Recept Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges van Foodblog Foodinista

Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges

Deel deze post

Koken voor een grotere groep en een heerlijke en volledige maaltijd op tafel zetten? Denk dan eens aan een vispannetje. Dat is een heerlijk idee, vooral natuurlijk voor de visliefhebbers. Ik maakte dit vispannetje met drie soorten vis en groene asperges in het voorjaar en het viel direct in de smaak. Dit vispannetje kun je eigenlijk geen vispannetje noemen, want het is een ware vispan! Een ware gezelschapsmaaltijd voor een grote groep gevuld met zalm, kabeljauw, garnalen en groene asperges. Er gaat nog meer groente in de vispan, maar de groene asperges zijn de hoofdrolspeler. Lekker en een showstopper is het een goed gevulde vispan. Leuk om te maken, maar wacht maar wanneer je de vispan op tafel zet! Voor het bereiden van het vispannetje is een vispan van BK een echte aanrader. Deze kun je met afneembaar handvat, zowel op het fornuis bereiden en vervolgens in de oven plaatsen. Ideaal, want we maken dit vispannetje af met een krokante korst van bladerdeeg en gratineren het vispannetje met kaas. Hoe we het recept maken? Dat ga ik natuurlijk met je delen.

Recept  Gegratineerd Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges onder bladerdeeg in de BK Vispan van Foodblog Foodinista

Ingrediënten vispannetje met drie soorten vis en groene asperges voor 8 personen

1 kilo kabeljauw
500 gram zalmfilet
450 gram gepelde en rauw garnalen
1 courgette
2 rode uien
750 gram groene asperges
4 teentjes knoflook
klontje boter
500 ml kookroom
250 ml visbouillon
handje verse bieslook
handje verse peterselie
2 eetlepels kerriepoeder
snufje peper en zout
2 grote vellen bladerdeeg
handje geraspte kaas
1 ei

Tips voor de bereiding van de vispan met zalm, kabeljauw, garnalen en groene asperges

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en in de oven voor 40 minuten
Benodigdheden voor de bereiding: snijplank, mes, spatel, fileermes voor de vis of een heel scherp mes en de vispan van BK is ideaal, bakkwast, vork

Recept  Gegratineerd Vispannetje met drie soorten vis en groene asperges onder bladerdeeg in de BK Vispan van Foodblog Foodinista

Recept vispannetje met drie soorten vis en groene asperges

Snipper de rode uien en de knoflook en snijd de prei in halve ringen. Verhit de boter in de vispan. Fruit vervolgens de rode uien, knoflook en de prei aan. Snijd de courgette in kwartjes en roerbak deze mee. Breng op smaak met de kerriepoeder en een snufje peper en zout.

Verdeel de vis in de vispan

Snijd de kontjes van de groene asperges af. Snijd de kabeljauw en de zalm in mooie moten, wanneer dit nog niet zo is. Verhit de pan op laag vuur. Verdeel de kabeljauw, zalm, groene asperges en de garnalen om en om door de pan. Meng de kookroom met de visbouillon. Giet de romige bouillon over de vis en de groente. De verhitting mag uit.

Bladerdeeg dakje voor het vispannetje

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Je hebt twee grote vellen bladerdeeg. Voor dit formaat vispan heb je deze ook nodig. Kluts alvast een ei. Dek het vispannetje af met het bladerdeeg. Je houdt bladerdeeg over en knip dit eventueel bij, zodat het rondom is aangesloten. Smeer voorzichtig het bladerdeeg in met het ei, gebruik daarvoor een bakkwast. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het bladerdeeg. Plaats de vispan in de oven. Vergeet niet het handvat van de pan af te halen. Plaats de vispan in de oven voor 40 minuten op 200 graden.

Meer recepten met zalm van Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor recepten met zalm? Kijk dan ook eens naar deze recepten op de foodblog.

– Snel en simpel risotto maken? Dat kan ook met deze risotto uit de oven met zalm en verse kruiden.
– Heel lekker en heel erg geschikt voor een feestdiner, maak dan ook eens deze zalm met een kruidenkorstje.
– Een mooi recept voor de brunch of lunch? Maak dan de frittata met groene asperges en zalm.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.






Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: