18 mei Bakplaat recept – Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges bereiden op 1 bakplaat
Geen zin om te koken? Heb je geen idee wat je gaat maken? Geen tijd om te koken? Is je keuken te klein voor een culinair hoogstandje, maar je hebt wel een oven? Gooi alle excuses maar oven boord, want je kunt namelijk altijd een bakplaat recept maken in de oven. Zo tover je bijna een uitgebreide maaltijd op tafel. Smaakvol, uitgebreid en het ziet er ook nog smakelijk uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde zalm, knoflookaardappeltjes en asperges uit de oven met tomaat en parmezaan die je dus echt heel makkelijk, smaakvol en binnen 45 minuten op tafel kunt zetten. Zonder dat je er veel werk aan hebt, want alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meest werk. Wij hebben er ook nog met hele gezin van gegeten. 2 volwassenen en 2 kinderen van 5 en 2 jaar. Perfecte recepten dus voor een druk huishouden waar je iedere keer weer gevarieerd, gezond en vooral lekker wilt blijven eten. Iedereen pakt zijn favorieten of je stelt gewoon een heel mooi bordje samen met alle ingrediënten, wat natuurlijk de bedoeling is. Hoe je deze bakplaat maaltijd precies gaat bereiden vertel ik je nu.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Meer inspinratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kip, aardappeltjes en worteltjes.
Ingrediënten ovenplaat recept zalm, knoflookaardappeltjes en groene asperges met parmezaan voor 4 personen
- 300 gram zalmfilet
- 5 middelgrote aardappels
- 350 gram groene asperges
- 1 rode ui
- 4 pruim tomaten
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- kwart limoen
- 2 teentjes knoflook
- theelepel paneermeel
- handje geraspte parmezaan
- 3 eetlepels olijfolie
- snuf peper en zout
Tips voor de bereiding van de zalm, aardappeltjes en gegrilde asperges op de bakplaat
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en in de oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, lepel, ovenplaat, bakpapier, vergiet, vork, schaaltje, knoflookpers
Recept Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges met tomaat en parmezaan op de grillplaat
Knoflookaardappels voorbereiden
Snijd de aardappels in aardappel schijven van 2 centimeter dik. Breng in een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de aardappels, wanneer het water kookt, 7 minuten in het water en giet de aardappels af en laat de aardappels even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knoflookaardappels op de ovenplaat
Verdeel de knoflookaardappels over de ovenplaat in een hoek. Druk de aardappels een beetje in met een vork. Zo maken we zachte en ook crunchy aardappeltjes in de oven. Giet één eetlepel olijfolie in een bakje, knijp twee teentjes knoflook uit in de de olijfolie en breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet de olijfolie over de aardappeltjes.
Groene asperges met parmezaan grillen in de oven
Snijd de kontjes van de groene asperges. Verdeel de asperges over de ovenplaat. Snijd de tomaten in kwarten en verdeel over de asperges. Druppel één eetlepel olijfolie over de asperges en de tomaten. Meng de parmezaan, pijnboompitjes en paneermeel en strooi over de tomaten en groene asperges.
Zalm grillen in de oven
Plaats de zalm op de ovenplaat. Druppel één eetlepel olijfolie over de zalm. Knijp een kwart limoen uit en een snuf zout.
Plaats de ovenplaat in de oven op 180 graden voor 45 minuten. Houd je van meer crunchy verhoog dan op het laatst de ovenplaat nog even naar 210 graden op grillstand. Eet smakelijk!
Meer makkelijke ovenrecepten?
Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.
Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Monique Roseboom
Geplaatst op 18:01h, 05 oktoberEr staat rode ui bij de ingrediënten, maar die zie ik in de bereiding niet terugkomen