
19 jul Foodie in Düsseldorf de weekendtips
In juli gingen Eric en ik een weekendje met vrienden naas Düsseldorf, nadat wij er eigenlijk best lang over moesten nadenken waar we ons vrienden weekend gingen doorbrengen. De wensen; restaurantjes, terrasjes, shoppen en verder eigenlijk niet zo heel veel. Gewoon een prettige stad om leuke dingen te doen. Oh ja en niet te ver rijden. Het was van vrijdag tot zondag dus laten we onze tijd nutten en leuk besteden. Ook kinderloos, dat betekende ongeacht dat uit eten gaan met Florian goed gaat en wij dat trainen er deze keer geen nood was voor kidsproof restaurants konden we deze keer echt de foodie gaan uithangen. Rondstruinen, het laat maken en zo lang op een terras blijven zitten als we willen en als het niet willen naar het volgende. Zo zijn wij op aardig wat adresjes terecht gekomen en kan ik de leukste tips verzamelen in deze foodie in Düsseldorf.
Foodie in Düsseldorf tips voor een citytrip

Onze eerste stop restaurant Hausmann.

Het weekend is gestart met weizen bij Hausmann. Veel restaurants of brauerei restaurants brouwen eigen bier. Ook restaurant Hausmann. Waar wij de eigen Weizen proefden.

Malse krabonade van de grill.

Malse spareribs bij Hausmann’s met daarbij huisgemaakte aardappelsalade, frietjes en een biertje gebrouwen door Hausmann’s zelf. Op het menu stonden ook heerlijke desserts, zoals cheesecake en chocoladeparfait. Maar wij hadden even voldoende gegeten en wilden naar het vuurwerk.

In de laatste twee weken van Düsseldorf is het kermis aan de overkant van de Rijn. Een hele grote kermis. Wij hebben deze niet bezocht, maar mochten wel mee genieten van het prachtige vuurwerk. Iedere avond, twee weken lang om 23.00 uur.


Natuurlijk een Weizen biertje drinken op het terras aan de boulevard in Düsseldorf, waar het aantal terrassen ontelbaar is.

De volgende ochtend kregen wij een uitgebreid ontbijt bij ons hotel. Met perfect Duits brood, kaasjes, zalm, gebak, goede koffie en meer. Niet vervelend om voor uit bed te komen. Wij overnachttten in het Mercure Dusseldorf Zentrum. Eigenlijk buiten het centrum, maar goed te lopen, in een leuke wijk met restaurantjes, grote kamers en binnen vijf minuten sta je met de metro in Düsseldorf. Sowieso kost een kamer, maar 60 Euro inclusief ontbijt.

Natuurlijk geen bezoek aan Duitsland zonder kuchen. Met hoe meer je bent, hoe meer je kunt proeven. De merengue was echt te goed, maar ook de chocolade en het rode fruit gebak en de gesuikerde amandelen. Uhm moeilijk kiezen. Maar sowieso een aanrader! Alle lunchgerechten die wij voorbij zagen komen en borrelplanken waren ook top!

Ik had er een ijskoffie bij. Dat smaakte beter met het warme en benauwde weer.

In Düsseldorf ontkom je niet aan de Altstadt en biertjes drinken bij één van de vele brouwerijen. Zij gingen wij de zelfgebrouwen biertjes proeven bij Uerige. Waar ze een huisgebouwen Weizen serveren. Fris, troebel en zomers.

En het echte Uerige bier, wat voor onze smaak meer weg heeft van een IPA. Meer bitter, maar na een aantal slokken went het. Als huisbier best even heftig.

Natuurlijk bier om mee te proosten! Op een mooi weekend. Een extra tip; de biertjes worden bijgehouden op een viltje, kosten 1,35 Euro, heel voordelig dus, en als je biertje bijna op is dan serveren ze automatisch een nieuw glas. Ben je dus van plan om weg te gaan snel afrekenen.

Na de biertjes werd het tijd voor een aperitiefje, voordat we gingen dineren. Ik koos voor spritz, maar geen aperol. Alleen ook weer geen Hugo. De drankjes zijn hip in Düsseldorf en daardoor hebben ze veel keuzes. Ik koos voor een spritz met huisgemaakte rabarbersap.

Tijd om te borrelen aan de boulevard in Düsseldorf.

Na de borrel was het tijd voor echt Duits dineren. Steak met kaas, uien saus, groente en gebakken aardappeltjes.

Steak met frietjes.

Twee keer kamen de grote schnitzels met aardappelsalade op tafel bij Brauerei Frankenheim. Even vers, mals en goed. Eigenlijk kozen wij altijd voor de Brauerei die net buiten de toeristische straatjes waren, waar veel Duitsers op het terras zaten en dat is ons goed bevallen.

Onze citytrip hebben we afgesloten met een ijsje bij Giovanni L. Echt een aanrader! Peche Melba met frambozen en citroen cheesecake. Met verse producten en dat proef je!
Overnachten in Düsseldorf de hoteltips in Düsseldorf van Foodinista
Wil je midden in het centrum verblijven en is shoppen en eten je doel? Dat lijkt mij wel als foodie in Düsseldorf. Dan is het NH Hotel op de Konigsallee een echte aanrader. Ga je voor stijl en kies je voor een design hotel met een goede ligging? Dan is wellicht het Innside bij Melìa een hotel naar jouw smaak. Liever op budget en is het geen probleem om even de metro het centrum in te pakken dan is mijn tip het Mercure Hotel Düsseldorf Zentrum met een voordelig maar goed ontbijt inclusief.
Citytrip in Duitsland
Meer reistips in Duitsland? Lees dan ook de tips voor een citytrip naar Frankfurt een grote en gevarieerde metropool op een korte afstand rijden vanaf Nederland. Vanuit Nederland ben je binnen vijf uur rijden in Frankfurt. Blijf je thuis, maar toch dat Duitse gevoel op tafel? Maak dan eens deze Duitse borrelplank!
Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Meer berichten van Foodinista ontvangen? Ontvang regelmatig een nieuwsbrief van Foodinista in je mailbox en schrijf je in, in de zijbalk.
Roxane Beekhuizen
Geplaatst op 12:58h, 10 januariLaatst in Düsseldorf lekker ijs gegeten bij Giovanni! In de winter… in de kou… maar hij is inderdaad niet over te slaan! (De hazelnoot smaak was erg lekker!)
admin
Geplaatst op 21:06h, 11 januariJa lekker he! En wat is Düsseldorf eigenlijk sowieso leuk. Wij zouden ook in December weer naar Düsseldorf gaan, maar ging door griepjes niet door. Het staat nu al wel voor December 2020 op de planning! En ook wij gaan gewoon ijs in de kou eten denk ik.