Lang weekend Wallonië met kinderen tips - Foodinista

Lang weekend Wallonië met kinderen tips

Deel deze post

Voor een weekje weg of lang weekend weg met het gezin kijken we snel voor een ver weg bestemming wanneer we denken aan het buitenland, maar dit is niet nodig. Een andere cultuur ontdekken, een buitenlandse taal horen en niet verder dan drie uur rijden? Een lang weekend Wallonië met kinderen of zelfs een week naar Wallonië is een aanrader. Dit kan het hele jaar door. Denk daarbij ook aan de Ardennen. Er is veel te beleven met kinderen en er zijn leuke overnachtingsmogelijkheden. Deze herfstvakantie ging ik met de kinderen een lang weekend naar Wallonië. Er even helemaal uit en ontdekten we de dorpjes, verbleven in een resort hotel en kwamen relaxed terug. Even opladen voor we weer terug naar school gingen. Door onze verhuizing gingen we met z’n drietjes Florian, Philou en ik en de bestemming en het verblijf waren voor ons prettig. Wanneer je alleen bent met twee kinderen heb je je handen vol en we waren even compleet ontlast. Ook een weekend naar Wallonië? Neem deze tips mee.

Weekend Wallonië met kinderen – Vakantie tips

Kidsproof overnachten in Wallonië – Vayamundo Houffalize

Tijdens ons verblijf in Wallonië verbleven wij twee nachten bij Vayamundo Houffalize. Een resort hotel waar je verblijft op basis van halfpension en in familiekamers in het hart van Wallonië. Perfect voor uitjes in de regio. Na een dagje uit kun je een drankje doen in de bar. Bij mooi weer zijn er buiten speeltuinen, is er een klimpark en bij minder mooi weer is er een zwembad (wel overal diep) en dit was voor ons iets minder met een kleuter zonder zwemdiploma en er is binnen ook een speeltuin. In de Belgische vakanties is er ook een miniclub met activiteiten. Onze herfstvakantie en Meivakantie zijn niet op hetzelfde moment, let daar wel op. Kortom perfect met kinderen! Wij hebben ons goed vermaakt en een aanrader. In de ochtend schuif je aan bij het ontbijtbuffet met croissantjes, koffiebroodjes en vers gebakken eitjes. In de avond na uitjes in de regio, zwemmen en spelen wacht het dinerbuffet.

Vayamundo Houffalize reserveer je hier.

Lang weekend Wallonië met kinderen tips

Activiteiten met kinderen in Wallonië

Tijdens ons verblijf in Wallonië hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. Tussen de buien door, want we hadden echt herfstweer. Veel regen! Maar plezier hadden we wel.

Houttopia Houffalize

Dichtbij Vayamundo Houffalize is Houttopia Houffalize een actief museum perfect geschikt voor kinderen en totaal gebasseerd op zintuigen. Alle zintuigen worden geprikkeld bij Houttopia. In eerste instantie dacht ik dat het thema hout was door de naam, maar het is meer. Geur, smaak, voelen en beleven. Alles komt voorbij en je kunt alles spelend ontdekken. De speeltuin bij Houttopia is natuurlijk het hoogtepunt van het bezoek, maar bij minder mooi weer dan is het ook binnen heel erg leuk om alle zintuigen, geuren en kleuren te ontdekken. Wij hebben ons er een middag lang vermaakt.

Kasteel van La Roche

De tweede dag brachten we een bezoek aan het kasteel van La Roche. Een klim naar boven met een prachtig uitzicht over La Roche. Door ons bezoek in de herfstvakantie was het kasteel in Halloween thema. Even schrikken al die grote spinnen, maar ook heel tof! Bij de ingang krijg je een speurtocht me door het kasteel en extra uitleg. Vooral heel leuk voor de kinderen die kunnen lezen. Dan zijn ze actief bezig. Wij hebben er een ochtend rondgelopen. Daarna nog even een korte wandeling door La Roche zelf, waar het in de lente goed toeven is op een terrasje en waar je ook bij een frituur terecht kunt, maar wij hadden andere plannen en waren nog vol van het ontbijt.

Nog een leuk weekend weg met kinderen? Lees hier onze ervaring en tips in Drenthe met het gezin

Wildpark La Roche

De volgende activiteit. Een bezoek aan het wildpark La Roche. Nu we toch in de buurt zijn. De wilde dieren van Wallonië en de Ardennen bekijken tijdens een wandeling door het wildpark en daarna spelen in de speeltuin. Het zijn drie dagen met veel frisse lucht en buiten activiteiten. Heerlijk! Toen we een bui op ons hoofd kregen werd het tijd om even een houten blokhut in te gaan. Warme chocolademelk met wafels met slagroom. Heerlijk! Nu we er toch zijn. Zo’n Luikse wafel hoort erbij natuurlijk. Ze kwamen vers van het wafelijzer. Een tip wanneer je bij het wildpark bent. Lekker om bij op te warmen. Na dit uitje gingen wij terug naar Vayamundo Houffalize. Een spelletje spelen en Fristi en een Chouffe in de bar na een lange dag buiten.

Extra tips en uitjes:

Wat nog meer bij ons op het programma stond. De watervallen van Coo en een dagje naar Plopsaland Coo. Maar dit viel door het hele slechte weer en hoosbuien letterlijk in het water. De files door Limburg waren lang en we deden er 6,5 uur over zonder tussenstop om naar huis te rijden dus wij zijn terug gegaan. Maar deze tips moet je zeker onthouden wanneer je in de regio bent. Een ander bezoek wat ook de moeite waar is en waar je langs komt naar de watervallen van Coo is het circuit van Spa. Een echte aanrader wanneer je een raceliefhebber bij je hebt (Florian).

Een weekendje Wallonië met kids boek je hier bij Vayamundo Houffalize.

Boek hier je tickets voor Plopsa Coo met korting

Meer leuke tips in België? Lees hier onze ervaring in Plopsaland De Panne

Visit Wallonia dankjewel voor de uitnodiging

Meer reistips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie