asperges met zalm op de huid

Asperges met zalm op de huid

Deel deze post

Het is aspergeseizoen en wij genieten nog steeds volop van de asperges en alles wat je met deze veelzijdige en heerlijke groente kunt maken. Zalm is eigenlijk mijn favoriete combinatie met asperges. Met zalm kun je talloze variaties met asperges creëren. Deze keer asperges met zalm op de huid gegrild. Eigenlijk is het gewoon de complete klassieker zalm, asperges en ei, maar je moet het wel even bereiden.

Benodigdheden voor asperges met zalm op de huid (2 pers.)

 • 2 zalmfilets met huid
 • 750 gram asperges
 • 2 eieren
 • aspergesaus
 • 1 theelepel verse dille
 • 1 theelepel verse bieslook

Tips voor de bereiding van de asperges met ham

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, aspergeschiller, vergiet, grillpan, aspergepan, steelpan

De voorbereiding

Maak de asperges schoon, zet het water op en kook de asperges. Laat ze ook nagaren. Maak alvast het sausje en doe hier de dille en bieslook doorheen, voor mij komt deze uit een pakje, door mijn zwangerschap en uiteindelijk kook het ei.

De zalm grillen

Verhit olijfolie in de grillpan of koekenpan. Als het heet genoeg is leg dan de zalm met de huidzijde in de pan. Laat deze 4 minuten bakken op een middelmatige temperatuur. Keer na 4 minuten de zalm om en laat deze nog 2 minuten op een lage tempratuur doorgaren aan de zalmkant.

Klaar zijn de asperges met zalm op de huid gegrild. Alleen nog opdienen, dus de asperges mooit op het bord, de zalm erop met de huid naar boven, giet de saus over de asperges en serveer het eitje er bij in plakjes bijvoorbeeld. En voila!

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

1Reactie
 • Vijf x Asperge Recepten
  Geplaatst op 18:06h, 10 april

  […] met zalm vind ik echt een top combinatie in plaats van de klassieker met ham en dan asperges met zalm op de huid […]

Geef een reactie