Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Hotspot op Menorca Cova d’en Xoroi

Deel deze post

Het laatste weekend van mei vertrok ik naar het buggy-eiland Menorca. Buggy-eiland is de bijnaam die Menorca in de afgelopen jaren heeft gekregen, waarom? Eerlijk; ik heb geen idee. De Balearen had nog een eiland over waar het rustig is en inderdaad Menorca is rustgevend. Groen en rustig, geen nachtclubs, fijne stadjes en de meest prachtige stranden. Oké rustgevend neem ik terug. De hotspot op Menorca Cova d’en Xoroi waar je de hele dag naartoe kunt. Overdag met de buggy voor een drankje en genieten van prachtig uitzicht over de baai van Menorca en in de avonduren kan er gedineerd, gerelaxed en gedanst worden.

Op naar Menorca en waar naartoe?

Dan de buggy’s. Op Schiphol werd het vliegtuig vol geladen met jonge ouders met baby’s, peuters en kleuters. Zeker vijfentwintig buggy’s werden opgestapeld, inclusief onze buggy, dat moet ik toegeven. Eenmaal op Menorca hadden wij plannen het eiland te ontdekken, zoals de hotspot op Menorca, Cova d’en Xoroi. Al heel lang zie ik prachtige foto’s voorbij komen op Pinterest van een prachtige bar in de rotsen hoog boven de zee. Waar het was daar had ik mij nooit echt eerder in verdiept, totdat ik een to-do-lijstje ging maken voor onze reis naar Menorca.

Ik kwam er achter dat dit pareltje op het prachtige eiland Menorca is verstopt. Een hotspot om te bezoeken! Veel bars, restaurants en meer worden tegenwoordig hotspots genoemd, maar Cova d’en Xoroi mag met recept een hotspot worden genoemd. Kijk maar even mee. Wanneer je naar Menorca gaat. Sla dit adres maar op.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Cova d’en Xoroi must visit op Menorca

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Bij de ingang heb je eigenlijk nog geen verwachting. Cova d’en Xoroi is geopend vanaf 12:00 uur in de middag en in de weekenden tot uur 6:00 uur in de ochtend. Een aantal jaar terug kon je bij Cova d’en Xoroi nog niet eten, maar tegenwoordig kun je er in de avond dineren. Toch is het spannend! Wij waren er om 12:00 uur voor de familie uurtjes met kleine kinderen.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Na de ingang is dit de verrassing! Rotsen met terrassen met een spectaculair uitzicht. Een terrassenwandeling, loungeclub en uitzicht over de zee wat exclusief is voor Menorca.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Snel doorlopen vond ik eigenlijk zonde, want ik wilde er wel even van genieten.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Uiteindelijk kom je bij de loungeterrassen. In het begin van de middag zijn het familie uurtjes met een drankje, vanaf 15:00 uur zijn de grotten voor iedereen open en vanaf 18:00 uur is het sundowner met een cocktail. Om 23:00 uur gaat in het weekend de nachtclub open ik kan mij de sfeer wel voorstellen met live muziek tot 06:00 uur.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Wij hebben een rondje gelopen even door de nachtclub en nog even alles bekeken.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Om vervolgens een drankje te bestellen bij de bar. Als je binnenkomt betaal je entree inclusief een drankje.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Op vakantie is er altijd een vijf in de klok dus tijd voor een rosé met spectaculair uitzicht.

Hotspot op Menorca Cova d'en Xoroi tips van Foodblog Foodinista

Nog even genieten van de wijntjes, maar wij vonden het leuker dan Florian, in ieder geval vond hij de trappen geweldig. Dat vonden wij weer minder leuk. Dus na een uurtje gingen wij verder het eiland ontdekken.

Hoe reis je naar Cova d’en Xoroi op Menorca

Een tip: de Cova d’en Xoroi hadden wij niet kunnen bereiken zonder onze huurauto van Sunny Cars of een taxi. Met onze auto en veilig kinderstoeltje hebben wij een week lang het eiland Menorca kunnen ontdekken. Een huurauto op Menorca is echt een aanrader, want naast Cova d’en Xoroi bezoek je ook de mooiste strandjes en baaitjes op het azuur blauwe eiland Menorca. Ga je naar Menorca, maar weet je nog niet hoe en waar? Dan is er een ruim aanbod aan vakanties naar Menorca.

Meer over de hotspot op Menorca Cova d’en Xoroi

Wil je de hotspot op Menorca bezoeken? Cova d’en Xoroi bezoek je al vanaf 8,50 inclusief een drankje. In de avonduren is er wel een dress code en gaat de Cova meer over naar Ibiza sferen. Cova d’en Xoroi is in Cala den Porter. Als je de Cova gaat zoeken dan kun je het beste deze plaats invullen op je navigatie, daar zijn na een tijdje bordjes die aangeven waar je naartoe moet rijden. Menorca is klein, maar de navigatie kan je diverse kanten op sturen.

Reis tips van Foodinista op Menorca

Meer tips van Foodinista voor je reis naar Menorca?

Lees dan ook eens over ons bezoek aan de lokale gin storkerij in Mahon en lees meer over de mooie strandtenten op Menorca.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

3 Reactie's
 • Malou | Blonde Blossom
  Geplaatst op 22:04h, 07 juni

  Wauw wat een hotspot is dit! Dat uitzicht is echt prachtig, hoe gaaf dat het daar gewoon tussen de rotsen ligt?! Dat is echt wel de moeite waard om eens te bezoeken! Malou x

 • Caro van Reisroutes
  Geplaatst op 08:42h, 13 juni

  Woow dit lijkt me inderdaad een must to see plaats als je op Menroca bent … spijtig dat we net geweest zijn … zet ik mijn lijstje voor een volgende trip, grtz Caro

 • admin
  Geplaatst op 09:59h, 13 juni

  Ja bijzonder plekje op Menorca! Maar gelukkig is het eiland heel gevarieerd en zullen jullie je niet verveeld hebben. Ik ga ook jullie Menorca blog eens bekijken.

Geef een reactie