Tortizza met groene asperges en zalm recept van foodblog Foodinista

Tortizza met groene asperges en zalm

Deel deze post

Omdat ze zo ontzettend lekker, de tortizza’s, en omdat we helemaal in het aspergeseizoen zijn en omdat ook de asperges ontzettend lekker zijn heb ik nog een tortizzarecept voor je dat prima past in het aspergeseizoen. Een tortizza met groene asperges en zalm. Wil je net als ik ook een beetje variëren dan kan dat simpel met de tortizza met groene asperges en beenham en dan heb je een heerlijke maaltijd, lunch of puntjes pizza voor bij de borrel.

Tortizza met groene asperges en zalm recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten tortizza met groene asperges en zalm voor 2 tortizza’s

  • 2 tortilla’s
  • 100 gram groene asperges
  • 1 sjalotje
  • halve theelepel dille
  • klein handje verse bieslook
  • twee eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 4 plakjes zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de tortizza met groene asperges en zalm

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, bakje, mes, lepel, ovenplaat, bakpapier, kaasrasp

Tortizza met groene asperges en zalm recept van foodblog Foodinista

Recept tortillapizza met groene asperges en zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de tortilla’s op het bakpapier op de ovenplaat. Maak ondertussen de spread voor de tortillapizza bodem. Meng de roomkaas met de fijngesneden bieslook en de dille. Snipper de sjalot en verdeel deze over de tortilla’s. Verdeel nu de schoongemaakte asperges over de tortizza’s en de zalm. Rasp de kaas over de asperges en de zalm en druppel de olijfolie over de aspergepizza’s. Maak de tortizza’s af met een snufje peper en zout. Plaats de tortizza’s met asperges en zalm voor tien minuten in de oven.

Nog een tortizza maken? Wat dacht je van het tortizza recept voor een tortizza met makreel en kappertjes of een kaasuien tortizza?

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie