asperges met zalm en ei

Asperges met zalm en eier vinaigrette

Deel deze post

Goed nieuws het aspergeseizoen is weer begonnen. En zowel mijn vriend als ik zijn dol op asperges. Simpel gezegd, we kunnen ze eigenlijk iedere dag wel eten en dan iedere keer weer een beetje anders. Onze eerste asperges kwamen rechtstreeks bij de boer vandaan. Heerlijke verse, dikke en sappige asperges. Mijn eerste asperge recept is asperges met zalm en eier vinaigrette. Een klassiek aspergerecept om van te genieten.

Asperges uit Brabant

De afgelopen weken hebben wij ondertussen vier keer asperges gegeten. In het begin hebben we ze met de Brabantse roots meegenomen uit Brabant en een beetje sponsoring van familie, vers bij de boer vandaan. Heerlijk natuurlijk, maar nu komen ze ook binnen bij de grotere aanbieders. Ik heb een voorkeur voor verse direct van de boer, vooral qua kwaliteit, maar om aan onze trek te voldoen stemmen we nu ook in met asperges van de supermarkt.

Het koken van de asperges ga ik niet uitgebreid toelichten. Een kwestie van goed schoonmaken, of dit laten doen. Koken en nog even na laten garen. Maar hoe worden de asperges het meest lekker? Met heerlijke bijgerechten.

Eier vinaigrette

Benodigdheden voor de eier vinaigrette (2 personen)

2 hardgekookte eieren
1 jalotje
1/2 uitgeperste limoen
4 eetlepels olijfolie
handje vers bieslooksnippers
snufje zout en peper

De eieren zijn hardgekookt. Snij deze met de eiersnijder een kleine strookjes en anders met een mes in kleine stukjes. Snipper de sjalot. Meng de sjalot en de eieren door elkaar. Knijp de limoen uit en meng de olie erbij. Snij de bieslook fijn en doe er voor de smaak ene snufje zout en peper bij. Klaar is je eiervinaigrette!

Benodigdheden voor de zalmsaus

Zelf ben ik op dit moment zwanger dus simpel de saus komt uit een pakje.

1 pakje aspergesaus
100 gram gerookte zalmsnippers
theelepel verse bieslooksnippers
theelepel verse dillesnippers

Maak je saus volgens de verpakking. Snij de zalm fijn, en doe dit ook met de kruiden. Als de saus bijna de juiste dikte heeft meng de zalm er doorheen en doe dit ook met de kruiden. Laat dit nog 1 minuutje staan, zodat de smaak er goed in gaat

Tijd voor asperges met zalm

Maak je bord op verdeel de asperges op het bord en verdeel de saus over de asperges. Serveer de vinaigrette ernaast en volop genieten van deze asperge salade!

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie