een nog beter idee.

Eten bij Piepers en Paupers

Voor eten en drinken zijn er veel keuzes. Onze keuze was toegankelijke kwaliteit. Eten bij Piepers en Paupers met de familie. Van donderdag t/m zondag kun je terecht bij Piepers en Paupers kun je er terecht voor lunch en diner. De kernwaarde zijn: vers, lokale producten en daarbij een kwaliteit maaltijd neerzetten. Dit lukt zeer goed! Eigenlijk wordt er geen maaltijd neergezet zonder friet. Deze wordt vers bereid en gesneden met aardappels uit de omgeving (piepers) bij ons op tafel kwamen de kindermenu’s, piepers met een bal, salade zalm met piepers, hamburger met piepers en allemaal even prima. Een extra mooi iets: de prijzen zijn ook nog heel toegankelijk het duurste op het menu kost 16,50. Dan kies je wel voor een heel menu. Voor rond de 10,00 Euro kun je zeer goed lunchen of dineren.

Dagje Plopsaland Coevorden

Opa en oma konden wel even een dagje uitblussen gebruiken in onze bungalow. Lezen, wandeling, in bad en koken voor de avond. Wij daarentegen gingen genieten van K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Wickie de Viking en alle Studio100 attracties in Plopsaland in Coevorden. Een dag speelplezier in Coevorden. Bij het overdekte Plopsaland Coevorden kun je op een dag met slecht weer alle activiteiten beleven en de shows bijwonen en met je Studio100 vrienden op de foto. Maar met mooi weer dan is er ook nog het activitieten plein buiten. Er is dus voldoende te doen. Daarbij heb ik iets leuks voor je: Koop hier extra voordelig je tickets voor Plopsaland, want ik mag je een speciale korting aanbieden.

Kijk ook nog even mee met onze dag in Plopsaland Coevorden:

Meer over Plopsaland? Lees dan hier onze Plopsaland ervaring in Plopsaland De Panne.

Spelen bij de boer – Speelboerderij De Drentse Koe

Het was tijd voor spelen. Binnen en buiten. Op zoek naar een echte boerenervaring kwamen we uit bij de Drentse Koe. Lopen boven de koeien in de netten: tof! En ook nog rondrijden op unicorns. Aangekomen bij de Drentse Koe bleek de Drentse Koe wel 10x groter dan verwacht. Wat een geweldige speelboederij. Het enige wat wij steeds zeiden was: waarom wonen we hier niet dichterbij of waarom is dit niet bij ons. Hoe geweldig gaaf is dit! Een mais doolfhof, rondrijden op skelters (ja, wij ook), rondrijden op unicorns, onder de boerderij was een blacklight zaal waar je kunt voetballen, tafelspelletjes kunt spelen en waar het nog echt tof is voor pubers. Het was een dag vol vermaak. Het verveelt gewoon niet. Een top tip! En ja er is ook nog lekker ijs, want de Drentse Koe is een ijsboerderij. En hier geef ik je ook nog tickets met korting. Graag gedaan!

Bestel hier je tickets voor de Drentse Koe met korting

Weekje Drenthe in de Herfstvakantie - 10 Tips met kinderen

Boomkroonpad – Wandelen boven de bomen in Drenthe

In Drenthe kun je eindeloos veel wandelingen maken door de bossen en ook kun je bij Staatsbosbeheer, OERR en Natuurmomenten heel veel informatie opzoeken over wandelingen en natuur activiteiten. Op zoek naar een mooie wandeling in Drenthe? En activiteit in de natuur in Drenthe die iets anders is en ook geschikt voor kleine kinderen? Dan is een wandeling langs het Boomkroonpad heel erg leuk om te maken. Bij de entree van NatuurMonumenten haal je je ticket met speurtocht voor een kleine vergoeding en de wandeling kan beginnen. Je loopt niet door het bos, maar boven het bos. Na de wandeling zijn er nog een aantal OERRR speeltuinen waar ze kunnen spelen en een restaurant voor een drankje.

Weekje Drenthe in de Herfstvakantie - 10 Tips met kinderen

Bosbergtoren in Appelscha

In Drenthe zijn er veel uitkijktorens met een fantastisch uitzicht over het prachtige natuur uitzicht over Drenthe. Voor ons uitstapje had ik de Bosbergtoren in Appelscha uitgekozen. Daar had ik een reden voor. De Bosbergtoren in Appelscha heeft een lift (ja,ja). Niet zo zeer voor ons zelf, maar het was leuk geweest, wanneer mijn ouders mee hadden gekund naar boven. Voel je hem aankomen? De lift was kapot.. Inderdaad. Mijn ouders bleven bij bos restaurant en wij zijn de wandeling gaan maken door het bos en naar boven geklommen. Je krijgt een geweldig uitzicht cadeau.

Voor nog meer Drenthe tips, kijk hier.

Wat maakt Drenthe voor ons bijzonder?

  • Natuurlijk de Hunebedden.
  • De ongedwongenheid en rust die je over heen valt, nee niet in Plopsaland, maar ook dat maakt het heel leuk!
  • Genieten in de eindeloze en gevarieerde natuur. Waar je continue verrassingen tegen komt.
  • Drenthe is Puur! Weinig poespas, maar heerlijk genieten en beleven.

Ontdek Nederland met meer leuke reistips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

  • Ontdek de Nederlandse kust in Zeeland! Met deze 25 tips in Zeeland.
  • Welke steden in Nederland zijn de moeite waard om culinair te ontdekken? Lees hier mijn tips.
  • Of bekijk 15 romantische hotel tips voor een heerlijk weekendje weg!

Meer reistips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie