Bakplaat recept - Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges bereiden op 1 bakplaat - Foodblog Foodinista

Bakplaat recept – Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges bereiden op 1 bakplaat

Deel deze post

Geen zin om te koken? Heb je geen idee wat je gaat maken? Geen tijd om te koken? Is je keuken te klein voor een culinair hoogstandje, maar je hebt wel een oven? Gooi alle excuses maar oven boord, want je kunt namelijk altijd een bakplaat recept maken in de oven. Zo tover je bijna een uitgebreide maaltijd op tafel. Smaakvol, uitgebreid en het ziet er ook nog smakelijk uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde zalm, knoflookaardappeltjes en asperges uit de oven met tomaat en parmezaan die je dus echt heel makkelijk, smaakvol en binnen 45 minuten op tafel kunt zetten. Zonder dat je er veel werk aan hebt, want alles gaat op één bakplaat en vervolgens doet de oven het meest werk. Wij hebben er ook nog met hele gezin van gegeten. 2 volwassenen en 2 kinderen van 5 en 2 jaar. Perfecte recepten dus voor een druk huishouden waar je iedere keer weer gevarieerd, gezond en vooral lekker wilt blijven eten. Iedereen pakt zijn favorieten of je stelt gewoon een heel mooi bordje samen met alle ingrediënten, wat natuurlijk de bedoeling is. Hoe je deze bakplaat maaltijd precies gaat bereiden vertel ik je nu.

Meer inspinratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kip, aardappeltjes en worteltjes.

ovenplaat recept zalm, knoflookaardappeltjes en groene asperges met parmezaan

Ingrediënten ovenplaat recept zalm, knoflookaardappeltjes en groene asperges met parmezaan voor 4 personen

300 gram zalmfilet
5 middelgrote aardappels
350 gram groene asperges
1 rode ui
4 pruim tomaten
1 eetlepel pijnboompitjes
kwart limoen
2 teentjes knoflook
theelepel paneermeel
handje geraspte parmezaan
3 eetlepels olijfolie
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de zalm, aardappeltjes en gegrilde asperges op de bakplaat

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten en in de oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, lepel, ovenplaat, bakpapier, vergiet, vork, schaaltje, knoflookpers

Recept zalm, aardappeltjes en gegrilde asperges op de bakplaat
Bakplaat recept - Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges bereiden op 1 bakplaat - Foodblog Foodinista

Recept Zalm, knoflookaardappeltjes en asperges met tomaat en parmezaan op de grillplaat

Knoflookaardappels voorbereiden

Snijd de aardappels in aardappel schijven van 2 centimeter dik. Breng in een pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de aardappels, wanneer het water kookt, 7 minuten in het water en giet de aardappels af en laat de aardappels even uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Knoflookaardappels op de ovenplaat

Verdeel de knoflookaardappels over de ovenplaat in een hoek. Druk de aardappels een beetje in met een vork. Zo maken we zachte en ook crunchy aardappeltjes in de oven. Giet één eetlepel olijfolie in een bakje, knijp twee teentjes knoflook uit in de de olijfolie en breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet de olijfolie over de aardappeltjes.

Groene asperges met parmezaan grillen in de oven

Snijd de kontjes van de groene asperges. Verdeel de asperges over de ovenplaat. Snijd de tomaten in kwarten en verdeel over de asperges. Druppel één eetlepel olijfolie over de asperges en de tomaten. Meng de parmezaan, pijnboompitjes en paneermeel en strooi over de tomaten en groene asperges.

Zalm grillen in de oven

Plaats de zalm op de ovenplaat. Druppel één eetlepel olijfolie over de zalm. Knijp een kwart limoen uit en een snuf zout.

Simpel gerecht zalm, aardappeltjes en gegrilde asperges op de bakplaat

Plaats de ovenplaat in de oven op 180 graden voor 45 minuten. Houd je van meer crunchy verhoog dan op het laatst de ovenplaat nog even naar 210 graden op grillstand. Eet smakelijk!

Ovenschotel recept zalm, aardappel met groene asperges met parmezaan van Foodblog Foodinista

Meer makkelijke ovenrecepten?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie