Recept Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges van Foodblog Foodinista

Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges – vis ovenschotel

Deel deze post

Koken voor een grotere groep en een heerlijke en volledige maaltijd op tafel zetten? Denk dan eens aan een vispannetje. Een heerlijk idee, vooral natuurlijk voor de visliefhebbers. Een vispannetje met drie soorten vis en groene asperges in het voorjaar en het viel direct in de smaak. Dit vispannetje recept kun je eigenlijk geen vispannetje noemen, want het is een grote vispan met groene asperges! Een gezelschapsmaaltijd voor een grote groep gevuld met zalm, kabeljauw, garnalen en groene asperges. Er gaat nog meer groente in de vispan, maar de groene asperges zijn de hoofdrolspeler. Lekker en een showstopper is het een goed gevulde vispan. Leuk om te maken, maar wacht maar wanneer je de vispan op tafel zet! Ideaal, want we maken dit vispannetje af met een krokante korst van bladerdeeg en gratineren het vispannetje met kaas. Hoe we het recept maken? Dat ga ik natuurlijk met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept  Gegratineerd Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges onder bladerdeeg in de BK Vispan van Foodblog Foodinista

Ingrediënten vispannetje met drie soorten vis en groene asperges voor 8 personen

  • 1 kilo kabeljauw
  • 500 gram zalmfilet
  • 450 gram gepelde en rauw garnalen
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 750 gram groene asperges
  • 4 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 500 ml kookroom
  • 250 ml visbouillon
  • handje verse bieslook
  • handje verse peterselie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • snufje peper en zout
  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • handje geraspte kaas
  • 1 ei

Tips voor de bereiding van de vispan met zalm, kabeljauw, garnalen en groene asperges

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en in de oven voor 40 minuten

Benodigdheden voor de bereiding:

Recept  Gegratineerd Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges onder bladerdeeg in de BK Vispan van Foodblog Foodinista

Recept vispannetje met drie soorten vis en groene asperges

Snipper de rode uien en de knoflook en snijd de prei in halve ringen. Verhit de boter in de vispan. Fruit vervolgens de rode uien, knoflook en de prei aan. Snijd de courgette in kwartjes en roerbak deze mee. Breng op smaak met de kerriepoeder en een snufje peper en zout.

Verdeel de vis in de vispan

Snijd de kontjes van de groene asperges af. Snijd de kabeljauw en de zalm in mooie moten, wanneer dit nog niet zo is. Verhit de pan op laag vuur. Verdeel de kabeljauw, zalm, groene asperges en de garnalen om en om door de pan. Meng de kookroom met de visbouillon. Giet de romige bouillon over de vis en de groente. De verhitting mag uit.

Bladerdeeg dakje voor het vispannetje

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Je hebt twee grote vellen bladerdeeg. Voor dit formaat vispan heb je deze ook nodig. Kluts alvast een ei. Dek het vispannetje af met het bladerdeeg. Je houdt bladerdeeg over en knip dit eventueel bij, zodat het rondom is aangesloten. Smeer voorzichtig het bladerdeeg in met het ei, gebruik daarvoor een bakkwast. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het bladerdeeg. Plaats de vispan in de oven. Vergeet niet het handvat van de pan af te halen. Plaats de vispan in de oven voor 40 minuten op 200 graden.

Recepten met zalm tips

Meer inspiratie voor recepten met zalm? Kijk dan ook eens naar deze recepten op de foodblog.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie