Zomervakantie in Slovenië - Camping Terme Catez ervaring

Zomervakantie in Slovenië – Camping Terme Catez ervaring

Deel deze post

Een zomervakantie in Slovenië daar denk je misschien niet direct aan. Toen wij in Slovenië waren kreeg ik wel heel veel reacties op onze ervaringen, activiteiten en waar wij verbleven. Hoe bevalt Camping Terme Catez en deelje Camping Terme Catez ervaring met ons. Of ik alsjeblieft onze zomervakantie tips in Slovenië wil delen. Ik begin met onze Camping Terme Catez ervaring.

Hoe bevalt Camping Terme Catez in Slovenië

Reden voor een speciaal Camping Terme Catez artikel. De reden waarom wij voor Camping Terme Catez hebben gekozen, hoe Campig Termez Catez is bevallen, de ligging en welke uitjes mogelijk zijn vanuit Camping Terme Catez en hoe kindvriendelijk is camping Terme Catez. Ook belangrijk: Wanneer moet je niet voor deze camping kiezen. Dit alles natuurlijk op basis van onze eigen persoonlijke ervaring. Lees mee met onze Camping Terme Catez ervaring en de reis en het verblijf in Slovenië.

In de zomer reisden wij van Oostenrijk, Kroatië naar Slovenië.
Lees ook hier de ervaring op Camping Umag in Kroatië
De reis naar Slovenië en Kroatië is gecombineerd en tussen de beiden campings Camping Umag en Camping Terme Catez reis je vier uur. Op Camping Umag ontdek je Istrië in Kroatië (de kust regio) en op Terme Catez (het binnenland). Mooi voor een stedentrip Zagreb en stedentrip Ljubljana bijvoorbeeld.

Een reservering voor Camping Terme Catez maak je hier

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zomervakantie in Slovenië - Camping Terme Catez ervaring - Foodinista

De reis naar Camping Terme Catez in Slovenië

Wij zijn naar Camping Terme Catez gereisd vanuit Camping Umag in Kroatië en hadden eerst al twee vakantie doorgebracht in Kroatië aan de kust, voordat we het binnenland gingen ontdekken. Onze reis was kort, vier uur rijden, en het was een doorreis bestemming. Wel kun je richting Camping Therme Catez redelijk dezelfde route aanhouden. Op de heenreis hadden wij de reis naar Kroatië onderbroken met een aantal tussenstops. Vooral in de zomer, het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de wegen. Onze tussenstops waren Frankfurt en een stedentrip Graz. Je zou ook alleen kunnen overnachten in Graz en vanuit daar verder door kunnen rijden. Wij vonden de onderbrekingen welkom, want vooral in het hoogseizoen rijd je niet filevrij. Eenmaal in Slovenië is het nog maar twee uur rijden en ben je snel bij de camping. Zowel vanuit Graz kun je naar Camping Terme Catez als Camping Umag rijden. Graz ligt op de kruising Oostenrijk – Slovenië. Wanneer je de reis in één keer wilt maken dan ben je met de auto snel 16 uur onderweg.

Al onze tips in Graz lees je hier
Een lange autoreis met kinderen? Met deze cadeautjes maak je de reis leuker

Campingvakanties aan zee

Waarom kiezen voor camping Terme Catez

De eerste reden is de ligging van Camping Terme Catez. Niet alleen de reisafstand, maar ook de ligging voor het ontdekken van Slovenië. Vooral de steden Zagreb en Ljubljana, waar de camping tussenin ligt. Slovenië is veel groter en er zijn prachtige natuurgebieden, maar dan moet je naar een andere regio in Slovenië, Zuidelijker in Slovenië verblijven, en eigenlijk kan dit weer beter vanuit camping Umag. Wanneer je boekt dan is het al snel duidelijk dat je niet heel Slovenië in één vakantie gaat bekijken, een uitje naar de meren of bergen is twee tot drie uur rijden en dit ligt aan de andere kant van Slovenië. Toch ligt Camping Terme Catez heel centraal voor mooie uitstapjes in de directe regio. Er zijn kastelen, rustige routes om te rijden tussen de fruitgaarden en de ligging van camping Therme Catez is perfect voor stedentrips naar Zagreb in Kroatië en Ljubljana in Slovenië.

Zomervakantie in Slovenië - Camping Terme Catez ervaring - Foodinista

Regelmatig maken wij een reservering voor een kleine camping, zoals in Frankrijk, maar in Slovenië is er niet heel veel keuze. Ook waren we enthousiast over de Terme. De zwembaden bij Terme Catez. Hoe de Camping is bevallen ga ik verder me je delen.

Tijd besteden op camping Terme Catez zelf

Tijd besteden op Camping Terme Catez

Tijdens de vakantie verbleven we ongeveer 20% van onze tijd op de camping zelf. Dit is heel weinig. Vooraf hadden we verwacht meer tijd te besteden op camping Terme Catez. Daadwerkelijk hadden we op de camping zelf erg slecht weer (veel regen of was het fris). Dit zorgde er voor dat we vaker voor uitstapjes kozen, vooral omdat het weer een uur rijden verder vaak erg goed was. We zijn twee dagen naar Zagreb gegaan, 2 dagen naar Ljubljana en een dag de regio verkennen de overige dagen waren reisdagen. Ook zijn we een dag eerder vertrokken, door echte stortregen op de camping. Het weer kun je natuurlijk niet bestellen.

Zwemmen bij camping Terme Catez

Dit lag niet echt aan de camping, want daar waren voldoende activiteiten en alles is groots. Een dorp. Het is geen camping waar kinderen zelf kunnen rondwandelen. Wij hebben de camping meer ervaren als een bungalowpark, waar later de campingfaciliteiten bij zijn gekomen. Veel huisjes en camping verblijven. Meestal is er veel onderling contact, maar door de bouw en opzet bij Camping Terme Catez is dit niet. De Camping geeft meer een verouderd bungalowpark gevoel. Dit vonden wij zelf een beetje jammer. Iedere avond is er op het centrale plein een show voor de kinderen, ook minidisco en daarbij wordt aan alle nationaliteiten gedacht. Dit vonden onze kinderen erg leuk. Ook konden ze bijvoorbeeld t-shirts knutselen. Dan het zwembad. Waar wij erg naar uit keken. Want je zou denken, waarom eerder vertrekken, omdat het regent op een dag met zulk mooi weer? Van het binnenbad mag je één uur gebruik maken per dag en van het buitenbad twee uur per dag, maar niet wanneer je binnen hebt gezwommen. Wij hebben daar zelf een klacht over ingediend. Dit was vooraf niet bekend bij onze boeking. Ik zie het nu ook niet bij de mogelijkheden staan en wellicht is het veranderd, want onze mening is dat je een camping boekt voor faciliteiten en dat je daar gebruik van mag maken. Voor een uurtje zwemmen bleven wij niet langer. Je moet er ook een aardige borg voor betalen, want iedere minuut die je langer blijft wordt van je chip afgehaald en je krijgt een boete, dit welkom bij de camping was ook al niet heel hartverwarmend. Met kinderen is dit bijna niet haalbaar. Kortom dit was erg teleurstellend. Het is jammer, want in combinatie met uitjes in de regio is de camping mooi! Vraag dit dan ook zeker na.

Vergeet je badlakens niet. Bestel hier mooie en voordelige badlakens.
De Sunlodges van Suncamp staan in het nieuwe gedeelte op Camping Terme Catez

Verblijven op camping Terme Catez

Wij verbleven op Camping Terme Catez in een stacaravan. De caravans stonden op een prima locatie met vrij uitzicht. Wij zouden bij Suncamp een Sunlodge aanraden. De Sunlodges staan op een mooie locatie maar wel aan het begin van de camping en dus wel heel centraal. Waar je in Slovenië wel rekening mee moet houden is dat het in de nacht heel hard kan onweren en stormen. Dit zorgt er ook voor dat stacaravans in Slovenië waarschijnlijk sneller verouderen dan op andere locaties in Europa, want dit weer hebben wij nog nooit ergens meegemaakt op vakantie locaties en we hebben het ook een aantal dagen echt koud gehad.

Uitstapjes vanuit Camping Terme Catez

Waar zijn jullie allemaal wel niet geweest deze zomervakantie? Dit las ik veel en kreeg ik steeds te horen. Op de heenreis maakten wij een tussenstop in Graz en daarna checkten wij in op Camping Umag. Centraal gelegen in Istrië en dichtbij de grens met Slovenië en binnen een uur ben je in Italië. Veel uitstapjes kun je dan ook maken. Onze uistapjes en dagtrips gingen naar Umag, Novigrad, Limski Kanaal, Motovun, Pula, Rovinj, Vrsar en Trieste in Italië. Er zijn nog veel meer tips en uitstapjes te bedenken en te maken vanuit de regio en vooral in Istrië en Kroatië. Van daaruit reisden we door naar Camping Terme Catez om het binnenland te ontdekken. Wanneer je deze autoreis al maakt ontdek je al snel een groot verschil tussen het echte binnenland van van Kroatië en de toeristische kust. Een mooi contrast. Onze uitjes bestonden uit de direct regio van de camping, Zagreb en Ljubljana. De hoofdsteden van Kroatië en Ljubljana. De camping ligt tussen steden in en zijn beiden op minder dan één uur rijden te bezoeken.

Uitstapjes vanuit Camping Terme Catez

Lees hier de tips vanuit Camping Terme Catez:

  • Zagreb
  • Ljubljana
  • Podsreda Kasteel (met in het weekend activiteiten voor kinderen)
  • Brezice Kasteel
  • Lokale routes door de heuvels
  • Beach Bar Tochka in Breziche

Zagreb

Ljubljana

Mooie uitstapjes – Wat is er te doen in Catez ob Savi bij camping Terme Catez

Catez ob Savi is niet het meest mooie dorpje in Slovenië dit kan ik je direct vertellen. Eigenlijk is er heel weinig te doen. Dit valt direct op. De camping is ook in vallei tussen de heuvels en de campingnaam Terme Catez zegt het al, bij de Camping zin hotsprings, waar de camping omheen is gebouwd. Eén keer in de week is er een kleine boerenmarkt en er zijn een aantal supermarkten voor de nodige boodschappen. Verder ga je het vooral in de grotere regio zoeken. Twee tips in de directe regio zijn het Brezice Kasteel, waar ook een restaurant is en Beach Bar Tochka waar ze heerlijke cocktails maken en waar je vooral bij mooi weer kunt chillen op de zitzakken. De kinderen kunnen spelen bij het water. Neem wel muggenspray mee.

Een reservering voor Camping Terme Catez maak je hier

Meer eerlijke vakantie ervaringen en tips? Lees ook eens onze ervaring in Roquebrune sur Argens in Frankrijk

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie